Νέα επίθεση των εργαζομένων της ΕΛΣΤΑΤ στον υπόδικο κ. Γεωργίου !..Ζητούν την απομάκρυνση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδ. Γεωργίου..


ELSTAT

Την απομάκρυνση του Ανδρέα Γεωργίου από τη θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος.


Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Οι Θεσμοί προηγούνται της κυβέρνησης

«Όλα τα είχε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γιώργος Χουλιαράκης και βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδος στο Brussels Group, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ του έλειπε. Πράκτοράς μου με ενημέρωσε ότι κατά τις συνομιλίες του Brussels Group στις Βρυξέλλες στέλεχος της τρόϊκας εμφάνισε αιφνιδιαστικά στον κ.Χουλιαράκη ένα προσχέδιο νομοσχεδίου σχετικό με την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ.

Μαθαίνω πως ο πρόεδρος του ΣΟΕ έκπληκτος διαπίστωσε ότι το εν λόγω προσχέδιο είχε συνταχθεί από τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και έφερε φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του.

Φαίνεται πως ο κ. Γεωργίου εξακολουθεί να αισθάνεται πιο άνετα με τους παλιούς συναδέλφους του στο ΔΝΤ απ’ ότι με την Ελληνική διοίκηση. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι το σχέδιο νόμου πρώτα βρέθηκε στα χέρια των θεσμών και μετά στα χέρια των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.» -ΤΟ ΒΗΜΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2015

Το δημοσίευμα του Βήματος που δεν έχει διαψευσθεί, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γεωργίου σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων που αφορούν το μέλλον της χώρας εισέρχεται στις διαπραγματεύσεις στο πλάι των δανειστών.....

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ πολλές φορές στο παρελθόν έχει καταγγείλει τον κ. Γεωργίου ότι λειτουργεί ως υπάλληλος των δανειστών σε αποστολή εκτός έδρας και όχι σαν υπάλληλος του ελληνικού κράτους.

Σήμερα αποδεικνύεται με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ λειτουργούσε και λειτουργεί υπεράνω των ελληνικών κυβερνήσεων. Τα αιτήματά του δεν τα υποβάλλει εντός χώρας αλλά εκτός χώρας, εκβιάζοντας για την ικανοποίησή τους, με τη δανειοδότηση της χώρας. Είναι ασύλληπτο όμως, εν ονόματι της ανεξαρτησίας μας από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεικνύεται η εξάρτησή του από ξένα κέντρα.

Το επιχείρημα για περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ με απλά λόγια σημαίνει περαιτέρω εξάρτησή της από αλλότρια συμφέροντα. Άλλωστε σήμερα με τις έπ’ άπειρο τροποποιήσεις που έγιναν στον ιδρυτικό νόμο, η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ «είναι ένας ψευδόκοσμος, όπου η ονομασία της εξαπατά την έννοια της».

Σήμερα γίνεται φανερό αυτό που «κρυφίως και ανά την πόλιν» λέγεται ότι εκτός από την τρόικα εξωτερικού υπάρχει και τρόικα εσωτερικού που υποβάλλει όρους και επιβάλλει εκβιασμούς στη χώρα για να δανειοδοτηθεί.

Η κυβέρνηση σήμερα οφείλει να αντιληφθεί ότι οι αριθμοί παράγουν πολιτική. Αν θέλουν λοιπόν να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα νούμερα είναι αξιόπιστα και χωρίς επιρροές, όχι μόνο από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από ξένους «θεσμικούς» παράγοντες, θα πρέπει να έχουν μια πραγματικά ανεξάρτητη και αξιόπιστη Εθνική Στατιστική. Για να γίνει αυτό, στο περιτύλιγμα της υφιστάμενης «ανεξαρτησίας μας», πρέπει να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Γεωργίου στα ηνία της ΕΛΣΤΑΤ αφού ο ίδιος υπονόμευσε όχι μόνο την ανεξαρτησία μας αλλά και με το διοικητικό του έργο, μπλόκαρε το έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η θεσμική φυσιογνωμία της υπηρεσίας μας πρέπει να αποκατασταθεί με την επαναφορά του ιδρυτικού της νόμου, που είναι ένας από τους πιο σύγχρονους στην ευρωπαϊκή ένωση.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ούτως ή άλλως ελέγχονται από τη Eurostat, δεν χρειάζεται λοιπόν επιπλέον να διοικείται από τους δανειστές.

Ζητάμε λοιπόν για μια ακόμη φορά την απομάκρυνση του κ. Γεωργίου ο οποίος έκλεισε την πόρτα της ανεξαρτησίας μας μετατρέποντας την ΕΛΣΤΑΤ σε φυλάκιο των θεσμών.»

Σχόλια

  1. Με τι έλλειμμα για το 2009;
    Πάμε τώρα στα πραγματικά, άμα και ιλαροτραγικά, περιστατικά αυτής της ιστορίας. Αφετηρία όλης της υπόθεσης είναι οι καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, τέως μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία έχει κατηγορήσει τον Ανδρ. Γεωργίου για «φούσκωμα» των στοιχείων από 13,5% στο 15,6% με την συμπερίληψη των ΔΕΚΟ «για να μπει η χώρα στη Μνημόνιο».
    Πρώτη ένσταση: Πότε μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο; Τον Μάιο του 2010. Με τι έλλειμμα για το 2009; Με 13,5%. Πότε ανέλαβε ο Ανδρ. Γεωργίου; Τον Αύγουστο του 2010, αφού δηλαδή είχαμε μπει στο Μνημόνιο! Και πότε έγινε η τελική αναθεώρηση από 13,5% στο 15,6%; Τον Οκτώβριο του 2010! Πως λοιπόν ο Ανδρ. Γεωργίου «φούσκωσε» το έλλειμμα για να μπούμε στο Μνημόνιο, αφού τότε δεν ήταν στην ΕΛΣΤΑΤ και η χώρα είχε ήδη μπει στο Μνημόνιο;
    Αυτό το μυστήριο μόνον ο αξιότιμος εισαγγελέας Πεπόνης, η ερίτιμος Ζωή Γεωργαντά και ο συνήθης καχύποπτος Παν. Καμμένος μπορούν να το λύσουν.
    Στο σημείο αυτό δεν μπορεί κανείς παρά να σχολιάσει και τη φερεγγυότητα και σοβαρότητα του θηλυκού Σέρλοκ Χόλμς. Σε πρόσφατο άρθρο της, η Ζωή Γεωργαντά παρουσιάζει ολόκληρη οικονομική ανάλυση για να ισχυριστεί ότι με τους δικούς της υπολογισμούς το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά 3,9%!!!
    Ναι, σωστά διαβάσατε, 3,9%!!!
    Δηλαδή, και ο Κ. Καραμανλής τελικά, που έλεγε 6%, κι αυτός προδότης, συνωμότης, μαζοχιστής, σαδιστής και αβδηρίτης ήταν;
    Συνωμότης, προδότης, αβδηρίτης, σαδιστής και μαζοχιστής είναι και ο Γ. Προβόπουλος; Ψέματα έλεγε, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, όταν υποστήριζε ότι το έλλειμμα είναι διψήφιο; Χαλκευμένα ήταν τα στοιχεία της ΤτΕ που στο 8μηνο του 2009 ανέβαζαν το έλλειμμα στο 8,3%;
    Όλοι είχαν παραφρονήσει, και μόνη η οποία έχει σώας τας φρένας είναι η ερίτιμος κυρία Γεωργαντά; Μάλιστα την άκουσα και χθες να επαναλαμβάνει ότι, σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς, το έλλειμμα ήταν 3,9%.
    Δηλαδή σωστή η μέθοδος της Γεωργαντά, και λάθος όλων των άλλων. Υπάρχουν οι γενικοί και αποδεκτοί, από όλα τα κράτη μέλη, κανόνες μέτρησης του ελλείμματος και υπάρχει και ο κανόνας της Γεωργαντά!!!
    Αυτόν τον ισχυρισμό βρήκαν σωστό οι οικονομικοί εισαγγελείς; Απορώ για την ευθυκρισία τους. Είναι δυνατόν αυτές οι καταγγελίες να αποτελούν τη βάση της ποινικής δίωξης που ασκεί ο εισαγγελέας Πεπόνης; Μήπως θα πρέπει της υποθέσεως, επειδή είναι πολύ σοβαρή όπως δρομολογείται, να επιληφθεί κάποιος άλλος; Μήπως θα πρέπει να παρέμβουν οι προϊστάμενοι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για να ελέγξουν το πώς ακριβώς έχει η όλη υπόθεση;
    Ας εξετάσουμε τώρα και την ουσία της υπόθεσης. Γιατί πήγε το έλλειμμα από το 13,5% στο 15,6%; Πρώτον, επειδή για πρώτη φορά υπολογίστηκε, και σωστά, η υποτιθέμενη «άσπρη τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή που, διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, μεγάλωναν, κατά το δοκούν, για να εμφανίζεται μειωμένο το έλλειμμα και είναι μία από τις αιτίες που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Και δεύτερον, επειδή συμπεριλήφθηκαν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ στο έλλειμμα. Έπρεπε; Ναι. Σαφέστατα, ναι.
    Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος, ο οποίος υποστηρίζει ότι το έλλειμμα, για παράδειγμα του ΟΣΕ, δεν το πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Το πληρώνουν ή δεν το πληρώνουν; Το πληρώνουν. Αφού λοιπόν το πληρώνουν γιατί δεν πρέπει να περιληφθεί; Επειδή δήθεν υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που δεν το περιλαμβάνουν; Θέλουμε να εξυγιάνουμε την οικονομία ή να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί; Αυτό δεν κάναμε τόσα χρόνια και το βρήκαμε μπροστά μας; Να συνεχίσουμε στο ίδιο βιολί;
    Ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να παραδεχθεί και οίκαδε αυτό που παρεδέχθη στη Wall Street Journal, ό,τι δηλαδή το έλλειμμα ήταν 15%; Την σιωπηρή αποδοχή των στοιχείων, όπως έχουν αποτυπωθεί από την ΕΛΣΤΑΤ και την Eurostat, δεν πρέπει να την κάνει και δημόσιο λόγο; Σε τι τον ωφελούν πλέον τα κομματικά παίγνια με το παρελθόν;
    Δεν θέλει μήπως να «αδειάσει» την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή;
    Δεν επιθυμεί να φανεί ανακόλουθος με αυτά που υποστήριζε όταν ήταν ο ίδιος υπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου