Συγγνώμη "κύριε"..Ποιός είστε; *

     * Τίτλος και ρεφραίν εμβληματικού''σκυλοτράγουδου'' της κας Στανίση, την χρυσή εποχή της πράσινης ΠαΣοΚικής ''πολιτιστικής ανάπτυξης''!
     Το ρεφραινάκι λοιπόν αυτό πέρασε και στην κοινή καθομιλουμένη, σαν ατάκααπαξιωτική και ειρωνική προς αυτόν στον οποίο απευθυνότανε: Συγγνώμη κύριε; Ποιός είστε;

     Την ατάκα αυτή απευθύνει σήμερα και ο ελληνικός λαός προς τον παντελώςανίκανο και ελάχιστο κύριο ''πρωθυπουργό'':

     Ποιός είστε κύριε, που μας κατσικωθήκατε στην πλάτη, αποφασίζοντας και διατάζοντας ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει, 
..ποιός θα πτωχεύσει και ποιός θα πάει φυλακή, 
..ποιός θα ζεσταθεί και ποιός θα ψοφήσει απ' το κρύο,
..ποιός θα σπουδάσει και ποιός όχι,
..ποιός είναι μονόδρομος και ποιός περίδρομος (απ' αυτόν που φάγατε όλοι κι αποκτηνωθήκατε!),
..ποιός θα δουλέψει και ποιός θα ρημάξει άνεργος;

     Ο ελληνικός λαός σας διόρισε εκεί κύριε, όχι ως δήμιο, αλλά σαν υπηρέτη του για να εφαρμόσετε τα ψεύδη που του φτύσατε κατάμουτρα την προεκλογική περίοδο!
     Δεν σας διόρισε ως δικτατορίσκο της κακιάς ώρας να παίρνετε αποφάσεις ενάντια στην θέλησή του και στο συμφέρον του, κύριε!
     Ούτε σας έδωσε εντολή, κύριε,  ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ το πιό ανήθικο καιδιαβρωμένο κομμάτι του πολιτικού σκηνικού που ακούει στο όνομα ΠαΣοΚ!
     Ούτε να ορίσετε τιμητές της δημόσιας και κοινωνικής ζωής τους κάθε λογής Περδεντέρηδες και λοιπούς τσόγλανους! Κύριε!
    
     Γι αυτό, κύριε, μας είστε άχρηστος και επιζήμιος. Αυτό είστε!

     Ξεκαβαλήστε λοιπόν απ' τον σβέρκο μας, πάρτε μαζί σας και τον υπόλοιπο θίασο σκιών,  που παριστάνουν την κυβέρνηση, μην ξεχάσετε και τον ημιπαράφρονα συνεταίρο σας μαζί με τα απολειφάδια του σοσιαλισμού made in Greece, και αμέτε στο...καλό!

     Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για μας (σίγουρα), αλλά και τόσο καλύτερα για σας (σιγουρότερα)!
     Άντε, γιατί οι τοίχοι στο σπίτι σας έχουν μείνει ορφανοί από κοίταγμα!..

     Υ.Γ.  Το ''κύριε'' στο κείμενο χρησιμοποιείται με όλη την σιχαμερή ειρωνεία που μπορεί να εκφέρει ο ελληνικός λαός προς το πρόσωπό σας. Κύριε!
     Επίσης κοιτάζοντας την φωτογραφία..
     ..σας πάει το κάγκελο!..

http://mandatoforos.blogspot.gr/

Σχόλια

  1. Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
    έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα πατριδοκαπηλίας, με χαρακτηριστικά μίας άλλης εποχής. «Τα δάνεια είναι παράνομα», υποστηρίζει με σθένος ο επιφανής εκπρόσωπος του νέου ψευδό-πατριωτισμού. Παρόλα αυτά, δεν μας λέει τον τρόπο για το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας χωρίς αυτά τα δάνεια, δεδομένου ότι για κάθε 100 ευρώ που παράγουμε τον μήνα χρειαζόμαστε 110 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών μας (χωρίς να υπολογίσουμε τα τοκοχρεολύσια). Πιο προκλητικό όλων, όμως, είναι το γεγονός ότι τόσο αυτός όσο και κάποιοι άλλοι σύντροφοι του αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια μέλη του ίδιου πολιτικού συστήματος και φέρουν μεγάλες ευθύνες για τη δημιουργία του χρέους και των ελλειμμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ.
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Κύριε Σαμαρά, κύριε Τσίπρα, κύριε Βενιζέλο, λοιποί κύριοι.
    Νιώθετε άραγε τύψεις ή το κύριο στοιχείο της πολιτικής σας, είναι η αναισθησία και ο αμοραλισμός;
    Άραγε, είσαστε ικανοποιημένοι από το ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ???
    Σας αρέσει, αυτό που συμβαίνει στη πατρίδα μας, στους συνανθρώπους μας , σε μας τους ίδιους; Νιώθετε τύψεις για τις εκατοντάδες συνανθρώπους μας που οδηγήσατε στην απόγνωση και στο θάνατο? Φανταστήκατε ποτέ, ότι ΕΣΕΙΣ ! θα βρισκόσαστε ποτέ, με δημοκρατικές διαδικασίες και με ήρεμο πολιτικό κλίμα στις θέσεις που είσαστε?
    Διώξατε την κυβέρνηση του 44% γιατί ήταν επικίνδυνοι για τον τόπο μας λέγατε και κυβερνάτε με ‘’ακροδέκτες εφθαρμένους’’ . Σήμερα κυβερνάτε ως αναμαζωξάρηδες και πολιτικοί τυχοδιώκτες. Από το βράδυ μέχρι το πρωί, είτε γκρεμίζετε, είτε ξεπουλάτε, είτε αλληλοτρώγεστε πάνω στα οικονομικά ερείπια της πατρίδας μας.
    Κύριε Σαμαρά,
    Μέχρι σήμερα, επιβεβαιώσατε τους χειρότερους φόβους μας. ‘’Αποδείξατε’’ δυστυχώς πάνω στη πλάτη μας, ότι είστε οπαδός του : ‘’ Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις’’. Απλά ελληνικά. Πές μου πως σε λένε να σου πω ποιος είσαι. Και πράγματι κατάφερες σε χρόνο ρεκόρ να μας ‘’φορέσεις το σαμάρι’’ της προσωπικής σου εκδίκησης , άγνοιας και εκτέλεσης εντολών εκείνων που σε έφεραν και εκείνων που σε κρατούν ακόμη σε αυτή τη θέση..
    Σε λίγο, ο λαός θα σε ξαναστείλει, στη σκευοφόρο των σκελετών. Σε λίγο το εθνικό και προσωπικό ΑΝΑΘΕΜΑ, θα αποτελεί για σένα το ΝΕΟ σου εφιάλτη. Σε λίγο θα ξεβρομίσει η πολιτική, η Ελλάδα, οι Έλληνες από την απαίσια παραπολιτική παρουσία σας. Θα είσαι πλέον, αυτό που είσαι. Ένα ξένο σώμα, σ΄ένα ξένο κόσμο. Μια χαίνουσα πληγή που φέρνει και θυμίζει δυστυχία αιμορραγία και κοινωνικό έγκλημα.. Μία άφιλη και άναντρη φυσιογνωμία που ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ήθελε να συναντήσει στο δρόμο του.
    Κύριε Τσίπρα,
    {{Πότε έγινες κολοκύθα, πότε μάκρυνε η ουρά σου ? }} λέει ο λαός εύστοχα και περιγραφικότατα. Εσύ από πού ξεφύτρωσες, ποιος είσαι και τι θέλεις άφρονα νεανία, από την Ελλάδα την δική μας πατρίδα? Τι θέλεις και ποιος είσαι?
    Με ποια στοιχεία και με τι συστατικές επιστολές, έρχεσαι σήμερα να προκαλείς, να καταστρέφεις και να απαιτείς. Εσύ δεν ήσουν αυτός που σε ‘’βάλανε’’ κάποιοι σε κάποια καρέκλα καφενείου, ενώ γύρω σου υπήρχε όλη η γνωστή Σάρα, Μάρα και το κακό συναπάντημα?? Από πότε αυτό το ..καφενείο των ‘’βολεμένων άνεργων’’ έγινε ..στρατός εξουσίας;
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, αφελή και αναιδή αγουροξυπνημένε εραστή της πολιτικής πολυθρόνας? Δεν πληρώνεις και θέλεις να κυβερνήσεις? Δεν πληρώνεις και πιστεύεις στα θαύματα? Δεν πληρώνεις και ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης με μόνο στοιχείο τις ‘’κοινωνικές ληστείες’’ και τις αδιάντροπες γονικές παρουσίες?
    Είσαι τόσο θρασύς, όσο αναιδείς και προκλητικοί είναι όσοι βρίσκονται γύρω σου και αναμένουν την ΚΟΥΤΑΛΑ της εξουσίας.
    Ο κόσμος να γυρίσει ΑΝΑΠΟΔΑ κύριε Τσίπρα, δεν πρόκειται μετά το εγκληματικό ΛΑΘΟΣ μας με το Σαμαρά και το Βενιζέλο, να το επαναλάβουμε και με σένα και με τον αλλοπρόσαλλο μπουρδολόγο πολιτικό συνεταίρο σου ..
    Λογικά ο λαός μας, τώρα που σας γνώρισε, τώρα σας πλήρωσε επί τρία χρόνια, θα πρέπει να σας τιμωρήσει παραδειγματικά και ΔΗΜΟΣΙΑ !!
    Τώρα για τους λοιπούς τι να γράψεις και τι να πείς .
    Ούτε σε περίοδο εκπτώσεων ή και..δωρεών, δεν θα ήθελες να είναι δίπλα σου, πόσω μάλλον, να βρίσκονται και σε ’’πληρωμένες θέσεις εξουσίας’’!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώνεται ημέρα με την ημέρα
    Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Δικαιωμένος πλήρως αισθάνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που ‘’επέβαλε’’ τόσο στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου ή και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης», μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όσο και στο εσωτερικό σύστημα διακυβέρνησης για αλλαγή και προκοπή. Ήταν τόσο δύσκολο αφού τόσα χρόνια «λίμναζε» το πρόβλημα του ..τραυματισμένου προϋπολογισμού. Επί 45 χρόνια κανένας προϋπολογισμός δεν ήταν ισοσκελισμένος στο τέλος του χρόνου. Πάντα δανειζόμαστε για να «καλυφθούμε», ώσπου το έλλειμμα έφτασε τα 25Δις ευρώ και κανείς δεν μας δάνειζε πλέον.
    Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό έλλειμμα όσο το ‘’έλλειμμα πατριωτισμού’’ που καλλιεργήθηκε τόσο έντεχνα, τόσο αδίστακτα όσο και τόσο καταστροφικά.
    Ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας δεν ήταν το χρέος ή το έλλειμμα. ΄Ηταν το όνομα του εκάστοτε πολιτικού που κυβερνούσε. Δεν επιλέγαμε πρωθυπουργό αλλά τον..αντίπαλο της ερχόμενης τετραετίας. Σκοτώναμε τα όνειρά μας πάνω στο βωμό της αλληλοεξόντωσης ! Έτσι μας οδηγούσε το ‘’σύστημα’’!
    Κι όταν κάποιος τόλμησε να πει ΦΤΑΝΕΙ ! όλοι έπεσαν επάνω του να τον φάνε. Είναι γνωστά τα αποτελέσματα της κατάρας των εμφυλίων, που χρόνια μας ταλανίζουν. Η κάστα και η κλίκα των κοτζαμπάσηδων και των νταβατζήδων, ριζωμένη μέσα στα σπλάχνα μας, απομυζούσε ανέκαθεν κάθε ίχνος εθνικής ανάτασης, εθνικής αντίστασης, εθνικής αναγέννησης. Και το απέδειξε για μία ακόμη φορά.
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν , το 2009 συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς. Φανταστείτε ……!!!!Τώρα ξέρετε….
    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε αν ακολουθούσαν την ίδια πορεία την ίδια συμπεριφορα; Πόσο ακόμη θα κρύβαμε τη βρωμιά κάτω από το εθνικό μας..χάλι;
    Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώνεται ημέρα με την ημέρα, καθώς ο λαός μας έχει και παραδείγματα και γνώση. Τώρα κατάλαβε τι ΓΛΙΤΩΣΕ!!!
    Το ομολογεί η αλλαγή ηγεσίας στην Κύπρο και η πρώτη υπογραφή της μεγάλης ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Πάνε οι καταθέσεις! Τινάζουν τον κόσμο στον αέρα. Πίνουν το αίμα του κόσμου οι προστάτες του Αντωνάκη και των υπολοίπων φανερών και ..κρυφών.
    Το ομολογούν τα ξένα ΜΜΕ, και οι καραδοκούντες , άδικα πλέον, δραχμολάγνοι εραστές του βρώμικου χρήματος .
    Το ομολογούν τα SITE της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού ΞΑΦΝΙΚΑ!!! άρχισαν να αναρτούν σχόλια και απόψεις που αποδεικνύουν την αλήθεια και ΑΘΩΩΝΟΥΝ τον Γιώργο Παπανδρέου από τις κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ !
    Το ομολογούν τα πρόσωπα των Πασοκων που ένιωσαν την ντροπή και την προσβολή του..πέμπτου απο-κόμματος, από την προσπάθεια του φαταούλα της κενοδοξίας να γίνει πρόεδρος του Πασόκ. Πίστευε , ο άθλιος λογοπαίχτης, ότι το Πασοκ είναι ..σκεύος ηδονής του κάθε παραπολιτικού ..ερωτύλου.
    Το ομολογούν όλοι, ακόμη και οι εχθροί του Γιώργου, οι διαπλεκόμενοι .
    Ντρέπονται και φοβούνται φανερά τον εαυτόν τους και την κοινωνία για όσα ψευδή, ανύπαρκτα ή και διαστρεβλωμένα έχουν γράψει . Τα γεγονότα τους διαψεύδουν και η τιμωρία έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ΡΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΕΛΟΥΣ.ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΕΕΕΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ KAI H ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.
    Γράφει ο Ν Βράχος
    Ποιος σήμερα δεν γνωρίζει ότι, αν δεν ήταν Ο Γιώργος Παπανδρέου με την ομάδα των συνετών και εργατικών αλλά ΕΝΤΙΜΩΝ ‘’κηπουρών του’’, θα είχαμε πτωχεύσει με ότι αυτό κατά δύναμη και γνώση καθενός από εμάς , συνεπάγεται?
    Γιατί λοιπόν ΔΙΩΞΑΝΕ οι πολιτικοί Γύπες τον Γιώργο Παπανδρέου?
    Που έσφαλε? Ποιον αδίκησε? Ποιος τον βοήθησε και ποιος δεν τον υπονόμευσε και ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? Τι δεν προσέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου με τη θυσία του που εκμεταλλεύονται σήμερα οι άθλιες και πρόστυχες ύαινες???
    Ο Παπανδρέου φταίει για το μνημόνιο, και δεν φταίνε Σαμαράς και Καραμανλής που οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό, και στο όλεθρο? Γιατί σιωπά ο ‘’οικονομολόγος’’ των ..18 μηνων προγραμμάτων κ. Σαμαράς και προσποιείται την ‘’πάπια’’ και δεν μιλά και ‘’ξεχνά’’ ότι ήταν ΕΝΑΣ από τους εκτελεστές μας? Και δεν είναι μόνο ότι ’’ξεχνά’’ και δεν μιλά, αλλά δεν θυμάται πόσα Καλαματιανά ρουσφέτια έκανε ενώ ΗΞΕΡΕ !!! ότι πτωχεύουμε, ότι πεθαίνουμε?
    Ο Παπανδρέου φταίει για το μνημόνιο, και δεν φταίνε οι φονικές ‘’ΡΟΖ’’ διμοιρίες των Στρατούληδων και των λοιπών ‘’εθνικοφρόνων κομμουνιστών’’ που ..κατέκαιγαν την Ελλάδα από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, προκειμένου να ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ το απληροφόρητο λαό μας με τους ‘’οργισμένους’’ νοικοκύρηδες και τις ξεσπιτωμένες κυράδες του σε ένα αντεθνικό πανηγύρι εγκληματικής προβοκάτσιας και προπαγάνδας, με μοναδικό στόχο και σκοπό την εκδίκηση και την αποτυχία της κυβέρνησης, που θα τους απέφερε μερικά ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ψηφαλάκια.
    Ο Παπανδρέου φταίει για το μνημόνιο και δεν φταίει η αλλοπρόσαλλη η πολιτικά μισότρελη του ‘’ΣΑΓΙΩ’’, που σαν άλλος …Ποπάϊ , τρέχει κυνηγώντας την ουρά του και σπαταλώντας μαύρα χρήματα από ανεξερεύνητες τραπεζοθήκες σε άγνωστες γωνιές της γής , ενώ σαν ζητιάνα πολυτελείας δηλώνει αδυναμία εκπληρώσεως των φορολογικών της υποχρεώσεων, δίνοντας έτσι μήνυμα σαμποτάζ για την οικονομία μας και την πατρίδα μας.
    Και τέλος τι να πεις για την εγκληματική δολοφονική οργάνωση των απογόνων των εμφυλιοφονιάδων, που ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ σήμερα για να διαλύσουν την πατρίδα μας.
    Ποιοι είναι λοιπόν οι φονιάδες κυριολεκτικά του λαού μας και της οικονομίας μας?
    Ποιοι είναι οι ελεεινοί συκοφάντες, που ΠΡΟΔΩΣΑΝ τον πρωθυπουργό του 43% για να κυβερνήσουν με το..18% !!!!
    Και υπάρχουν δυστυχώς Έλληνες που ενώ τα ξέρουν ΟΛΑ αυτά, δεν έχουν ακόμη επαναστατήσει εις βάρος των κοινών πολιτικών και μη εγκληματιών που μας κυβερνούν ή ζητούν να μας κυβερνήσουν ???
    Αυτοί είμαστε, ΄Η, έτσι μας θέλουν ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ; Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
    2. «Δεν πουλάς χαρίζεις!» ... Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
    Αντώνης Σαμαράς.
    (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
    Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

    Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

    Βέβαια να μην ξεχάσουμε και το ανεκδιήγητο πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που μόλις υπέγραψε την συμφωνία για την πώληση του ΟΠΑΠ, ο κ. Σταυρίδης επέστρεψε στις διακοπές του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη που συμμετέχει στο σχήμα της αγοράστριας κοινοπραξίας.
    Ο ίδιος είπε:
    «Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό»
    Φυσικά αμέσως μετά τη "δουλειά" παραιτήθηκε.

    Κατοχύρωσε το καλύτερο… know how για αποκρατικοποιήσεις η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση πώλησης του ΟΠΑΠ. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι μέτοχοι της Emma Delta καταγράφουν ήδη, σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των - συνολικά - 652 εκατ. ευρώ!
    Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θριαμβολογούσε για την επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ και για τα μεγάλα οφέλη που θα προέκυπταν για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δείτε, όμως, ποια είναι η πραγματικότητα και κατά πόσον έχει μπερδέψει τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών με άλλα συμφέροντα, με τα οποία δείχνει ότι συμπλέει πλέον φανερά η παρούσα κυβέρνηση.
    Η πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, η οποία έγινε στις 11 Οκτωβρίου εφέτος, στην τιμή των 5,9086 ευρώ, έναντι τιμήματος 622 εκατ. ευρώ - και επιπλέον 30 εκατ., τα οποία οφείλονται ακόμα στο ελληνικό δημόσιο – αποφέρει ήδη τρελά κέρδη στο αγοραστικό σχήμα του Οργανισμού.
    Η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε εχτές στα 10,24 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος, σε λιγότερο από 2 μήνες, έχασε 455,8 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή ακριβώς είναι η υπεραξία που προκύπτει από την τιμή αγοράς και την τρέχουσα τιμή της μετοχής.
    Το γεγονός αυτό αποτελεί, από μόνο του, τρανταχτή απόδειξη κάκιστης διαχείρισης, σε σχέση με την πώληση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού, από την οποία πρέπει να εξαχθούν και τα ανάλογα συμπεράσματα.
    Και αυτό γιατί το κέρδος των 455,8 εκατ. ευρώ που καταγράφει ήδη το σχήμα της Emma Delta αποτελεί, ειδικά για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας, κολοσσιαίο και προκλητικό νούμερο. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι αγοραστές, τα 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 64,3% του συνολικού τιμήματος, το δανείστηκαν!
    Προφανώς, λοιπόν, όταν η κυβέρνηση αναφερόταν – και αναφέρεται ακόμη – σε επιτυχή πώληση του ΟΠΑΠ, δεν εννοεί βεβαίως τον Έλληνα φορολογούμενο, αλλά καταδεικνύει τα ταχύτατα και προκλητικά κέρδη της Emma Delta.
    Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, το ''S&B'', δεν είναι κατ΄ανάγκη αντίθετο σε οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση, αλλά σε τέτοιες προκλητικές περιπτώσεις έχουμε την εντύπωση ότι κανείς δεν δικαιούται να σιωπά. Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου