Πεδίο μάχης η εστία του Καποδιστριακού

Τον φόβο και τον τρόμο ένοιωσαν οι οικότροφοι στην εστία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου το περασμένο Σάββατο γύρω στις 2 τα μεσάνυκτα, όταν περίπου 100 άτομα εισέβαλαν στην εστία με απειλητικές διαθέσεις.
Οι εξωεστιακοί, όπως δείχνουν τα γεγονότα, έφτασαν στην ΦΕΠΑ μετά από ψευδείς διαδόσεις συγκεκριμένων ατόμων. Κάποιες φήμες έλεγαν πως «20 φασίστες χτύπησαν συντρόφους» και κάποιες άλλες πως «φασίστες κυνηγάνε 2 συντρόφους μέχρι την πλατεία Γαρδένιας κάλεσμα στην ΦΕΠΑ».
Λίγα λεπτά μετά το προαύλιο της εστίας θύμιζε πεδίο μάχης αφού κατέφταναν συνεχώς άτομα που ούτε φοιτητές ήταν ούτε διέμεναν εκεί, κρατώντας κράνη και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Πολλοί οικότροφοι που ξύπνησαν από τις φωνές και το μπάχαλο που συνέβαινε έξω βγήκαν από τα δωμάτια τους και αντίκρισαν εξαγριωμένους αγνώστους να ψάχνουν για «φασίστες οικότροφους». Όποιος από τους φοιτητές είτε γυναίκα είτε άνδρας ρωτούσε τι συνέβαινε ή προσπαθούσε να τους εμποδίσει να μπούνε στο κτήριο της εστίας τον απειλούσανε, τον σπρώχναμε και τον κτυπούσανε.
Οι εξωεστιακοί παρέμειναν στην εστία για περίπου 4 ώρες κατά την διάρκεια των οποίων έκαναν «περιπολίες» στους ορόφους των δωματίων και έσπερναν τον τρόμο παντού. Οι περισσότεροι οικότροφοι έφυγαν από τους κοινόχρηστους χώρους της εστίας (εκτός βέβαια από τους «οικότροφους φίλους» τους) και κλείστηκαν φοβισμένοι στα δωμάτια τους. Γύρω στις 6 το πρωί πολλοί από τους εξωεστιακούς αφού κατάλαβαν ότι παραπλανήθηκαν εγκατέλειπαν τον χώρο, ενώ πρώτα έσπασαν κοινόχρηστους χώρους φοιτητών και έγραψαν απειλητικά συνθήματα στους τοίχους.
Το ίδιο βράδυ (μάλλον κατά την διάρκεια αυτών των γεγονότων) είχαν κλαπεί 6 δωμάτια φοιτητών.
Απολογισμός της βραδιάς; 2 φοιτητές σοβαρά τραυματισμένοι, περίπου 10 φοιτητές ελαφρώς τραυματισμένοι, εκατοντάδες οικότροφοι τρομοκρατημένοι, κοινόχρηστοι χώροι σπασμένοι, κλοπές στα δωμάτια.
Παράλληλα οι εξωεστιακοί παρεμπόδισαν τα ΕΚΑΒ να παραλάβουν τους φοιτητές που ήταν σοβαρά τραυματισμένοι.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ.
Η αστυνομία κλήθηκε αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φοιτητές που διαμένουν στην εστία διατρέχουν τέτοιους κινδύνους. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση καθώς και η έλλειψη ασφάλειας που υπάρχει στους συγκεκριμένους χώρους θέτει σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια των φοιτητών όσο και την περιουσία του πανεπιστημίου και των οικότροφων.
Είναι καιρός όλοι οι αρμόδιοι φορείς να αντιληφθούν την σοβαρότητα της κατάστασης.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Τόσο τα αρμόδια όργανα στην εστία, όσο οι Πρυτανικές αρχές αλλά και η πολιτεία είναι υπόχρεοι να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες προς τερματισμό της τρομοκρατίας στους χώρους αυτούς.
Αν εκείνο το βράδυ σκοτωνόταν ένας από τους φοιτητές τι θα γινόταν;;;

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου