Η Αυτα-απάτη Αναδιάρθωσης του Χρέους... και πως οι συμμορίες μια μετά την άλλη...

Toυ Κων. Κόλμερ
" Η Ελλάς δεν χρειάζεται αναδιάρθρωσι του χρέους αλλά του πολιτεύματος της 3ης πρωθυπουργικής ολιγαρχίας" (...)
Όπως το 2001, η ξυνωρίς Στουρνάρα-Καραβίτη αλλοίωσε τα δημοσιονομικά ελλείμματα και συνήψε ανταλλαγή χρέους (swap) με την Γκόλντμαν Ζάκς , διά να εντάξη την ανέτοιμη χώρα μας στην δυσλειτουργική Ευρωζώνη, έτσι και τώρα, η κυβέρνησι Σαμαρά-Βενιζέλου, αφού εξήντλησε όλα τα τεχνάσματα της δημιουργικής λογιστικής και προπαγάνδας («πρωτογενές πλέονασμα, διαρπαγή των καταθέσεων στην Κύπρο και ανάλλωσι του ¼ των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ελλάδος,success, κλπ ) εξήγαγε από το ταχυδακτυλουργικό της καπέλο νέον λαγό: την αναδιάρθρωσι του δημοσίου χρέους !

Πρός τούτο επικαλείται τις δήθεν επιστημονικές συνηγορίες του ΔΝΤ, που ευθύνεται ευθέως διά την διόγκωσι του Ελληνικού χρέους, κατόπιν των δύο καταστρεπτικών και παρανόμων «μνημονίων».

Ο εκπρόωπος του ΔΝΤ Τζέρυ Ράϊς τοποθέτησε την επάνοδο της Τρώηκα στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου του 2014 και «διόρθωσε» προγενέστερη δήλωσι του περί «αναδιάρθωσης» του χρέους - ό,τι ισχύει γενικώς και όχι ειδικώς διά την Ελλάδα.

Η δήθεν αναδιάρθωσι του Ελληνικού χρέους από τις 17 κυβερνήσεις της Ευρωζώνης που το κατέχουν, θα είναι το επόμενον φιάσκο της κυβερνήσεως Σαμαρά.
Θα είχε νόημα το 2009 ή έστω και το 2010, κατά το προηγούμενο της συμφωνίας του Λονδίνου 1953 που περιέκοψε το Γερμανικό εμπόλεμο χρέος κατά 63% στα 14 δις.μάρκα και επέτρεψε την ανάκαμψι της Γερμανικής οικονομίας. Αλλά τότε η Γερμανία μπορούσε να εξυπηρετήσει το εναπομένο χρέος της, λόγω των εξαγωγικών της επιδόσεων.


Εξησφάλιζε την απαιτουμένη (νομισματική) ρευστότητα με το εθνικό της νόμισμα, το Ντόϋτσε μάρκ που ειχε υποτιμηθή σημαντικά,διά να κινήσει την παραγωγή και χορηγήσει πιστώσεις στο εξωτερικό.

Η Ελληνική οικονομία , μ’ένα συνολικό δημόσιο χρέος 378 δις.ευρώ, στα τέλη του λήγοντος έτους, και με ΑΕΠ κατώτερο των 190 δις. ευρώ, είναι αδύνατον να εξυπηρετήσει ακόμη και τους τόκους, πολλώ δε μάλλον τα χρεολύσια του δημοσίου χρέους.Στερείται επίσης εθνικού νομίσματος και νομισματικής ανεξαρτησίας γιά να παράσχη ρευστό χρήμα στην ιδιωτική οικονομία και να σώσει τις Τράπεζες, που στμάτησαν να δίδουν πιστώσεις .

Η νομισματική ρευστότης δεν επαρκεί.........

(προσφέρεται «με το τσιγγέλι» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και όταν χορηγείται, επαυξάνει το Τραπεζικό χρέος , παρά την ανακεφαλαίωσι και την προσεχή – «εν ευθέτω χρόνω» κατά Προβόπουλον – περικοπή των καταθέσεων, όπως προηγουμένως των ομολόγων.

Η αύξησι των απληρώτων δανείων (στεγαστικών, επιχειρηματικών, πιστωτικών καρτών) και η μείωσι των καταθέσεων περιορίζουν ραγδαίως την Τραπεζική χρηματοδότησι της Ελληνικής οικονομίας και οδηγούν πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην χρεωκοπία.
Μ’ απλά λόγια, ακόμη και αν το χρέος «εχαρίζετο» , η έλλειψις ρευστότητος θα το εδημιούργει εκ νέου, οδηγούσα την οικονομία εις αυτοτροφοδοτουμένην ύφεσι, με άκρως δυσμενή αποτελέσματα διά την ανεργία και την πληθυσμιακή συρρίκνωσι της χώρας.
Είναι προφανές ό,τι η διετής τακτική της κυβερνήσεως Σαμαρά στερείται στρατηγικής εξόδου απ’ την ύφεσι και δεν επιτρέπει την ανάπτυξι , που μόνον αυτή δύναται να αποκολλήσει την οικονομία απ’ το τέλμα των «μνημονίων».

Διά την ανάπτυξι χρειάζεται η νομισματική πολιτική να επανεθνικοποιηθή και να χορηγηθή επαρκής ρευστότης, που μόνον το εθνικό νόμισμα δύναται να εξασφαλίσει. Με φρόνιμη δημοσιονομική πολιτική , ισοσκελισμένο τακτικό προϋπολογισμό και μακρόπνοο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων προστιθεμένης αξίας, χρηματοδοτούμενον από πιστωτικά έσοδα του εσωτερικού (υπάρχουν εν αφθονία στα σεντούκια της Μέσης Αστικής Τάξεως) η επανεκκίνησι της οικονομίας θα ήταν απολύτως εφικτή, από μία σοβαρή κυβέρνησι.

Αρκεί η Ελληνική οικονομία ν’απαλλαγεί απ’ το πανάκριβο ευρώ, απ’ τα μηδενικά επιτόκια και τον φορολογικό αντιπληθωρισμό και να επανιδρύσει το Τραπεζικό σύστημα, με επίκεντρο την Εθνική Τράπεζα –κι’ όχι την ...Πειραιώς.Θα πρέπει συγχρόνως να χρησιμοποιηθή η Οικοδομή, με κίνητρα και αντικίνητρα (μείωσι φόρων, Κτηματολόγιον και πλειστηριασμούς κακοπληρωτών) ως « η μητέρα των 1000 τεχνών»,διά να προσφέρει απασχόλησιν.

Εντός πενταετίας και μ’ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (αγωγό νερού από τον ΄Εβρο στην Θεσσαλία,διώρυγα στον Αξιό-Μοράβα , γιά την παράκαμψι του Δουνάβεως, διεθνές αεροδρόμιον στην Τρίπολη,άμεση αποπεράτωσι της ΠΑΘΕ και επανεθνικοποίησι των εθνικών αυτοκινητοδρόμων, άντλησι πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Επανωμή και στο Κατάκωλον κλπ.) η Ελληνική οικονομία θα ανακάμψει απ’ τον πρώτο μήνα , με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα γιά την μείωσι της ανεργίας.

Η αύξησι των συναλλαγματικών εισπράξεων, εκ του Τουρισμού,της Μεγάλης Ελληνικής Ναυτιλίας,των εξαγωγών τροφίμων και εκ της απαλλαγής απ’ τους λαθρομετανάστες, που κοστίζουν 900 εκατομ. ευρώ ετησίως , θα καλύψει το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας, πρό τόκων.

Οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις, βεβαίως, πρέπει κάποτε ν’αρχίσουν (σήμερα είναι Μητσοτάκειον ανέκδοτο) και η εξυγίανσι του δημοσίου τομέα οφείλει να συνεχισθή.
Απομένει ένα υπαρξιακό πρόβλημα:η θέσι της Ελλάδος μέσα στην Ευρωπαϊκήν ΄Ενωσι, μετά την δήλωσι αδυναμίας εξυπηρετήσεως του εξωτερικού χρέους.

Δεν υπάρχει περίπτωσι να μας διώξουν από την Ε.Ε. και βεβαίως δεν θα φύγωμε οικειοθελώς. Αλλ’εάν οι Γερμανοί λησμονήσουν ό,τι έχασαν τον πρώτο και τον δεύτερον παγκόσμιο πόλεμον εξ αιτίας της φθοράς πού υπέστησαν στην Ελλάδα και επιβάλλουν «κυρώσεις» , δεν πρότειται η χώρα μας ν’αποθάνει,ως την απειλούν η φράου Μέρκελ...και ο κ.Σαμαράς!

Πετρέλαιον και φυσικό αέριον θα προσφέρουν η Ρωσσία, η Περσία και η Λιβύη. Φάρμακα οι Αμερικανικές και Βρεταννικές φαρμακοβιομηνίες, ανταλλάκτικά η ... Ζήμενς ( γιά να μην χάσουν οι Γερμανοί τον ΟΤΕ) και τρόφιμα η αειθαλής Ελληνική ύπαιθρος , που πρέπει να ανακαλλιεργηθή, με χορήγησι τιμών ασφαλείας στα εγχώρια αγροτικά προϊόντα που τώρα περικόπτονται απ’ την θνήσκουσα «Κοινή (κατ’όνομα)Αγροτική Πολιτική». Αν χαθούν τα ΕΣΠΑ, τα επιδόματα αργίας και οι επενδύσεις «κουλτούρας»...έ , τόσο το καλύτερον. Αποτελούν εστίες αειθαλούς διαφθοράς.

Η Ελλάς δεν χρειάζεται αναδιάρθρωσι του χρέους αλλά του πολιτεύματος της 3ης πρωθυπουργικής ολιγαρχίας, που απέτυχε παταγωγώς και άν διαρκέσει κι’άλλο θα προκαλέσει γενοκτονία του Ελληνικού λαού , χειροτέρα εκείνης του Ιμπραήμ πασά, που εισέβαλε στον Μωρηά το 1823, γιά να υποδουλώσει τον τοπικό πληθυσμό και να τον μεταφέρει δούλο στην Αίγυπτο.

Τηρουμένων των αναλογιών, οι πολιτικοί και τα κόμματα της μεταπολιτεύσεως παρόμια πράττουν σήμερα εις βάρος του Ελληνισμού – στην Κύπρον και την ‘Μητέρα-πατρίδα’.

Ο... Δυσάγγελος Βενιζέλος απεδέχθη «διεθνή κυριαρχία» της Κυπριακής δημοκρατίας , κατά την πρόσφατο επίσκεψι του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου στην Αθήνα!... 


Κώστας Κόλμερ.
(εδημοσιεύθη στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της 19 Δεκ.2013)

Σχόλια

  1. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ
    Πτυχιούχος και στη... δημιουργία περιουσίας
    Με την ίδια ευκολία που... έπαιρνε τα γράμματα, φαίνεται να έφτιαξε και την περιουσία του, η δημοσιοποίηση της οποίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, μέσω του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, προκάλεσε αίσθηση.
    Αν και προερχόμενος από μια φτωχή αγροτική οικογένεια της Νέας Επιδαύρου, ο Γ. Ανδριανός εμφανίζεται ως κάτοχος τεράστιας περιουσίας, αποτελούμενης από 58 ακίνητα και 166 στρέμματα εκτάσεων, από τα οποία κληρονόμησε 53,4 στρέμματα, 37,5 στρέμματα ανήκουν στη σύζυγό του και 75,3 στρέμματα αγόρασε ο ίδιος. Ολες οι εκτάσεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της γενέτειράς του, ενώ κάποια κομμάτια, ειδικά τα παραθαλάσσια, θεωρούνται «φιλέτα».
    Είχε και παράπονα. Τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία είχαν δικαιολογηθεί ως κληρονομιές και γονικές παροχές, ωστόσο οι συντοπίτες του έδειξαν να μη γνωρίζουν την ύπαρξή τους. «Ισως κέρδισε το λαχείο και μας το έκρυβε» είχαν δηλώσει τότε στο «Εθνος της Κυριακής» κάτοικοι της Επιδαύρου, παλιοί γνώριμοι της οικογένειας Ανδριανού. Μάλιστα, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, ο ίδιος συνήθιζε να παραπονιέται κατά τις επισκέψεις του στο χωριό ότι βρισκόταν σε «δύσκολη οικονομική κατάσταση, αφού δεν έβγαιναν τα έξοδα». Φαίνεται ότι, και σε αυτήν την περίπτωση, βρήκε λύση προς όφελός του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΦΣΟΡ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
    Μια ‘’αληθινή’’ συζήτηση off the record ??
    Κώστας: Αντώνη, για να σε αφήσουμε λίγο ακόμη, πρέπει να μας κάνεις μερικές ‘’χάρες’’(εντολές)…
    Αντώνης: Κώστα μου ξεχνώ πως για χάρη μου ‘’ξεπούλησες’’ και την Ντόρα??
    Κώστας: ΄Ακου! Οι Offshores θα μείνουν όπως είναι. Μη τολμήσεις να ανοίξεις καμιά. Ξέρεις ο ηθικο-νομιμο-τίμιος θα μας ‘’πηδήξει’’. Θα πάμε ΟΛΟΙ φυλακή, κατάλαβες???? ΄Ασε που ο παππάς ξέρει πολλά … ;
    Και στην ΛΙΣΤΑ υπάρχουν και χρήματα ηθικοδικαίων της έδρας …!!!!

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ..ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ;
    Πόσοι νεοδημοκράτες έχουν off shores εταιρίες στην Κύπρο; Τι θα συμβεί αν «ανοίξουν» και μάθει ο λαός την αλήθεια; Δηλαδή όλοι όσοι φωνάζουν ‘’δήθεν’’ ζήτω, είναι φερέφωνα, που είτε επιδιώκουν συγκάλυψη των αφεντικών τους , είτε αγράμματοι χρυσοέλληνες και χρυσαλήτες που προσπαθούν να..κλέψουν καμιά ψήφο και ας ‘’κόψουν το λαιμό τους ‘’ οι Έλληνες !!!
    Άνοιγμα των λογαριασμών σημαίνει ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ!!!
    (Ο κ. Καραμανλής είναι...καλά; Πως αισθάνεται; Δεν θα τον ρωτήσει ΚΑΝΕΝΑΣ !!! δημοσιογράφος;)
    Ενδεικτικά υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
    ==========================
    Στην υπόθεση εμπλέκονται ως τελικοί αποδέκτες ή διαχειριστές των ακινήτων μια σειρά από υπεράκτιες (offshore) εταιρίες (συνήθως με έδρα στην Κύπρο) που είτε ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου, είτε συνδέονται έμμεσα με αυτή:
    • Rassadel (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Σε αυτήν κατατέθηκε το ποσό αγοράς του Ολυμπιακού Ακινήτου από τη "Noliden".[4]
    • Madeus (Κύπρος). Ελέγχεται από τον εκπρόσωπο της Μονής στην Κύπρο Άθω Κοιρανίδη. Κατέχει το 30% του Ομίλου Πάπιστα.[5]
    • Ανθεμιάς Κατασκευαστική Α.Ε.. Ιδιοκτήτης είναι ο Αθανάσιος Πάπιστας με ποσοστό 70%, ενώ το υπόλοιπο 30% κατέχει η Rassadel.[5] Μέλη στο ΔΣ της "Ανθεμιάς" είναι ο Άθως Κοϊρανίδης και ο Αλέξανδρος Χατζηαλεξάνδρου, δικηγόρος της Μονής Βατοπεδίου.
    • Noliden Ltd (Κύπρος). Του εφοπλιστή Σπύρου Πολέμη. Σε αυτή κατέληξαν τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού. Μαζί με τα €41 εκατομμύρια για την αγορά των ακινήτων, κατέθεσε και "δωρεά" €9 εκατομμυρίων.[6]
    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δήλωση του κ. Κοϊρανίδη, η Μονή αγόρασε τις offshore Rassadel και Madeus από το δικηγορικό γραφείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ ( OGSHORΕS) ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
    *Στους λογαριασμούς του Θ. Αναστασιάδη και σε offshore εταιρείες του επικεντρώνει το ενδιαφέρον του το «Βήμα» του Σαββάτου.

    Γράφει χαρακτηριστικά:
    *******************
    «Στο στόχαστρο των έμπειρων στελεχών της εν λόγω υπηρεσίας βρίσκονται υπεράκτιες εταιρείες (οffshore), οι οποίες συνδέονται με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του εκδότη της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".
    Πρόκειται για τις εταιρείες
    ** Sea Chief Company,
    **Travel Trade Limited,
    ** Ludream Shipping Company SA
    **και Eurosouth Limited,
    οι οποίες έχουν έδρα διάφορα νησιωτικά συμπλέγματα του Ειρηνικού, την Κύπρο και τη Βρετανία.
    Αναφέρεται επίσης σε:
    *****************
    «απόρρητο σήμα που έστειλε την περασμένη Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2008,
    η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων προς τους "compliance officers" όλων των τραπεζών -ενεργώντας για λογαριασμό τής υπό τον κ. Γ. Ζορμπά Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξωχώριες εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ.
    Αποκαλύφθηκε, πλήρως, η αθλιότητα κατά της Μαργαρίτας Παπανδρέου από ΒΗΜΑ και Πρώτο Θέμα...!!

    To χθεσινό «ΤΟ ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει τις εξωχώριες εταιρείες που βρίσκονται πίσω από την κατάθεση των 550 εκατ. δολαρίων σε λογαριασμό της Μαρίας Παντελή, στη λίστα Λαγκάρντ...!
    Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται πίσω από τις εν λόγω εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας εκδότης.
    Η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει ονόματα, φοβούμενη, ίσως, τις αγωγές.
    Κάτι που δεν φοβήθηκε στην περίπτωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου και έσπευσε να τη διασύρει, όπως και όλη την οικογένεια Παπανδρέου, δημοσιεύοντας στην πρώτη σελίδα, ότι η κ. Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων.
    Το δημοσίευμα υπογραφόταν από την Γιάννα Παπαδάκου, η οποία υπογράφει και το σημερινό δημοσίευμα.
    Από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, εφόσον τα στοιχεία του είναι πραγματικά και όχι «μουσαντένια», όπως εκείνα για τη Μαργαρίτα Παπανδρέου, αποδεικνύεται σαφώς ότι η κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
    Περιέργως, ούτε η δημοσιογράφος, ούτε η εφημερίδα αισθάνθηκαν την ανάγκη να γράψουν έστω μια λέξη «συγνώμη» για το αναληθές δημοσίευμα με το οποίο συκοφάντησε τη μητέρα του πρώην πρωθυπουργού.
    Ίσως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προσμετρηθεί θετικά όταν η αγωγή της κ. Παπανδρέου εκδικαστεί.
    Αλλά τα ήθη της ελληνικής δημοσιογραφίας είναι ακριβώς αυτά.
    Συκοφαντούμε, διασύρουμε με ανακρίβειες και ψεύδη και δεν τρέχει τίποτα.
    Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» η οποία όχι μόνο είχε το ίδιο δημοσίευμα, αλλά είχε βγάλει και ντουντούκα στους δρόμους.
    Αν πιστέψουμε στην ορθότητα του σημερινού δημοσιεύματος, ο Έλληνας «ιδιοκτήτης ΜΜΕ» που εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν είναι ο Σταύρος Ψυχάρης, διότι αν ήταν δεν θα υπήρχε το δημοσίευμα.
    Για όλους τους άλλους υπάρχει η υπόνοια της συμμετοχής τους, καθώς δεν πρόκειται μόνο για έναν ιδιοκτήτη, αλλά και για «εκδοτικό συγκρότημα».
    Άραγε, εμπλέκεται κάποιος από τους εκδότες, το μέσο ενημέρωσης του οποίου συκοφάντησε την Μαργαρίτα Παπανδρέου;
    Είναι προφανές ότι δημιουργείται μείζον θέμα για τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο, ο οποίος ενέπλεξε την κ. Παπανδρέου στις καταθέσεις του τόσο στους οικονομικούς εισαγγελείς, όσο και στην Επιτροπή της Βουλής.
    Η παραίτηση από τη θέση του είναι η μόνη πράξη ευαισθησίας και ευθυξίας που πρέπει να επιδείξει, άλλως, πρέπει να τον αποπέμψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
    Ερωτηματικά τίθενται και για τους «διαρροείς» προς τις δύο εφημερίδες, ότι πίσω από τα αρχικά Μ.Π. της «λίστας» κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου, αλλά και για τους οικονομικούς εισαγγελείς οι οποίοι υιοθέτησαν την «κατηγορία» Στασινόπουλου και είναι μεταξύ των πιθανών «διαρροέων».
    Τίθεται, πλέον, το θέμα, αν θα αποκαλυφθούν τα ονόματα όσων κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρείες, κάτι που έχουν υποχρέωση να κάνουν τόσο οι οικονομικοί εισαγγελείς, όσο και η Επιτροπή της Βουλής, ή θα γίνει προσπάθεια συγκάλυψής τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως αναφέρει «ΤΟ ΒΗΜΑ»:
    -Δεκάδες off shore εταιρείες με έδρα τις Παρθένους Νήσους και ειδικότερα την Τορτόλα κρύβουν τους πραγματικούς κατόχους των 550 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν την μεγαλύτερη κατάθεση στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που βρίσκεται στα χέρια των Ελληνικών αρχών και εξετάζεται ποικιλοτρόπως.
    -Τέσσερις βασικές off shore εταιρείες αποτελούν το πλέγμα της συνολικής κατάθεσης στην οποία δικαιούχος εμφανίζεται η κυρία Μαρί Παντελή,υπάλληλος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.
    -Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 27 Ιουνίου του 2000 και το αρχείο που το συνοδεύει αποκαλύπτει πως η εταιρεία Sunflower Corporation έχει καταθέσεις 27.514.000 δολαρίων. Ο λογαριασμός ενημερώθηκε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2005 και ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται η ταχυδρομική θυρίδα 662 στο νησί Τορτόλα των παρθένων Νήσων.
    -Η εταιρεία Berkley Global Limited με έδρα στην Ιρλανδία και κατάθεση 161.802.709 δολάρια που ξεκινά το Νοέμβριο του 2005.
    -Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited με έδρα στο Δουβλίνο που εμφανίζεται να έχει σχέση με ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα αλλά και συμμετοχή πολλών ακόμη γνωστών Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.
    -Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A με κατάθεση 368.996.744 δολαρίων. Μία από τις εταιρείες που έχει σχέση με την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα στις Βερμούδες.
    -Μια άλλη εταιρεία που διατηρεί επι μέρους καταθέσεις μέσα στη συνολική κατάθεση είναι η Capland SA που παλαιότερα ονομαζόταν Capital & Land Asset Managment SA.
    -Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει σε Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ και άλλη σε Ελληνα ιδιοκτήτη ΜΜΕ.
    -Εξάλλου, στην κατάθεση της εταιρείας Stabri Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλα, ύψους 5.397.856 δολαρίων εμφανίζεται και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Προφανώς πρόκειται για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στον συγκεκριμένο λογαριασμό.
    Μάλιστα συγκεκριμένος κωδικός της κατάθεσης ανήκει σε συγγενή πρώτου βαθμού του κ. Παπασταύρου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ !!!
    Συνολικά ανταλλάσσονται με 31 συμβόλαια
    260 (!) ακίνητα του ελληνικού δημοσίου
    με εκτάσεις της λίμνης Βιστωνίδας, εκτάσεις προστατευόμενες, κάποιες αρχαιολογικές, ενίοτε και με το νερό της λίμνης...

    Τα 260 ακίνητα αποχαρακτηρίζονται (όσα ήταν δασικά) ώστε να μπορούν να μεταπωληθούν έναντι υψηλής αξίας ως οικοδομήσιμα.

    Η μονή κέρδισε από την ιστορία αυτή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
    ==========================================
    Η
    ακριβής μοιρασιά παραμένει άγνωστη...

    Τα ακίνητα που δόθηκαν στη μονή βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

    Καρδιά Θεσσαλονίκης,Ν. Ραιδεστός,Πανόραμα,Ωραιόκαστρο,Νέοι Επιβάτες, Τριγλία,Ουρανούπολη, Σωζόπολη,Ν. Καλλικράτεια,Ν. Αγχίαλος Θεσ/κης,
    Τρίλοφος,Γοργορύγι Τρικάλων,Βλαχάβα Τρικάλων, Μίκρα Θεσσαλονίκης,
    Βεγορίτιδα Ν. Πέλλας,Ξηροπόταμος Χαλκιδικής,Αμουλιανή Χαλκιδικής,
    Κάριανη Ουρανούπολης,Ν. Πέραμος Καβάλας,Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας,
    Λαύριο, Κάτω Σούλι Μαραθώνα,Ακροπόταμος Καβάλας,Ολυμπιακό Χωριό,
    Τρίγλια Χαλκιδικής,Ν. Πλάγια Χαλκιδικής και Νέα Κρήνη Καλαμαριάς-

    Με τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, και κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και των δημάρχων των περιοχών όπου βρίσκονταν οικόπεδα που πήρε η μονή,ο Εφραίμ επέστρεψε μια σειρά από οικόπεδα (βλ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

    Ο αριθμός ωστόσο των ακινήτων που μεταβιβάστηκαν στη μονή Βατοπεδίου είναι τόσο μεγάλος που το θέμα δεν κλείνει με λίγες επιστροφές.

    Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις έγινες αυτόματες και ταχύτατες αλλαγές και αντί των προβλεπόμενων οικοπέδων, η μονή πήρε κάποια άλλα, τα οποία δεν είχαν πάνω τους φορτία όπως διεκδικήσεις από ιδιώτες και δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι προειδοποιήσεις Δούκα, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο των επιστολών, ήταν σαφείς, αλλά φαίνεται ότι ο Κ. Καραμανλής τις είχε τότε αγνοήσει. Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγου καιρού, σε συνέντευξή του και ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει ότι ο Κ. Καραμανλής γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, αλλά στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης είχε απαντήσει «άσ' το γι' αργότερα».
    Και το «αργότερα» οδήγησε στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και στη σημερινή κατάσταση της οικονομίας.
    ΄Ηταν 23 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο κ. Δούκας επεσήμαινε στον Κ. Καραμανλή ότι «το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.
    Το 2008 δανειστήκαμε 47-48 δισ., 10 δισ. παραπάνω από αυτά που υπολόγιζε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η ευχέρεια δανεισμού είναι πιο άμεση και πιο σημαντική πρόκληση και από την πίεση της Ε.Ε. για συγκράτηση των ελλειμμάτων».
    Κι αν αυτή ήταν η τελευταία, είχαν προηγηθεί τρεις ακόμη επιστολές:
    * Στις 20 Ιουλίου 2004, όπου επεσήμαινε ότι «τα ταμεία είναι άδεια και υπάρχουν κρυφά χρέη».
    * Στις 8 Μαΐου 2005, όπου σημείωνε ότι «θα υπάρξει σημαντική υστέρηση στις εισπράξεις από την Ε.Ε. που θα έχει επιπτώσεις στα έσοδα, στο έλλειμμα του 2005, αλλά και στο ύψος των δαπανών για δημόσιες επενδύσεις και στο ρυθμό ανάπτυξης» και
    * Στις 22 Οκτωβρίου του 2008, όπου υπογράμμιζε ότι «δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Το επόμενο δωδεκάμηνο το ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΗ !
    Απλά-χωρίς τσίμπλες στα μάτια….
    Μετά την άνοδο του Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τα συνοικέσια μεταξύ ΠΟΛ-ΑΝ και Καραμανλικών δεξιών. Έτσι στήθηκαν οι πρώτες γέφυρες, και αποφασίστηκε ο Αντώνης να μπεί στο παιχνίδι , αφού βοηθήσει τον Καραμανλή και το κόμμα. Καραμανλής και Σαμαράς αγωνίστηκαν από κοινού, να αντιμετωπίσουν τους Μητσοτακικούς και το Πασοκ. Στις εκλογές του 2004, ο Αντώνης έριξε την ασπίδα του Πολανιστή και από το παράθυρο επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία.
    Στις εκλογές του 2007, που έγιναν δήθεν για τα θέματα της οικονομίας, στην ουσία έγιναν για να μπεί ο Σαμαράς στο παιχνίδι και να εμποδίσουν την Ντόρα να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
    Συμφώνησαν επίσημα( Ρουσόπουλος: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Σαμαρά), και ο Σαμαράς ‘’εγκαινίασε’’ την πρώτη παρτίδα των παράνομων προσλήψεων.
    Ο Μπούλης ,’’έκανε’’ πως δεν βλέπει στα όργια των Παυλοπούλειων επιθέσεων για την ενίσχυσή του, και των σαρωτικών επιδρομών των ομάδων των παλιών συναγωνιστών του Σαμαρά, δηλαδή των χρυσαλητών.
    Υπεσχέθη ο Αντώνης, να συγκυβερνήσει με την ομάδα των Καραμανλικών εξολοθρευτών της οικονομίας. Η Σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι η πιο τρανή απόδειξη.
    Το συμπέρασμα είναι ότι, η συνεργασία Καραμανλή-Σαμαρά , που ουσιαστικά κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί , αφού ο Αλέκος είναι η… συμπάθεια του Κώστα, του οποίου ‘’αντιπρόσωπος’’ είναι ο Πάνος.
    Δηλαδή ο Σαμαράς, έχει ‘’υπόγειους διαδρόμους επαφής με τον Κώστα και τον Αλέξη. Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί.
    Σήμερα, μόνο σχεδόν ο Καραμανλής απουσιάζει από την προηγούμενη ΔΙΚΗ ΤΟΥ(;) κυβέρνηση:{{ Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, και τόσοι ακόμη… δημιουργούν την εντύπωση ότι από την κυβέρνηση Καραμανλή , την κυβέρνηση του εθνικού εγκλήματος της οικονομικής χρεοκοπίας, ο μόνος απών … αποτυχημένος ήταν ο Καραμανλής???]]]
    Δηλαδή σήμερα μας κυβερνούν οι πρώην ‘’επιτυχημένοι’’ υπουργοί του Καραμανλή !!!
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως γίνεται και με την συνεργασία Σαμαρά –Μιχαλολιάκου.
    Που να αντιληφθεί ο λαός μας το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Τον έχουν μπερδέψει τόσο πολύ, ώστε τον τύφλωσαν να ψηφίσει τους φασίστες της χρυσής αυλής , για να τον σώσουν!!!!!
    Καραμανλής, Σαμαράς, Καμμένος, Μιχαλολιάκος είναι τα πλοκάμια της Λερναίας δεξιάς. Που και που, αλλάζουν κανένα ..κεφάλι ,για να μην τους πάρει είδηση ο λαός.
    Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Η ΜΑΣΑ συνεχίζεται, η κοροϊδία συνεχίζεται, τα βάσανα του λαού μας συνεχίζονται.
    Αυτοί είναι οι ..άνθρωποι του κ Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου