Εξοργισμένη η Μόσχα με την συμμετοχή της Τουρκίας σε ΝΑΤΟϊκή δύναμη ταχείας επέμβασης στην Ουκρανία: "Παίζετε με την φωτιά"
Εξοργισμένη εμφανίζεται η Μόσχα από το σύνηθες πισώπλατο χτύπημα των Τούρκων οι οποίοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην υπό ίδρυση δύναμη ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ
με κύριο σκοπό μια πιθανή σύγκρουση στην Ουκρανία εναντίον Ρώσων στρατιωτών!
Η απόφαση αυτή της Άγκυρας βάζει σε κίνδυνο και τον ελληνικού ενδιαφέροντος αγωγό φυσικού αερίου Turk Stream με βάση τον οποίο το ρωσικό αέριο θα...
μεταβιβαζόνταν μέσω Τουρκίας στον Έβρο.
μεταβιβαζόνταν μέσω Τουρκίας στον Έβρο.
Όπως αναφέρει τουρκική εφημερίδα Aydınlık η απόφαση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε με την υπογραφή της να συμμετάσχει στο νέο στρατιωτικό σώμα του ΝΑΤΟ από 5.000 άντρες, έχει εξοργίσει την Ρωσία και ο οργή αυτή έχει πολλές προεκτάσεις ακόμα και στις πρόσφατες συμφωνίες για τους ενεργειακούς αγωγούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας συνεργάστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και στην οποία πάρθηκε η απόφαση, καθαρά αντιρωσικού χαρακτήρα, για την δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού σώματος από χώρες του ΝΑΤΟ δύναμης 5.000 αντρών που θα έχει αποστολή την άμεση επέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί στην Ουκρανία, ή αλλού, όπου θα εκδηλωθεί η ρωσική «επεκτατικότητα».
Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την έκδοση αυστηρής προειδοποιητικής νότας της Ρωσίας προς την τουρκική κυβέρνηση και το ενδιαφέρων είναι πως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην προειδοποίηση αυτή της Ρωσίας γίνεται λόγος ότι με αυτή την κίνηση της η Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών για τον ενεργειακό αγωγό «South Stream», που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία και από εκεί στην Δύση παρακάμπτοντας την αμερικανόφιλη (προς ώρας) Βουλγαρία.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα αυτή δύναμη του ΝΑΤΟ που έχει εξοργίσει την Μόσχα, θα αποτελείται από στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία και τώρα όπως φαίνεται θα συμμετάσχει και η Τουρκία προκαλώντας την οργή των Ρώσων.
H Toυρκία ανέκαθεν δεν ήταν εμπιστοσύνης καθώς είναι γνωστή η νομαδικής της νοοτροπία να πουλάει φίλους και εχθρούς προκειμένου να κερδίζει συνεχώς ωφέλη. Για τους Τούρκους είναι απολυτα φυσιιολογικό να έχουν εμπορικές και οικονομικές σχέσεις με μια χώρα και ταυτόχρονα να την υποδαυλίζουν ή να δουλέυουν παρασκηνιακά εναντίον της.
Ο σοφός ελληνικός λαός έλεγε "έχεις Τούρκο φίλο κράτα ένα ξύλο".
Μόλις πριν λίγες ημέρες το defencenet.gr σας είχε ενημερώσει για την ύπαρξη σχεδίων επίθεσης της Ρωσίας εναντίον τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων σε περίπτωση που θα συμμετάσχουν οι Τούρκοι σε κάποι ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην Ουκρανία.
Η Ρωσία ετοιμάζει σχέδιο επίθεσης εναντίον της Τουρκίας σε περίπτωση που της "μπουν" ιδέες να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην ουκρανική κρίση ή χρησιμοποιήσει τους χιλιάδες τζιχαντιστές, που έχουν βρει καταφύγιο στην επικράτειά της, εναντίον της σε ρόλο δολιοφθορών και πρόκλησης μεγάλων τρομοκρατικών ενεργειών ή ξεσηκωμού των τουρκογενών πληθυσμών της Τσετσενίας.
Σύμφωνα και με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, έχει δοθεί εντολή στη Ρωσική Ακαδημία Πολέμου για τη δημιουργία σχεδίων επίθεσης κατά των στρατιωτικών αεροδρομίων της Τουρκίας και της Λετονίας στην Βαλτική Θάλασσα.
Όπως αναφέρεται ο Ρώσος στρατηγός, Oleg Makareviç, έχει προβάλλει προσομοιώσεις των τουρκικών στρατιωτικών αεροδρομίων με εντολή χτυπήματος από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Στην κεντρική είσοδο της Σχολής Πολέμου στην Άγκυρα,υπάρχει μια παλιά επιγραφή που αναγράφει στα τούρκικα : «Türklerin en büyük düşman Rus bir Yunan iki», δηλαδή, «Ο μεγαλύτερος εχθρός των Τούρκων πρώτος ο Ρώσος και δεύτερος ο Έλληνας»!
Στην Ρωσία έχουν γνώση του πόσο αναξιόπιστοι είναι οι Τούρκοι, και ο διακαής πόθος τους ήταν να συνεργαστούν αποκλειστικά με τους ομόδοξους Έλληνες, αλλά βρήκαν τις πόρτες κλειστές λόγω της κυβέρνησης Α.Σαμαρά και βρήκαν ως αναγκαίο κακό την Άγκυρα. Μένει να δούμε εάν η τωρινή κυβέρνηση θα αδράξει την μεγάλη γεωπολιτική ευκαιρία που εμφανίζεται
.
.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου