45.000 ειδοποιητήρια κατάσχεσης περιουσιών στην Θεσ/νικη...Αλήθεια,Εσείς ...Τι θα ψηφίζατε στην πρόταση μομφής


Το βίντεο που παραθέτουμε μας θυμίζει το έργο του Αρθουρ Μίλερ «Ο θάνατος του εμποράκου» στο οποίο ο κεντρικός ήρωας, ο εμποράκος Γουίλι Λόμαν πάλεψε τίμια μια ζωή να δημιουργήσει περιουσία αλλά τσακίστηκε από την οικονομική κρίση, και παίρνει τελικά την απόφαση να αυτοκτονήσει.

Εμείς να ευχηθούμε να μην υπάρξει κανένας απ' τους 45.000 μικροεπαγγελματίες που έλαβαν σήμερα ειδοποιητήρια κατάσχεσης περιουσιών στην Θεσσαλονίκη, γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, να προβεί σ' αυτή την απελπισμένη πράξη. Οι ίδιοι --απ' ότι ακούμε να μας λέει στο βίντεο εκπρόσωπος τους- προχωρούν σε κινητοποιήσεις και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν συλλογικά για να ματαιώσουν τις κατασχέσεις και απαιτούν να βρεθεί πολιτική λύση.

Δεν χρειαζόταν αυτό το βίντεο για να μας πει ότι εκτός των άλλων ζούμε την εποχή του..
«θανάτου του εμποράκου». Το βλέπουμε όλοι στο περιβάλλον μας. Η πτώση της κατανάλωσης, η αύξηση των φόρων, η κρίση, τα εμπορικά κέντρα και η αδυναμία συναγωνισμού των μεγάλων επιχειρήσεων, οδηγούν όλα τα μικρομάγαζα στο λουκέτο.

Σχόλια

  1. Εταιρεία Ελίντα Α.Ε
    Αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ
    Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το "βιογραφικό" του και τα γράμματα που έμαθε
    1996: Ο Εισαγγελέας αιτείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του νεαρού -τότε- βουλευτή Πάνου Καμμένου με την κατηγορία της απιστίας κατά του δημοσίου για την εποχή που διετέλεσε αντιπρόεδρος της προβληματικής εταιρείας Ελίντα ΑΕ. Η Βουλή φροντίζει να τον καλύψει επιμελώς απορρίπτοντας το αίτημα και ο εκλεκτός αυτός κύριος ουδέποτε παρεπέμφθη στην δικαιοσύνη.
    Χρόνια μετά θα ταχθεί εντελώς υποκριτικά υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, τα αγαθά της οποίας φρόντισε πρώτα να απολαύσει.
    Σημειώνεται δε ότι η Ελίντα υπήρξε η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών (Ιζόλα-Εσκιμό). Σε αυτήν διορίστηκε επί Μητσοτάκη ο κ. Καμμένος, και ω του θαύματος, η εταιρεία επτώχευσε.
    Στη θέση της ήρθαν οι ξένες πολυεθνικές μεταξύ των οποίων και η Siemens! Χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος ζητά να αναλάβει την τύχη μιας ολόκληρης χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Πρόκα» στον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένο,
    σήμερα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν αντέδρασε για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ, «ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του»!
    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ALPHA για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος: «Τα λεφτά που έβγαλε ο κ. Φιλίππου μέσα απ΄ την εταιρεία του, τα έβγαλε από τον Ελληνικό λαό. Μπορεί τώρα να είναι νόμιμο να φύγει, αλλά είναι άκομψο. Να θυμίσω ότι ο ιδιοκτήτης της Benetton που έκανε το ίδιο το μετάνοιωσε από τους προπηλακισμούς που εδέχθη.
    Αν ο κ. Φιλίππου νομίζει ότι του το επιτρέπει η συνείδησή του, ας το κάνει. Εγώ όμως δεν αισθάνομαι καθόλου καλά απέναντί του. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται το ίδιο.
    Και μου έκανε εντύπωση που ο λαλίστατος κ. Καμμένος δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα. Ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του. Ο κ. Φιλίππου τα πήρε από τον Ελληνικό λαό, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες πολλές Ελληνικές τράπεζες και τώρα φεύγει στο Λουξεμβούργο. Αλλά αυτά δεν τα βλέπει το Κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»;
    Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
    Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

    Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
    Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;
    ΥΓ.
    Θυμόσαστε το καράβι που ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στη Σαντορίνη;
    ***Αφήστε δε που ο συμπαθής Πάνος δεν λέει κουβέντα για την εποχή που το καράβι έπεσε στα βράχια και ακριβώς εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για σκέψου ρε Έλληνα τι κατάφερες .
    Από τη μια μεριά ο Σαμαράς και από την άλλη ο Τσίπρας με τον Πάνο.
    Ρε μαλάκα Έλληνα, αυτή τη στάχτη που την πας; Ο Αντώνης θα μας σώσει, που μας έχει ζαλίσει με τα ψυχολογικά του ξεσπάσματα, και τα παραμύθια της γιαγιάς του; Τι ξέρει ο Αντώνης από ζωή και από προβλήματα. Μόνο από φασισμό ξέρει. Είδες πως βοήθησε και οργάνωσε τους χρυσαλήτες και τώρα τους ‘’ξεπουλάει’’;
    Από την άλλη ο Τσίπρας του Λαφαζάνη , θα βρει λύση με τον Πάνο του Τέρενς ;
    Μαλάκα Έλληνα,όλοι αυτοί με τις μαλακίες τους και τις προδοσίες δημιούργησαν τη Χρυσή αυλή. Τη χρυσή αυλή, την διεφθαρμένη οργάνωση και την ‘’οδήγησαν’’ σαν ανίσχυρο εργαζόμενο, στην εκμετάλλευση και στην προδοσία.
    Ήδη άρχισαν οι καναρινόκοτες , Σαμαράς και Πάνος να ρίχνουν ‘’δίχτυα και ξόβεργες’’ στους απλούς ψηφοφόρους της δεξιάς, που τους έχουν ΣΙΧΑΘΕΙ και αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους.
    Ποιος υποσχόταν και έταζε ‘’λαγούς με πετραχήλια’’ στους αφελείς και απογοητευμένους, άνεργους ψηφοφόρους της δεξιάς;
    Φαντάσου, να γίνουν εκλογές και να μαλώνει ο Πάνος με το Λαφαζάνη και τον Παπαδημούλη , ποια υπουργεία θα πάρουν;
    Τελικά μου φαίνεται ότι πέσαμε όλοι στην παγίδα. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΓΑΠ ήταν πιο σοβαρός και πιο ειλικρινής από όλους.
    Μήπως βιαστήκαμε ; Τουλάχιστο αυτός αγωνίστηκε, ενώ σήμερα όλοι τους αλληλοτρώγουνται για τη μάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου