George Soros, John Paulson και Daniel Loeb οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς (δηλαδή της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος).

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/12/cd7a8-pic-0-norm.jpg?w=470&h=314

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.


Τον σεβασμό μας στον πανάξιο αντίπαλο του Ελληνισμού, Γιώργο Παπανδρέου και την συμμορία του. Νικήσατε.

Τι έλεγε η μαμά Μαργαρίτα; “Παιδί μου, να τον έχεις από κοντά τον Σόρος…”

Όσο για σένα Μιχάλη, βαλίτσες παραδίδουμε πολλές. Ψυχή, μόνο μία.

Συγκέντρωσε 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς εκτός από αρκετούς μεγάλους Ελληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν και κάποια από τα ισχυρότερα επενδυτικά σχήματα του κόσμου
― Του Αλέξανδρου Κασιμάτη
Ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ του Third Point, Τζέιμς Ντίναν του York Capital και το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι, το Capital, έδωσαν το «παρών» στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. 
Η τράπεζα συγκέντρωσε περίπου 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.
Από το 1,5 δισ. ευρώ, περίπου το 1,1 προήλθε από το εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μιχάλη Σάλλα και την υπόλοιπη διοίκηση της τράπεζας, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα γενικότερα και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 
Στην αύξηση κεφαλαίου συμμετείχαν και αρκετοί μεγάλοι Ελληνες επιχειρηματίες, όπως και ιδιώτες, αλλά το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν εντυπωσιακό ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.  
Οι ξένοι επενδυτές βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία ανάπτυξης της Πειραιώς διότι τους προκαλεί να πάρουν το στοίχημα να ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα το success story της τράπεζας. Αλλωστε δεν είναι και λίγο μια τράπεζα που πριν από 21 χρόνια ήταν ζημιογόνος, είχε μόλις 200 εργαζομένους και κατατασσόταν 24η στην ελληνική τραπεζική αγορά, με ενεργητικό που αντιστοιχούσε σε μόλις 25 εκατ. ευρώ, σήμερα να έχει γίνει η μεγαλύτερη της χώρας. .....

Μια τελείως διαφορετική τράπεζα, που διαθέτει ενεργητικό 104 δισ. ευρώ, παρουσία σε εννέα χώρες, 24.000 εργαζομένους και περίπου 1.700 καταστήματα. 
Η διοίκηση της Πειραιώς κέρδισε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών γιατί απέδειξε έμπρακτα ότι αποδίδει στις αρνητικές συγκυρίες και τις δύσκολες καταστάσεις. 
 Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τώρα τα μεγέθη της σχεδόν διπλασιάστηκαν. Από μια τράπεζα με 55 δισ. ευρώ ενεργητικό σε έναν μόλις χρόνο, με αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις, δημιουργήθηκε μια τράπεζα με 104 δισ. ευρώ.
Στην αύξηση της Πειραιώς συμμετείχαν τα funds του Τζορτζ Σόρος και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο διεθνής επενδυτής τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει τα ιδιωτικά κεφάλαια που διαχειριζόταν και πλέον ασχολείται μόνον με επενδύσεις των προσωπικών του κεφαλαίων. Ο διάσημος επενδυτής που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. 
Τον έμαθε όλη η υφήλιος όταν στοιχημάτισε εναντίον της αγγλικής λίρας κερδίζοντας 1 δισ. δολάρια. Και ο Σόρος δεν έχει χάσει ακόμη το άγγιγμα του Μίδα. 
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία του, η Soros Fund Management, κέρδισε πρόσφατα 1 δισ. δολάρια ποντάροντας στην υποτίμηση του γεν. Από τότε που πήρε το στοίχημα ο Σόρος, το ιαπωνικό νόμισμα υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου.
Προκαλούν δέος
Ενας άλλος διάσημος επενδυτής που συμμετείχε στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο Νεοϋορκέζος Τζον Πόλσον, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας hedge fund, ο οποίος αναγνωρίστηκε στο στερέωμα των γκουρού των επενδύσεων όταν το 2007 σόρταρε (πούλαγε δηλαδή χωρίς να κατέχει) ενυπόθηκα στεγαστικά στις ΗΠΑ. 
Τα λεγόμενα subprimes έσκασαν το 2008 παρασύροντας τη Lehman Brothers και πυροδοτώντας τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. Ο Πόλσον κέρδισε το στοίχημα και έβγαλε 3,7 δισ. δολάρια. 
Το 2010 έγινε ο hedge fund manager που έβγαλε τα περισσότερα κέρδη σε μια χρονιά στην ιστορία του κλάδου: το ρεκόρ του, κάτι λιγότερο από 5 δισ. δολάρια, παραμένει ακόμη το κορυφαίο. 
Τα δύο τελευταία χρόνια πήρε θέση στο στοίχημα του χρυσού, αυτή τη φορά όμως οι αποδόσεις των funds του απογοήτευσαν. Ωστόσο το όνομά του και οι επενδυτικές του επιλογές εξακολουθούν να προκαλούν δέος στη Wall Street.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Πειραιώς με τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου έδωσε και ο Τζέιμς Ντίναν, ιδρυτής του York Capital. Ο Ντίναν, απόφοιτος του Χάρβαρντ και παλιά καραβάνα στον κόσμο των επενδύσεων, έχει αποδείξει πολλές φορές τις ικανότητές του. 
Το πιο εντυπωσιακό comeback το έκανε αφού έχασε όλα του τα χρήματα τη «Μαύρη Δευτέρα» που βύθισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1987. Το 1991 ίδρυσε τη York Capital, που σήμερα διαχειρίζεται 14 δισ. δολάρια. Για τον Ντάνιελ Λομπ, ιδρυτή του hedge fund Third Point, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. 
Γνωστός και πολυσυζητημένος στην Ελλάδα, καθώς κέρδισε 500 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα, ενδιαφέρθηκε για τον ΟΠΑΠ, ενώ τελευταία έκανε μια επένδυση στην Kavala Oil.
Βαριά ονόματα
Παρούσα και η «Rolls Royce των επενδύσεων»
«Παρόν» στην αύξηση και ένα άλλο βαρύ επενδυτικό όνομα, η θεωρούμενη «Rolls Royce των επενδύσεων». Ο λόγος για την Capital World Investor, θυγατρική του Capital Group, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο. 
Η Capital -πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή- είχε εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο όταν εκδηλώθηκε η κρίση χρέους. Ανάλογης βαρύτητας και το κρατικό fund του Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρατικό fund, με κεφάλαια που υπολογίζονται μεταξύ 400 και 875 δισ. δολαρίων. 
Επενδύει στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, στην κρίση του 2008 είχε διασώσει τη Citibank με μια «ένεση» 7,5 δισ. δολαρίων, ενώ μεταξύ των συμμετοχών του είναι και ποσοστό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.
Πληροφορίες από το
newmoney.gr

Σχόλια

  1. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)

    Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους.

    Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας. Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.

    Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.
    Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος
    τραπεζικός πυλώνας,
    που δεν πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.

    Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.

    Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε πληρωμένοι μπλόγκερς .

    Γράφουμε ΟΤΙ θέλουμε χωρίς έλεγχο!

    Είμαστε μία ομάδα που μισούμε αφάνταστα την Δημοκρατία και την οικογένεια Παπανδρέου.

    Αφήσαμε τη δημοσιογραφία στα ΜΜΕ και "αράξαμε" στη μπλοκόσφαιρα .

    Όπως ξέρετε τόσα χρόνια είμαστε μοναδικοί και ασυναγώνιστοι στην συκοφαντία, στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, στην διαστρέβλωση της αλήθειας ,στα συμβόλαια πολιτικού θανάτου.

    Η αμοιβή μας εξακολουθεί να παραμένει λογική και φυσικά χωρίς...απόδειξη. Η δυσφήμηση είναι η ειδικότητά μας. Η ψευδολογία είναι ο πρωινός ..καφές μας. Όπως και στο παρελθόν ακολουθούμε κανόνες εχεμύθειας που τους τηρούμε μέχρι να βρούμε καλλίτερο ..αγοραστή! Δεν πιστεύουμε σε ..Πατρίδες ,ιδέες, οράματα. Για μας θεός είναι ΜΟΝΟ το χρήμα ,και κάνουμε τα ΠΑΝΤΑ γι αυτό.

    Εμείς οι μπλόγκερς , πληρωθήκαμε και πληρωνόμαστε ικανοποιητικά και το αποτέλεσμα της εργασίας μας φάνηκε με την ΛΑΣΠΗ που ρίξαμε και επιτύχαμε την αποπομπή του Γιώργου Παπανδρέου .

    Δεν είναι μόνο το χρήμα που κερδίζουμε ,αλλά και η σχέση που δημιουργούμε με την εξουσία. Σαν δημοσιογράφοι είμαστε ‘’ψόφια πτώματα’’ αφού ΚΑΝΕΙΣ δεν μας έδινε σημασία.

    Μας χρειάζονται και μας φοβούνται αφού ξέρουμε τι καθάρματα είναι.

    Γράψαμε τόσα εναντίον του Παπανδρέου που δεν περιγράφονται.

    Τον.. ‘’πληρώσαμε’’ γιατί ήταν από τους λίγους που δεν μας άνοιξε την πόρτα.

    Σήμερα έχουμε μετανιώσει γιατί τελικά, ήταν ο μόνος που δεν είπε ψέματα στους Έλληνες.

    Δυστυχώς όμως εμείς οι Έλληνες ‘’δανείζουμε ΔΕΝ ψηφίζουμε’’. Ή ψηφίζουμε..χαρτί, εικόνα ,αέρα! Γι αυτό και εμείς έχουμε ΠΑΝΤΑ… δουλειά…

    Αυτά τα θέματα απασχολούν τη δική μας ομάδα.

    Υπάρχουν και άλλες ομάδες που ξε-θεμελιώνουν σύρριζα τους αντιπάλους των "αφεντικών τους".

    Είμαστε πολύ καλοί στη δουλειά μας και..αδέσμευτοι σε όσους δεν μας..εκτιμούν!

    ΥΓ.
    Έχουμε την δυνατότητα και την τεχνική- αδιαντροπιά, ένα...βόλο να το "παρουσιάσουμε" σαν ατμολέβητα πλοίου!

    Η ασυδοσία, ο φόβος και φυσικά το ΕΥΡΩ ! παραμερίζει όλα τα..εμπόδια-καταγγελίες και εξασφαλίζουν στον πελάτη μας το ιδανικότερο αποτέλεσμα.
    Μια καλημέρα ενός πολιτικού …μας "αντιπάλου", γίνεται...βιβλίο εναντίον του και να ανακυκλώνεται επί μήνες !!!!!!

    ΥΓ 2
    Αυτά συμβαίνουν. Αυτό είναι το διαδίκτυο σε μεγάλο βαθμό. Πουλημένοι και ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εταιρεία Ελίντα Α.Ε
    Αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ ο Πάνος που ..τα ξέρει ‘’ΟΛΑ’’ !

    Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του και τα γράμματα που έμαθε
    1996:
    Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου
    για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ.

    Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη.

    Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει.

    Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό).

    Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε.

    Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens!
    =================================
    Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΝΕΟΣ ΒΑΣΙΛΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ !!!!!

    Όχι απλά ψεκασμένος… Ακροδεξιός!

    Ο Καμμένος είναι ένας γελοίος τυχοδιώκτης που κρύβει την πραγματική ακροδεξιά πολιτική του ταυτότητα πίσω από το αντιμνημονιακό τείχος.

    Έστησε μια καριέρα με συκοφαντίες και ψέματα κατηγορώντας τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη και τολμά σήμερα να τον επικαλείται πολιτικά.

    To θέμα δεν είναι ο Καμμένος γιατί απλά …αυτός είναι ο Καμμένος.

    Τι γίνεται με αυτούς όμως που θέλουν να αυτοτοποθετούνται στο προοδευτικό τόξο και παράλληλα να είναι συνομιλητές αυτών των απίθανων ακροδεξιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου