Καυγάς Σαμαρά – Γιούνκερ γιατί ο πρόεδρος της Κομισιόν ήθελε να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα χωρίς να επιβληθούν φόροι- Ο ξευτίλας πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε ότι έτσι ο Γιούνκερ βοηθούσε τον Τσίπρα


Σάλο έχει προκαλέσει στο πολιτικό σκηνικό η αποκάλυψη του σημερινού φύλλου της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ότι ο κ. Σαμαράς τσακώθηκε με τον κ. Γιούνκερ επειδή σε σχέδιο που κατέθεσε για χρηματοδότηση της Ελλάδος δεν απαιτούσε ισοδύναμα μέτρα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η σχέση των Προέδρου της Κομισιόν με τον πρώην Πρωθυπουργό είναι στο χειρότερό της σημείο κάτι που διεφάνη και από καυγά που είχαν οι δύο άνδρες
όταν ο κ. Σαμαράς ζήτησε τον λόγο από τον κ. Γιούνκερ επειδή ο Πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίστηκε να προσφέρει οικονομική συνεισφορά στην Ελλάδα χωρίς ισοδύναμα θεωρώντας ότι ο παλιός του φίλος τον «πούλησε».

«Πέντε χρόνια μας έχει στην πρέσα και τώρα θα στείλεις λεφτά στον Τσίπρα χωρίς καμιά απαίτηση; 
Και ποιος θα τα πληρώσει» είπε σε έντονο ύφος σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδος ο κ. Σαμαράς στον κ. Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαντά ότι «μόνο εγώ στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα και την χώρα σας. Όλοι οι άλλοι είναι απέναντι». 
Το επεισόδιο, όπως σημειώνει η εφημερίδα,  είναι ενδεικτικό της περιόδου παγετώνων που περνά η σχέση Γιούνκερ –Σαμαρά με τον ένα να μιλάει πλέον με υποτιμητικά σχόλια για τον άλλο.

Η ουσία βέβαια δεν είναι το επίπεδο των σχέσεων των κ.κ. Σαμαρά και Γιούνκερ αλλά το γεγονός ότι..... ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος έχει την αντίληψη ότι η χώρα του πρέπει να έχει βοήθεια από τους εταίρους και πολιτικούς φίλους, μόνο όταν την κυβερνά ο ίδιος. Αντίθετα όταν κυβερνάται από πολιτικούς του αντιπάλους θα πρέπει να υποφέρει και να οδηγείται στην καταστροφή.
Και τούτο τη στιγμή που ο ελληνικός λαός επιθυμεί διακαώς να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τη σωτηρία της χώρας.
Το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί δείχνει ότι ο κ. Σαμαράς άλλα λέει στις δημόσιες δηλώσεις του και άλλα πράττει και λέει στις κλειστές συσκέψεις του ΕΛΚ.
Η συγκεκριμένη όμως συμπεριφορά δημιούργησε τέτοιες αρνητικές εντυπώσεις στη συνεδρίαση του ΕΛΚ που σχολιάσθηκε δυσμενώς και αναπαρήχθη από τους ηγέτες των λοιπών κομμάτων που μετείχαν στη συνεδρίαση.

Σχόλια