Ολεθρος για τον ελληνικό λαό με υπογραφή Σαμαρά-Βενιζέλου-τρόικας (Βίντεο) - Βγάζουν στο σφυρί 100.000 κατοικίες!

Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει στον Γολγοθά της ανεργείας δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους –το σημερινό «Βήμα» περιγράφει αναλυτικά από ποιους τομείς θα προέλθουν- κυβερνητικά στελέχη σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λίγο ακόμα θα πανηγύριζαν γ’ αυτό που το εντάσσουν στα «πλαίσια εξορθολογισμού του Δημοσίου».

Δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζουν οι προκλητικότατες, κυνικές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» και τις οποίες παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Ο επικεφαλής του προγράμματος του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ζητεί, ή μάλλον απαιτεί από την άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανάμεσα στα άλλα, πλήρη απελευθέρωση και απολύσεων και πλειστηριασμών. Και μπορεί να δίνει εύσημα των υπηρετικό υπαλληλικό πολιτικό προσωπικό των αστών «για τη μέχρι τώρα τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή», -έτσι ονομάζει την πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού- ξέροντας όμως ότι απέναντι του έχει μια «υπάκουη» κυβέρνηση, προβάλει συνέχεια νέες απαιτήσεις.

Φτάσαμε στο σημείο δηλαδή να ακούμε πριν λίγες μέρες οικονομολόγους να μας λένε ότι ακόμα και ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους που κατατέθηκε στην βουλή – ο οποίος εγγυάται... χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, μικρότερες συντάξεις, λιγότερες κοινωνικές παροχές, χειροτέρευση των δομών υγείας και Παιδείας ενώ αυξάνει κατά 11,5% τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος και εκτοξεύει κατά... 41,4% (!) το φόρο ακίνητης περιουσίας- συντάχτηκε από Γερμανούς «ειδικούς». 

Δείτε αυτό το βίντεο. ..............



Και απ΄ την εφημερίδα "Πριν"

Βγάζουν στο σφυρί 100.000 κατοικίες!

Τουλάχιστον 100.000 κατοικίες κινδυνεύουν μετά την Πρωτοχρονιά να βγουν στο σφυρί, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει μια κοινωνική έκρηξη ανυπολόγιστων διαστάσεων.

Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συναινώντας στις επιθυμίες των ευρωπαίων δανειστών. Η εξέλιξη αυτή που φαίνεται πλέον αναπότρεπτη από πλευράς κυβερνητικών προθέσεων τρομοκρατεί αρκετούς βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού που βλέπουν την επανεκλογή τους να γίνεται όνειρο απατηλό.

Μέχρι σήμερα βλέπαμε να αυξάνονται σταθερά οι στρατιές των ανέργων, όμως πολύ σύντομα θα βλέπουμε να αυξάνονται οι στρατιές των αστέγων και μάλιστα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ισχύει μέχρι τα τέλη του 2013 (νόμος Κατσέλη) είναι βέβαιη, ενώ προς το παρόν η κυβέρνηση προβληματίζεται για το πώς θα συσκευάσει, πώς θα σερβίρει αυτό το νέο μέτρο.

Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει τα χαράτσια ή τις δόσεις του στεγαστικού, μπορεί να νοικιάσει την κατοικία του και να πάει να μείνει σε κάποιο μικρότερο σπίτι, ώστε με το ενοίκιο που θα εισπράττει (ή μάλλον με τη διαφορά ενοικίου) να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις του. Αυτό πρότεινε ο Μάκης Βορίδης, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, σε έναν άνεργο οικογενειάρχη που κληρονόμησε μια μονοκατοικία από τους γονείς του. Μια ακόμα καλύτερη «λύση» θα ήταν η οικογένεια να εγκατασταθεί σε αντίσκηνο σε κάποιο κάμπινγκ ή, ακόμα πιο οικονομικά, να διανυκτερεύει κάτω από μια γέφυρα. Η κυβέρνηση απλώς δηλώνει ότι οι «φτωχοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν», όπως προφανώς δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν όσοι σήμερα έχουν ήδη ξεσπιτωθεί και κατοικούν στο σπίτι των γονέων ή των πεθερικων ή και κοιμούνται κάτω από τα άστρα.

Το βέβαιο είναι ότι αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό και η «εσωτερική προσφυγοποίηση» θα ρυθμίζεται από τον «κώδικα καλών πρακτικών» που θα θεσπίσει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Η άρση των πλειστηριασμών έχει ήδη αρχίσει να αποκτά την ιδεολογική της επικάλυψη: μνημονιακοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί υποστηρίζουν ανοιχτά ότι όσοι δεν πληρώνουν τις δόσεις του στεγαστικού τους δανείου ζουν παρασιτικά σε βάρος των «συνεπών» δανειοληπτών, αφού τα χρέη των πρώτων τα επωμίζεται ολόκληρη η κοινωνία!

Σχόλια

  1. ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.ΟΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ!!! ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ…ΑΓΩΝΑ.
      Είναι να τρελαίνεσαι με αυτόν πάνο που φέρνει τα πάνω κάτω.
      Μάτωσε, λέει ο Πάνος, μάτωσε από τους εχθρούς, και το αίμα έτρεξε στο καθαρό πουκάμισό του που ήταν μουσκεμένο από ιδρώτα..
      Μάτωσε ο Πάνος στο πουκάμισο στο μέρος της καρδιάς; Λίγο δεξιότερα; Λίγο αριστερότερα, ίσως και στο κέντρο;
      Άτιμο βόλι ριγμένο σε ..χαρτομάντιλο πλήγωσε το Πάνο μας σε καίριο σημείο. Κοιτάει ο Πάνος το αίμα και σχεδόν λιποθυμάει. Δεν κρατιέται στα πόδια του. Γυρίζει το βλέμμα του στον οδηγό της μηχανής και του λέει με σβησμένη φωνή: Με έφαγαν οι άτιμοι….
      Κοιτάει γύρω του ο οδηγός και απορεί. Ξανακοιτάε ι και γυρίζοντας προς τον Πάνο, βλέπει ότι είχε «λυθεί η μύτη του». Θέλει να γελάσει αλλά δεν μπορεί. Σφίγγει τα δόντια του και ψιθυρίζει: Πρόεδρε , η μύτη σου έλυσε όταν την σκούπιζες.
      Αλήθεια λές μωρέ , ρωτάει ο Πάνος ;
      Αλήθεια Πρόεδρε.
      -Δηλαδή δεν θα πεθάνω; Μπορώ να σηκωθώ;
      Βέβαια του απαντά ο οδηγός του και τον βοηθά να σηκωθεί.
      Σηκώνεται ο Πάνος και φωνάζει. ΜΗΗΗΗ! Μη σκουπίσεις το αίμα μου…
      Φώναξε τα κανάλια….!!!!!!!
      Μια ιστορία πέρα για πέρα ‘’ιστορική’’ που θα μπορούσε να είχε συμβεί καθ΄ολοκληρία.
      Η ζωή μας, με το Πάνο, ίσως γυριστεί και ταινία.
      Φυλάξτε το αίμα στο πουκάμισο του αγωνιστή το 12-13 !
      ΣΧΟΛΙΟ: Αλήθεια Πρόεδρε πως βρέθηκε το αίμα στο πουκάμισό σου;
      Πάντως , ότι και να μου πείς δεν θα σε πιστέψω.
      Γι αυτό καλλίτερα να μη μου πεις !!!!
      Ένας..θαυμαστής σου

      Διαγραφή
  2. Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθαρίζει για Ψωμιάδη:
    Παρακολουθώ όλο τον διάλογο από εχθές το βράδυ. Δέν απάντησα λόγω του ότι έχω σάν αρχή μου να μήν δημοσιοποιώ θέματα ενδοοικογενειακά-εσωπαραταξιακά.Ωφείλω όμως να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα για να μήν υπάρχουν παρεξηγήσεις.
    1.Το πραξικόπημα δέν είναι η δικαστική απόφαση αλλά το διοικητικό μέτρο της αργίας.
    2.Ο νόμος που προβλέπει την ποινή της αργίας ψηφίστηκε μετά την τέλεση του αδικήματος και αναφέρεται σε αδίκημα περιφερειάρχη που ΔΕΝ ήταν ο Κ.Ψωμιάδης τότε αλλά νομάρχης
    3.Τό Πασοκ πρίν νομοθετήσει γνώριζε την συγκεκριμένη υπόθεση και ανακοίνωσε τους ξέφυγε προεκλογικά ότι- Ο Ψωμιάδης σύντομα θα εκπέσει.
    4.Το αδίκημα αναφέρεται στη μείωση προστίμου σε παραβάτη που νοσηλεύετο τότε στην εντατική και πέθανε σε λίγους μήνες γιά ήδη κλειστή επιχείρηση προτάθηκε δε από το νομικό σύμβουλο τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μπορούσε να μειωθεί νόμιμα έως 150 ευρώ. Το θέμα που εξέτασε το δικαστήριο ήταν οι διαδικασίες και όχι η μείωση
    5.ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΤΡΩΓΑ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν χρεοκοπήσουμε θα θησαυρίσουν????
    ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος …Πάνο ????

    «Πρόκα» στον πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Π. Καμμένο,
    σήμερα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη, επειδή δεν αντέδρασε για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ, «ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του»!
    Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης στο ραδιόφωνο του ALPHA για τη μεταφορά της ΦΑΓΕ εκτός Ελλάδος:
    «Τα λεφτά που έβγαλε ο κ. Φιλίππου μέσα απ΄ την εταιρεία του, τα έβγαλε από τον Ελληνικό λαό.
    Μπορεί τώρα να είναι νόμιμο να φύγει, αλλά είναι άκομψο.
    Να θυμίσω ότι ο ιδιοκτήτης της Benetton που έκανε το ίδιο το μετάνοιωσε από τους προπηλακισμούς που εδέχθη.
    Αν ο κ. Φιλίππου νομίζει ότι του το επιτρέπει η συνείδησή του, ας το κάνει.
    Εγώ όμως δεν αισθάνομαι καθόλου καλά απέναντί του. Και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες αισθάνονται το ίδιο.
    Και μου έκανε εντύπωση που ο λαλίστατος κ. Καμμένος δεν έκανε καμία αναφορά για το θέμα.
    Ίσως γιατί θέλει να προστατέψει τον παππού των παιδιών του.
    Ο κ. Φιλίππου τα πήρε από τον Ελληνικό λαό, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες πολλές Ελληνικές τράπεζες και τώρα φεύγει στο Λουξεμβούργο.
    Αλλά αυτά δεν τα βλέπει το Κεφάλαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pano, parlez vous francais?
    «ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Ν. ΣΑΡΚΟΖΙ».
    Αντάμωσαν πάλι οι… παλιόφιλοι (Π. Καμμένος και Χ. Ζώης) !!
    «ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Ν. ΣΑΡΚΟΖΙ». Pano, parlez vous francais?

    Αντάμωσαν και πάλι σήμερα οι… παλιοί φίλοι, Πάνος Καμμένος και Χρήστος Ζώης. Ο δεύτερος, αφού… ρώτησε τους ψηφοφόρους του (έτσι το λένε τώρα…) ανακοίνωσε την προσχώρησή του στο αριστεροδεξιοκεντρώο μόρφωμα Καμμένου. Είναι, όμως –όπως είπαμε- παλιοί φίλοι. Και δεν ήτανε μαζί μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο «Σωματείο Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί», του οποίου υπήρξαν… ιδρυτικά μέλη.
    Μαζί με τον αντιπρόσωπο των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντή της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας κι έναν μεσίτη όπλων –σύμφωνα με ένα «περίεργο» δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, στις 29/04/2007, που θα παραθέσουμε παρακάτω.

    Κατά… διαβολική σύμπτωση, οι δύο σημερινοί… φανατικοί αντιμνημονιακοί εθνοσωτήρες, είχαν την εποχή εκείνη θέσεις που είχαν σχέση με την εθνική άμυνα και τα εξοπλιστικά προγράμματα! Άντε μετά να.....πείσεις τυχόν … κακόβουλους «νεοναζιστές» ότι επρόκειτο (ασφαλώς!) περί μιας ακόμη συμπτώσεως. Τέλος πάντων, εμείς δε θα σχολιάσουμε το δημοσίευμα, θα το παραθέσουμε και θα το αφήσουμε στην κρίση των πραγματικά ανεξάρτητων Ελλήνων αναγνωστών μας:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. “Οι εντιμότατοι φίλοι του Νικολά Σαρκοζί.

    Των ΒΑΣ. ΣΙΟΥΤΗ, Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, μεσίτης οπλικών συστημάτων και οι βουλευτές της Ν.Δ., Χρ. Ζώης (μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών; Είναι και οι τέσσερις ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy).

    Η σχέση Σαρκοζί-Ντασό είναι μια κλασική ιστορία παράλληλων σχέσεων: Ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί. Τόσο στενός, μάλιστα, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.

    Στην οικογένεια ανήκει και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro», η οποία πολύ πριν από τις προεδρικές εκλογές δούλεψε εναντίον μιας νέας υποψηφιότητας του Σιράκ, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο δρόμος για τον Νικολά.

    **Ο Α. Λερουά, διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα και πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Σαρκοζί, έχει άλλη άποψη: «Πρόκειται, για μία συναρπαστική προσωπικότητα. Εμένα μου αρέσει που δεν μιλάει σαν πολιτικός. Δεν μασάει τα λόγια του».

    – Είστε όμως πρόεδρος στον Σύλλογο Φίλων Σαρκοζί και ταυτόχρονα διευθυντής της «Ντασό» στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενός τύπου ασυμβίβαστο ανάμεσα στις δύο αυτές θέσεις;

    «Η “Ντασό” είναι μια ιδιωτική κι όχι κρατική εταιρεία. Είμαστε στο έτος 2007, και ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράζει τη γνώμη του. Έχω, άλλωστε, συνεργάτες που είναι σοσιαλιστές. Είμαστε μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, αλλά πλέον δραστηριοποιούμαστε περισσότερο στα αεροσκάφη τύπου Φάλκον…», είναι η απάντησή του.

    **Εκτός από τα «Φάλκον», βέβαια, ο όμιλος παράγει και τα μαχητικά «Ραφάλ», για τα οποία ασκείται έντονο πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση. Πέρυσι μάλιστα ο υπουργός Άμυνας είχε συναντήσει τη γαλλίδα ομόλογό του, Αλιό Μαρί, συνοδεία του βουλευτή Χρ. Ζώη. Η εφημερίδα «Φιγκαρό» ήταν εκείνη που έσπευσε τότε να γράψει ότι θέμα της συνάντησής τους ήταν η ενδεχόμενη αγορά των γαλλικών μαχητικών.

    **Σε επικοινωνία της «Κ.Ε.» με τον Χρ. Ζώη, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο κλαμπ Φίλων του Σαρκοζί, αρνήθηκε όμως ότι γνωρίζει τον Ανρί Λερουά: «Μπήκα στο κλαμπ μόνο επειδή είμαι πρόεδρος της ελληνογαλλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής φιλίας».

    Ο ίδιος ο διευθυντής της «Ντασό», ωστόσο, μιλώντας στην «Κ.Ε.» τον διαψεύδει: Δηλώνει ότι γνωρίζει τον βουλευτή της Ν.Δ. καθώς αμφότεροι ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου.

    * Συμπέρασμα. Αν την επόμενη Κυριακή στη Γαλλία επικρατήσει ο δεξιός υποψήφιος κάποιοι φίλοι του στην Αθήνα θα πανηγυρίσουν περισσότερο από αρκετούς Γαλάτες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ,
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩΝ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.
    ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ!
    ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου