Πούτιν:Οι κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις ενεργειακές συμφωνίες με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ..“Πραγματικά δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αντίποινα”.

Πούτιν: Οι κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις ενεργειακές συμφωνίες με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Πούτιν: Οι κυρώσεις θέτουν σε κίνδυνο τις ενεργειακές συμφωνίες με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Εάν επιβληθούν νέες κυρώσεις η Ρωσία θα αναθεωρήσει τη συμμετοχή αμερικανικών κι ευρωπαϊκών εταιρειών στην Ενέργεια και άλλες βιομηχανίες κλειδιά, προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αν και η ρωσική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει μέτρα αντεπίθεσης στις κυρώσεις, που της έχουν επιβάλει οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, προς το παρόν δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαία η λήψη τους, δήλωσε  ο Πούτιν δημοσιογράφους στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Ωστόσο, εάν συνεχιστούν οι κυρώσεις “τότε φυσικά θα εξετάσουμε ποιος εργάζεται και πώς στη Ρωσική Ομοσπονδία, σε τομείς κλειδιά της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανόμενης της ενέργειας”, τόνισε. “Πραγματικά δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αντίποινα”.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα σχόλια του Πούτιν ενισχύουν την αβεβαιότητα για τις εταιρείες, που έχουν συμφέροντα στη ρωσική ενεργειακή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων της  Royal Dutch Shell και της Exxon Mobil, η οποία σχεδιάζει την εξόρυξη πετρελαίου από την Αρκτική σε συνεργασία με τη ρωσική κρατική Rosneft.
Ο Ρώσος ηγέτης προέβη....
σε αυτές τις δηλώσεις λίγες ώρες μετά τη διεύρυνση των κυρώσεων από την Ε.Ε κατά ατόμων και εταιρειών που συνδέονται με τον Πούτιν, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.
Η Ε.Ε και οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι δεν σέβεται τη συμφωνία, που υπεγράφη στις 17 Απριλίου στη Γενεύη, για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Αμφότερες προειδοποίησαν τη ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε όλες τις ρωσικές βιομηχανίες εάν ο Πούτιν στείλει στρατεύματα στο Κίεβο.


newmoney.gr 

Σχόλια