Ακόμα δεν την είδαμε, θα την πληρώνουμε - και μάλιστα παραπάνω απ'όσο προβλέπει ο προϋπολογισμός της δημόσιας τηλεόρασης, ως συνεισφορά στα κρατικά έσοδα!
Είναι σίγουρα παγκόσμια πατέντα, δείγμα κι εκείνη του ελληνικού δαιμόνιου, που ώρες ώρες αποδεικνύεται μεγαλειώδες.
Ωρύεται το «ΒΗΜΑ», μια εφημερίδα που δε λέει εύκολα κακά λόγια κατά της κυβέρνησης, για την νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ανήμερα πρωτοχρονιάς το γραφείο του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα δημόσιας τηλεόρασης κ. Παντελή Καψή. Από 1ης Ιανουαρίου οι Έλληνες θα πληρώνουν 3 ευρώ τον μήνα για τη ΝΕΡΙΤ, την οποία είναι άγνωστο ακόμα πότε θα δουν στους δέκτες τους.
Σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αρμοδίων η ΝΕΡΙΤ δεν θα είναι έτοιμη να εκπέμψει πρόγραμμα πριν από τον Μάρτιο. Όμως το ανταποδοτικό τέλος θα αρχίσει να καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ πολύ νωρίτερα.
Έτσι αφού πρώτα η Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013 έγινε η πρώτη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου που έμεινε για κάμποσους μήνες χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση, τώρα με τη σχετική ανακοίνωση γίνεται και η πρώτη χώρα στον κόσμο – αναπτυγμένο και μη – στην οποία οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για μια ανύπαρκτη ραδιοτηλεόραση.
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα κοστίζει 101 εκατ. ευρώ, αλλά οι πολίτες θα πληρώνουν συνολικά 191 εκατ. ευρώ. «Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Πρόκειται σίγουρα για μια άνευ προηγουμένου πρόκληση....
για την κοινή λογική, αλλά και για τα οικονομικά των πολιτών. Αφού η κυβέρνηση απέλυσε 2.700 εργαζόμενους και αποστερήθηκε τα έσοδα για την ΕΡΤεπί ένα εξάμηνο, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός με περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα, τώρα οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες οι οποίες δεν τους παρέχονται … τουλάχιστον ακόμα.
ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΚΡΥΟ-ΝΕΡΙΤ.
ΑπάντησηΔιαγραφή