Θεοχάρους: «Δεν θα ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τις ανοησίες του Βενιζέλου»

Έξω φρενών η Θεοχάρους!

«Δεν θα ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τις ανοησίες του Βενιζέλου» – Πυρά και στο κυπριακό ΥΠΕΞ: «Να πάρει θέση επιτέλους!»


Με σκληρή γλώσσα απάντησε η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους στις εξηγήσεις που έδωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος για την ενέργειά του να στείλει ρηματική διακοίνωση στη Λευκωσία μετά την καταγγελία της κ. Θεοχάρους για αδράνεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ όσον αφορά το τουρκικό έγγραφο που αναφερόταν σε «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία».

Με τηλεφωνική της παρέμβαση στην τηλεοπτική εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του Παύλου Μυλωνά, η κ. Θεοχάρους επισήμανε πως ο κ. Βενιζέλος προέβη σε μια δημόσια απολογία για όσα έπραξε με τη ρηματική διακοίνωση και όσα παρέλειψε να πράξει με την αδράνειά τους στις τουρκικές θέσεις, και πως οι αιτιολογίες που πρόβαλε στη Βουλή των Ελλήνων ήταν μια απόπειρα για να καλύψει τις παραλείψεις του.

Ανεβάζοντας τόνους, η κ. Θεοχάρους χαρακτήρισε ως ανοησίες τις θέσεις Βενιζέλου και πως δεν έχει πρόθεση να δώσει συνέχεια στο θέμα. Τόνισε όμως πως νιώθει την ανάγκη να εκφράσει δημόσια πως πρόθεσή της δεν ήταν να διαταράξει τις σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα, πόσω μάλλον να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επισήμανε πως δεν άσκησε κριτική, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, αλλά έκανε μια ερώτηση όχι προσωπική αλλά προς την Προεδρία της ΕΕ. «Η επίθεση του Έλληνα ΥΠΕΞ καταντάει νοσηρή και οι τοποθετήσεις του ήταν άθλιες», σχολίασε η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και δεν την αφορούν. «Οι έντιμοι πατριώτες στη Βουλή των Ελλήνων θα συνεχίσουν να ανακρίνουν τον κ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε.........

«Δεν προτίθεμαι να δεχθώ άλλες επιθέσεις από τον κ. Βενιζέλο» συμπλήρωσε η Ευρωβουλευτής, στρέφοντας τα πυρά της πλέον και προς το κυπριακό ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε επιτέλους να πάρει θέση για το θέμα και να πάψει να είναι ουδέτερο.

«Δεν θα ασχολούμαι κάθε τρεις και λίγο με τις ανοησίες του κ. Βενιζέλου», κατέληξε η κ. Θεοχάρους, «που έχουν διαταράξει τις σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας»
.

News-In

Σχόλια