ΦΟΥΧΤΕΛ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΧΕΡΜΑΝ ΝΟΪΜΠΑΧΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ




 .Στην κατοχή του 41 κάποιοι δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί «άρχοντες»συνεργάστηκαν με τους κατακτητές για να σώσουν το… ελεεινό τομάρι τους όπως και την υποταγμένη πλέον θέση τους! 
  
Γράφει ο Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
e mail:  zografos.esd@gmail.com
Αντικείμενο αυτών καθώς και μερίδας δημοσίων υπαλλήλων της εποχής, ήταν οι δουλοπρεπείς εξυπηρετήσεις των κατακτητών και η  μέγιστη προσφορά  στις υπηρεσίες τους!
Ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου εξυπηρέτησης Γερμανικών συμφερόντων, η δημιουργία του απαραίτητου άνθρωπο-μηχανισμού, οι εντολές, η εποπτεία και η υλοποίηση ήταν μέρος του σχεδίου«Ντεγκρίγκες».
 Με το «πακέτο» αυτών, των – δοσίλογων – τοπικών αρχόντων μας… οι κατοχικές Γερμανικές δυνάμεις, εκπλήρωναν τον παράλληλο σκοπό τους, που κύριο στόχο είχε την πίεση για χαμηλότατου κόστους εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων και πάσης φύσεως εμπορευμάτων προς την χώρα τους!
Η επιτυχία του σχεδίου τους ολοκληρώθηκε στις αρχές του…………..

43 με το διακρατικό «κληρινγκ» και έτσι βελτίωσαν σημαντικά τόσο την ανάγκη για πρώτες ύλες, όσο και  την Γερμανική οικονομία!
Όλα έγιναν όπως δήθεν…έπρεπε! Και μάλιστα με την υπογραφή των δοσίλογων τοπικών «αρχόντων»!
 Με την συνδρομή του κάθε… προδότη κοινοτάρχη ή δημάρχου που υποτάχθηκε!
Την ίδια στιγμή που συμπατριώτες τους «στήνονταν» στα εκτελεστικά αποσπάσματα σε όλη τη χώρα!
Όπως για παράδειγμα σε αυτό των Καλυβίων Αγρινίου, που και δικοί μου συμπατριώτες έχασαν τη ζωή τους, από τους Γερμανούς εκτελεστές!
Εκεί που μεταξύ αυτών ήταν και ο άνθρωπος που πολλά χρόνια αργότερα, μπόρεσε να με φέρει στη ζωή, επειδή μικρός όπως ήταν – τότε – κάποιοι τον συμπόνεσαν και με τεχνάσματα μπόρεσαν να τον σώσουν!
Από τους 60 που οδηγήθηκαν στον τόπο εκτέλεσης ο Δημήτρης (Μήτσος) Ζωγράφος ήταν ο μόνος που γλύτωσε χάριν στην μεγαλοψυχία κάποιων και περισσότερο αυτών… που έφυγαν για πάντα ως πραγματικοί Έλληνες!
Κι αν αυτό είναι το παράδειγμά μου αναφορικά με τo κυρίως θέμα… τι να πει κανείς για τόσα άλλα! Σε όλη την Ελλάδα!
Κι όμως!  Την ίδια περίοδο, την ίδια ημέρα και την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί της κατοχής θέριζαν ψυχές, κάποιοι τοπικοί «άρχοντες» πατούσαν επί πτωμάτων και καρπώνονταν τα μικρά οφέλη από την μεγάλη τους προδοσία!
«Αφεντικό τους» ήταν ο  Χέρμαν Νοιμπάχερ. 
Ανάλογος αυτού, είναι σήμερα… ο Φούχτελ!
Θα τον υπηρετήσετε;
Στις  16 Νοεμβρίου του 2012, έγραψα για την κρυφή συνάντηση δημάρχων με τον Φούχτελ και περιόρισα το άρθρο μου εστιάζοντας κυρίως, στους δημάρχους Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, λόγω της από κοινού παραδοχής για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την Θράκη!
Το θέμα δημοσιεύθηκε – αναδημοσιεύτηκε σε πληθώρα διαδικτυακών τόπων – μέσων εναλλακτικής ενημέρωσης, ακόμα και σε Πανελλαδικά όπως zouglla, Μακελειό κ.α!

 http://tolimeri.wordpress.com

Σχόλια