Παραδοχή – βόμβα του Svoboda(Σοσιαλιστές) – «Απαράδεκτη και μη βιώσιμη η ελληνική οικονομία»



«Απαράδεκτη» και «μη βιώσιμη» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, ο Επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, H. Svoboda.

Στο περιθώριο των επαφών του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε αναγκαία την αύξηση των επενδύσεων, χαρακτηρίζοντας την ως «κλειδί» για την επιστροφή της ανάπτυξης….
«Συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι το επίπεδο του χρέους και η αύξηση επενδύσεων αποτελούν το κλειδί για την εξεύρεση λύσης που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στην ανάπτυξη» ανέφερε ο H. Svoboda.
Επίσης, εξήρε την αναγκαιότητα υλοποίησης «ριζικών» διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων,τονίζοντας πως αποτελεί καθήκον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και συνολικά, της Ευρώπης.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας διαμήνυσε «την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής», ξεκαθαρίζοντας πως η λύση στο ελληνικό ζήτημα θα δοθεί σε ευρωπαϊκά πλαίσια.
«Η Ελλάδα δεν είναι ειδική περίπτωση και ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Επομένως, η λύση για την Ευρώπη είναι η λύση για την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Α. Τσίπρας παραδέχθηκε την ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, απορρίπτοντας ωστόσο, την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης......
«Η λιτότητα είναι νεοφιλελεύθερη συνταγή και αποδείχθηκε ότι τελικά ήταν ο στόχος και όχι το μέσο για την επίλυση της κρίσης» τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως ο Α. Τσίπρας πραγματοποιεί τρίημερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες, κατά την διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου, M. Schulz. 

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Σχόλια