Σ. Χατζηγάκης: Νέα κυβέρνηση την άνοιξη – Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες – «Μπαίνουμε σε μια άλλη πολιτική φάση»


Παρέμβαση του πρώην υπουργού για δημοτικές -και όχι μόνο- εκλογές

Ο πρώην υπουργός προειδοποιεί ότι τα «κομματικά χρίσματα θα λειτουργήσουν ως βαρίδι», ενώ διαβλέπει καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις και νέα κυβέρνηση μέσα στην άνοιξη.
Σε μια νέα παρέμβαση, η οποία αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις, ο Σωτήρης Χατζηγάκης παίρνει για πρώτη φορά θέση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η δήλωσή του αποκτά μεγαλύτερη αξία, με δεδομένη την κάθοδο του αδερφού του Δημήτρη Χατζηγάκη, όπως έχει αποκαλύψει το trikalavoice.gr,  στο Δήμο Τρικκαίων. «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου» λέει «θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα. Οι κομματικές υποψηφιότητες, δεν θα περάσουν στις τοπικές κοινωνίες, και τα χρίσματα, φανερά ή «κρυφά» θα λειτουργήσουν ως βαρίδι. Οι πολίτες θέλουν και πρέπει να επιλέξουν ελεύθερα τους πιο ικανούς».
Κατά τα λοιπά, ο έμπειρος πολιτικός διαβλέπει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις μέσα στην άνοιξη. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Σωτήρης Χατζηγάκης τόνισε ότι «πιθανολογείται πως το Μάιο θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις και θα έχει διαμορφωθεί ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό, το οποίο μοιάζει με κινούμενη άμμο. Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και η νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί, δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό πολιτικό τοπίο. Μπαίνουμε σε μια άλλη πολιτική φάση».
«Στο κοινωνικό πεδίο» σημείωσε ο πρώην υπουργός «η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και δυστυχώς θα δούμε εικόνες εξαθλίωσης, που θα φέρουν τους πολίτες απέναντι στη Κυβέρνηση και σε όλο το πολιτικό σύστημα....
. Στο πεδίο της οικονομίας η κατάσταση βαίνει σταθερά προς το χειρότερο και έτσι όπως διαμορφώνεται θα επιβιώσουν μόνο οι πλούσιοι». «Είναι δεδομένο» εξακολούθησε ο Σ. Χατζηγάκης «ότι όλες αυτές οι καταστάσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο πολιτικό πεδίο και μοιάζει προδιαγεγραμμένη η «διακοπή» της συμβίωσης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ως ο αδύναμος κρίκος είναι δεδομένο ότι θα σπάσει, με άλλα στελέχη του να οδεύουν προς την κίνηση των 58 και άλλα προς το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ πιθανό δε να έχουμε ρήξη λόγω του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας».
Ο Σ. Χατζηγάκης θεωρεί πιθανό το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό. «Εκτός εάν» λέει «η Γερμανία η οποία είναι η κυρίαρχος του παιχνιδιού έχει καταλήξει στο να στηρίξει μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή συνεργασίας της ευρύτερης Κεντροδεξιάς».
Πηγή: Trikala Voice

Σχόλια

  1. XATZHGAKHS ΑΓΡ0ΓΗ
    Ο Σουφλιάς διόρισε την ανηψιά του, ο Χατζηγάκης την κουμπάρα του

    Η σαπίλα, δεν λέει να τελειώσει. Είχαν κάνει την Αγρωγή, παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα, αβάν γκατέ, καθώς εκεί δεν έμπαινε όποιος και όποιος. Μόνο συγγενικά και πολύ στενά πρόσωπα του Σουφλιά, του Χατζηγάκη, του Μαγγίνα.

    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


    Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ
    *

    Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα
    *

    Σουφλιά Βαϊτσα και Σουφλιάς Κων/νος, ανίψια του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ
    *

    Τρίκας Γεώργιος, “οδηγός του κ.Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής μόλις προσελήφθη”

    *Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κ.Χατζηγάκη


    *Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ “Μπακαρά” στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κυρίου Χατζηγάκη.


    *Σταμέλος Κων/νος, στέλεχος του κ.Μπασιάκου
    *

    *Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κ.Χατζηγάκη
    *


    Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή του διευθυντή του γραφείο του κ.Στυλιανίδη

    Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κ.Σπαθή δασολόγου, εμπειρογνώμονα, κομματικού στελέχους σήμερα στη Ρηγίλλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελίες Πάγκαλου για Αγρωγή
    Ο γιος του πρώην γενικού γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης

    Έτσι απλά, επειδή ήταν γραμματέας στο υπουργείο, διόρισε τον γιο του στην Αγρωγή. Είναι αυτό που λένε μπάρμπα στην Κορώνη. Οι καταγγελίες του Πάγκαλου για γαλάζιες προσλήψεις είναι πολύ σοβαρές. Και το χειρότερο, μόνο...
    ένας έχει διαψεύσει την καταγγελία του.
    =================
    Θεανώ Τσαρτσιώνη, κόρη του πρώην υπουργού



    Τα ονόματα που στελέχωσαν την Αγρωγή, είναι βαμμένα μπλε! Μια από τις γαλάζιες προσλήψεις είναι και αυτή του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Τσαρτσιώνη. Η...


    Θαενώ λοιπόν, είναι αένα από τα πρόσωπα που σύμφωνα με τον κύριο Πάγκαλο, στελέχωσε στην Αγρωγή

    ΜΕΡΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
    Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης μπαρ στα Τρίκαλα "Μπακαρά", κομματάρχης του Χατζηγάκη ο οποίος πληρώνεται ενώ έχει "σταλεί" στην Κρήτη από την Αγρογη ΑΕ, συμφωνα με μαρτυρίες όμως το μπαρ ειναι...
    ανοιχτό και αυτός κάθε μέρα εκεί!
    Βεργίνη Σοφία, κόρη του βουλευτή της ΝΔ
    Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονιας-Θράκης
    Σουφλιά Βαΐτσα/Σουφλιάς Κωνσταντίνος, ανίψια του Σουφλιά
    Σκιαδάς Χρήστος, γιος του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Γεωργιας
    Χαλκίδη Βασιλική, κόρη βουλευτή Ημαθίας ΝΔ
    Πικιάρης Ιωάννης, ανιψιός Βασίλη Μαγγίνα
    Τρίκας Γεώργιος, οδηγός Κωστή Χατζηγάκη, γυμναστής/εισαγωγέας καφέ, προήχθει σε διευθυντή με την προσληψη
    Σταμέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος Ευάγγελου Μπασιάκου
    Κόπανου Χριστίνα, κόρη ιδιαιτέρας του Κωστή Χατζηγάκη
    Φριγαδάκης Χρήστος, βαφτιστήρι Μαρκογιαννάκη
    Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα Κωστή Χατζηγάκη
    Χαλβατζή Θεοπούλα, αδελφή διευθυντή γραφείου Ευριπίδη Στυλιανίδη
    Σπαθή Χριστίνα, κόρη του εμπειρογνώμονα Σπαθή , στελέχος σήμερα της Ρηγίλλης
    Αυτοί είναι οι βουλευτές που έβαλαν άτομα τους στην Αγρογη:
    Βαγιανας Γεροντόπουλος Γκιουλεκας Δαηλάκης Δερμετζόπουλος Ιωαννιδης Καλαϊτζης ή Καλατζής, Καλαφατης Καραμανλης Αχιλλέας, Καραογλου Καρασμανης Καρυπιδης Καρπουζας Κασαπιδης Κελέτσης Κιλτίδης Κολλια-Τσαρουχα Κουκοδημος Κωνσταντινιδης Κωνσταντοπουλος Λαζαριδης Μπουζαγκη Ορφανος Παναγιωτόπουλος Μιχαλης Παπαδοπουλος Παπας Βασιλης, Ραπτη Τσαλαγουδης Σουφλιάς Στυλιανίδης Τζαμτσης Τζίμας Τζιτζικώστας Τσαβλαριδης Τσιτουριδης Μιχαλης Χαλκιδης Χριστοφιλογιάννης Φουντουκίδου
    Live παρεμβαση Μαρκογιαννάκη: Δεν το γνωρίζω το παιδί (το υποτειθεμενο βαπτηστήρι του δηλαδή). Τα ονόματα ήταν γραμμενα σε σημείωμα που είχε γράψει ιδιοχειρως ο Χανιωτάκης, διευθύνων συμβουλος της Αγρογης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ
    30.000.000 ευρώ για τηλέφωνα, μισθούς και έπιπλα στο υπουργείο Γεωργίας!
    - 150.000 ευρώ για ανακαίνιση γραφείου υφυπουργού!
    - Ο υφυπουργός διέθετε 70 κινητά τηλέφωνα!
    - 20 εκατ. σε ροζ τηλέφωνα και τηλεπωλήσεις
    Απίστευτες ήταν οι καταγγελίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το όργιο σπατάλης στο υπουργείο.

    Τα στοιχεία βγήκαν με αφορμή τη νέα κόντρα για τις σκανδαλώδεις προσλήψεις “γαλάζιων παιδιών” στη διαβόητη “ΑΓΡΟΓΗ” ... που μάλλον αποτελεί “παρωνυχίδα” μετά τα όσα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του mega από το Μιχάλη Καρχιμάκη.
    Η ανακαίνιση ενός γραφείου υφυπουργού συνολικού εμβαδού 20 τ.μ. κόστισε στον ελληνικό λαό ούτε λίγα ούτε πολλά 150.000 ευρώ! Η ανακαίνιση έγινε με εντολή υπουργού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός επί υπουργίας Χατζηγάκη η πολιτική ηγεσία του διέθετε 70 (!) κινητά τηλέφωνα τα οποία έκαναν λογαριασμούς 11.874 ευρώ το μήνα και πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.

    Απίστευτο όμως είναι το ποσό που πληρώθηκε μέσα σε μια τριετία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για σταθερά τηλέφωνα και internet.

    20.000.000 ευρώ κόστισαν τα τηλέφωνα σε ροζ γραμμές ή σε τηλεπωλήσεις και τηλεπαιχνίδια όπως απέδειξε σχετική έρευνα.

    Προκλητικές είναι ωστόσο και οι μισθοδοσίες ορισμένων υπαλλήλων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός.

    Υπήρξε μισθός διευθυντή ΕΛΓΑ ο οποίος μαζί με τα επιδόματα έφτανε τα 9.500. ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους στο διαβόητο αγροτικό κανάλι το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ με μια μονάχα εντολή πληρώθηκαν 1.050.000 ευρώ!

    Τα ποσά που ακούστηκαν ξεπερνούν συνολικά τα 30.000.000 ευρώ και αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πλειοψηφία τους είναι χρήματα για πληρωμές τηλεφώνων και μάλιστα προς ροζ γραμμές και τηλεπαιχνίδια (μεταξύ άλλων) τα στοιχεία είναι τουλάχιστον εξοργιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρόμπα μας κάνει η Bild για τα "ροζ" τηλέφωνα, 20 εκ. ευρώ, του Σωτ. Χατζηγάκη...

    Από τον Μαρίνο Πουλάκη

    Ρεζίλι γίνεται η χώρα μας για άλλη μια φορά στο εξωτερικό. Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild έχει θέμα στην πρώτη σελίδα της (δείτε εδώ) τις αποκαλύψεις για τις σπατάλες εκατομμυρίων στα τηλέφωνα επί ΝΔ, στο υπουργείο του κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Εχει τη φωτογραφία του, κάνει...
    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χατζηνικολάου: Δειλός και μοιραίος ο Καραμανλής...

    Η REAL και ο εκδότης της πρωτοπόροι, στην εκστρατεία έξωσης του Καραμανλή...

    Πρωτοσέλιδο (Διώξε τον Καραμανλή) ,
    βασικό θέμα (Ήρθε η ώρα του Καραμανλή) , editorial (Ξεκουράστε τον) ,

    όλη η εφημερίδα έχει επιστρατευτεί στη μεγάλη ιδέα της έξωσης.

    Φυσικά, η συνάντηση Σαμαρά-Χατζηνικολάου λίγες μέρες πριν στους "Διόσκουρους" , δεν μπορεί να 'ναι άσχετη με τη στάση της εφημερίδας.

    Ο ίδιος ο Χατζηνικολάου σηκώνει το φλάμπουρο της εσωκομματικής "επανάστασης" , ζητώντας από το Σαμαρά, να τον διώξει (Ξεκουράστε τον) . Φαίνεται πως...

    ο δημοσιογράφος ενεπνεύσθη τον τίτλο την ώρα που πάνω από τα πιάτα με τον ξιφία στα κάρβουνα, τσούγκριζε με τον αρχηγό της Ν.Δ. τα ποτήρια με το ακριβό λευκό κρασί.

    "Δειλός και μοιραίος, όχι μόνον δε βρίσκει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει μια συγνώμη για τα εγκληματικά του λάθη, αλλά συνεχίζει και ολοκληρώνει την καταστροφή που προκάλεσε"
    .
    Τι άλλο θέλετε; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι πια βέβαιος πως ο Καραμανλής στις εκλογές του 2009 ψήφισε Παπανδρέου.

    40% αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις σε μία τετραετία ο Καραμανλής
    Αποκαλυπτικά για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας την περίοδο 2005 - 2009 είναι τα στοιχεία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013, μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών περικοπών, η δαπάνη για τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο τέλος του έτους στα επίπεδα του 2005.

    Συγκεκριμένα το 2009 το ελληνικό Δημόσιο δαπανούσε για μισθούς και συντάξεις 18,1 δισ ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξήθηκε σε..
    25,1 δισ ευρώ το 2009, σημειώνοντας άλμα 38,6%. [tovima]...

    Epikairo: Ο Καραμανλής είναι ο άνθρωπος που αύξησε τις δημόσιες δαπάνες κατά 1/3 και χρεοκόπησε τη χώρα, αφήνοντάς την με έλλειμμα 15,6%, δηλαδή 36 δις €, από τα οποία τα 24 ήταν πρωτογενές. Η τακτική να δραπετεύσει από την πρωθυπουργία της χώρας και να μη μιλά επί 4 ολόκληρα χρόνια απεδείχθει...
    σωτήρια για τον ίδιο καθώς ο ελληνικός λαός σταυρώνει άλλους για τα δικά του λάθη. Η κάλυψη Σαμαρά και της πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποτελεί σημείο αναφοράς για το πόσο σαθρό είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας.

    Αν και οι χρηματικές παροχές φέρουν ψήφους, στην περίπτωση του Καραμανλή αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Μόνο ως θαύμα εξηγείται να χαϊδέψει τις συντεχνίες, να ταΐσει τους μεγαλοεργολάβους, να συνδιαλεχθεί με τους μιντιάρχες, να μοιράσει λεφτά στον κόσμο και να χάσει τις εκλογές. Ακόμη και όταν πήδηξε από τη βάρκα, θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 45%.

    Είμαι πια βέβαιος πως ο Καραμανλής στις εκλογές του 2009 ψήφισε Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Libre Belgique μιλά για κυνισμό Καραμανλή που κατέστρεψε την Ελλάδα και Ε.Ε…
    …αλλά εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης επιτίθενται στον Παπανδρέου…
    Διαβάστε το παρακάτω άρθρο όπως το αναπαράγει με απόλυτη σοβαρότητα το kerdos.gr στη βάση πληροφοριών από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
    Ένα άρθρο όμως που…
    α) … μιλά ξεκάθαρα για κυνισμό Καραμανλή, ο οποίος έβλεπε τη χώρα του να καταρρέει και την Ε.Ε. να κινδυνεύει αλλά δεν έκανε τίποτα, και
    β) … αναδεικνύει ότι η ειλικρίνεια του Παπανδρέου για το πραγματικό πρόβλημα της χώρας ήταν ο καταλύτης των εξελίξεων (χωρίς να αποκαλέσει ποτέ την Ελλάδα “διεφθαρμένη”), δεδομένου ότι η Μέρκελ τον Δεκέμβριο του 2009 αρνιόταν κάθε βοήθεια αλλά 4 μόλις μήνες μετά πέρναγε από το Κοινοβούλιό της το μεγαλύτερο αναλογικά πακέτο στήριξης σε μία χώρα στην παγκόσμια ιστορία,
    βαφτίζεται από συγκεκριμένα εγχώρια μέσα ενημέρωσης σε τίτλους ως “βόμβα” για τον Παπανδρέου…
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
    http://www.smartpost.gr
    Το καλό είναι ότι οι περισσότεροι αναπαράγουν το σύνολο του άρθρου και ο κόσμος μπορεί να βγάλει συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου