Η επιστροφή του Κώστα Καραμανλή: "Δεν ψηφίζω νέα μέτρα εξαθλίωσης"


Για πρώτη φορά μετά το 2009 οπότε και αποχώρησε από την ηγεσία αρχικά της χώρας και εν συνεχεία του κόμματός του, ο Κώστας Καραμανλής προχωρά σε μια κρίσιμη πολιτικά, στιγμή σε παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι με αφορμή τα νέα μέτρα εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών που ετοιμάζεται να λάβει η κυβέρνηση κατ'εντολήν της τρόϊκα.
Μέσω συνεργατών του διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι "Δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα" και προσθέτει ότι "Θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή αν έρθουν μέτρα είτε κάθετα είτε οριζόντια είτε διαγώνια προς ψήφιση και θα αιτιολογήσει γιατί δεν τα ψηφίζει".
Ουσιαστικά πρόκειται για μια πολιτική επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και σπάσιμο της αυτο-απομονωσής του.
Ήδη ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζει το υπόβαθρο για την επιστροφή αυτή και έχει επαφές σε καθημερινή βάση με βουλευτές οι οποίοι είναι εξαιρετικά απαισιόδοξοι για το μέλλον όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του κόμματος.

Σχόλια

  1. «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΟΥ DEFENCENET

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
    (ΛΙΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΟΥ DEFENCENET)
    Του Δημήτρη Σωτηρόπουλου
    Είναι πραγματικά απίστευτη η ικανότητα κάποιων να κάνουν το άσπρο μαύρο και να προπαγανδίζουν με τόσο θράσος, ώστε να νομίζει κανείς πως είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, είτε θεωρούν εντελώς ηλίθιους όσους τους διαβάζουν / ακούνε / βλέπουν.
    Θέλουν οι Βούλγαροι να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει...!
    Με αφορμή λοιπόν την αποκάλυψη για ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ της "υπερπατριωτικής" και "αμυντικής" ιστοσελίδας Defencenet, ήρθε στην επιφάνεια για μια ακόμα φορά όλος αυτός ο γνωστός οχετός / συρφετός της παραπληροφόρησης, που χαρακτηρίζει πανεύκολα προδότες και ανθέλληνες όσους δεν είναι μαζί τους, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ, αν...τρώνε από το ίδιο πιάτο!!!
    Μερικοί μάλιστα, αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της είδησης περί Βούλγαρων ιδιοκτητών.
    ΑΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ!
    Διερευνήσαμε περισσότερο το θέμα και ανακαλύψαμε πως ο κύριος λόγος της βουλγαρικής ιδιοκτησίας είναι Η ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ λόγω...οικονομικών προβλημάτων, όπως μας είπαν άνθρωποι που "γνωρίζουν"!
    Δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά: Κάποιοι που αυτοπλασάρονται ως "υπερπατριώτες", κάνουν ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, προκειμένου να μην πληρώσουν φόρους στο ελληνικό κράτος!!!
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ...ΠΑΤΡΙΩΤΑΡΟΥΣ!!!
    Και καλά αυτοί, βρίσκουν και τα κάνουν: Οι κοροϊδάρες που τους υποστηρίζουν, δεν καταλαβαίνουν πως τους δουλεύουν αγρίως;;;
    Φυσικά και το καταλαβαίνουν! Απλά, όπως είπαμε, η εν λόγω ιστοσελίδα - καθώς και άλλες - έχει αναλάβει εργολαβία την υποστήριξη / προώθηση συγκεκριμένου κόμματος, οπότε δεν πειράζουν (τα πρόβατα) ούτε οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες, ούτε Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ σε βάρος της Ελλάδας!!!
    Γι' αυτό και λέμε πως στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις: Δηλώνεις υπερπατριώτης; Είσαι, αν εξυπηρετείς συγκεκριμένα συμφέροντα, ανεξαρτήτως των «πιστεύω» σου, της νομιμότητας, της αντιστοιχίας λόγων και πράξεων κλπ.
    Φανταστείτε για παράδειγμα, η ιστοσελίδα ΕΛΛΑΣ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ που κάνει αγώνα (και) εναντίον των Παπικών και του Οικουμενισμού, να χρηματοδοτείτο από το ΒΑΤΙΚΑΝΟ!!!
    Δεν θα έπρεπε το λιγότερο να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο που μας παρακολουθεί; ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ;;;
    Είπαμε όμως: Λέξεις όπως αρετή, τιμιότητα, ανδρισμός, ήθος, συνέπεια κλπ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ σε όσους ανερυθρίαστα μοιράζουν "πιστοποιητικά πατριωτισμού" και άλλων...-ισμών!
    Στην Ελλάδα, είσαι ό,τι δηλώσεις: Ακόμα και..."Έλληνας" Made in Bulgaria...!
    Υ.Γ. ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ...!
    Υ.Γ. 2 Κατά τ'άλλα, η πώληση των Μαρινών στους Τούρκους τους "μάρανε", τους "πατριώτες"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΘΛΙΟΙ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΑΙΣΧΡΑ SITE –ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
    ========================
    Φθάσαμε σχεδόν στον πάτο του φασιστικού ΒΟΘΡΟΥ.
    Επί τρία και πλέον χρόνια, η λαίλαπα του φασιστο-Ναζισμού μεθοδευμένα , προγραμματισμένα και φυσικά ΚΑΛΟ-ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ! άνοιξαν τα καπάκια των προσωπικών και επαγγελματικών τους …συνειδήσεων. Κτυπούν αλύπητα, οι ΝΑΖΙ την Δημοκρατία. Κτυπούν αδιάντροπα τους εθνικούς μας συνδέσμους, την εθνική μας συνοχή, τη γη των προγόνων μας, την ιστορία μας, το μέλλον των παιδιών μας.
    …Παρασύρουν(;) αδιάντροπα καραγκιόζηδες πολιτικούς αρχηγούς! που τα διαβάζουν και τα επικαλούνται ως ..δημόσιους κατήγορους των αντιπάλων τους και ως μάρτυρες υπεράσπισης της προσωπικής πολιτικής τους ανυποληψίας.
    Και μας θεωρούν ηλίθιους να πιστέψουμε ότι η αποδεδειγμένη αναντρία τους μπορεί και καλυφθεί από τις ‘’πολιτικές τσατσάδες των καραγκιόζηδων, αυτών που πνευματικά διακινούν ..πυρότουβλα. Και είναι τόσο ηλίθιοι που νομίζουν ότι είναι..έξυπνοι.
    Και γελά ο κόσμος με τα χάλια τους και τους ..δείχνουν οι μάνες στα μωρά τους όταν..κλαίνε! και γελάνε όλοι μαζί.
    Διαδικτυακή βρωμιά ‘’Ολυμπιακών διαστάσεων’’, ύπουλη, βρώμικη , πληρωμένη, χαφιεδίστικη. Γράφουν κάθε μορφής συκοφαντία και βρωμιά και στο τέλος κολλάνε και ένα ερωτηματικό (στριγκάκι για τον κώλο τους).
    Ξευτιλισμένοι διαχειριστές ολυμπιακών πρωτείων, αποτυχημένοι της ζωής και της δημοσιογραφίας, συνταξιούχοι και εν ενεργεία υπάλληλοι του παρακράτους, φασίστες και ασφαλίτες, ως επί το πλείστον, συνεργάζονται με κομματικά φερέφωνα διαλογής ,και σαν άλλες «τσατσάδες» φροντίζουν για την καλύτερη υποδοχή των πελατών της προσωπικής ικανοποίησης και βολέμματος.
    Κι έτσι θα πρέπει ο Πρόεδρος της βουλής, εκτός από τα ουισκάκια, να αποφασίσει να αναγερθεί στον προαύλιο χώρο, το άγαλμα του ηλίθιου βουτυροκεφτέ, που θα τρώει το μπακαλιάρο σκορδιαλιά και πάνω στο τραπέζι θα βρίσκονται πέντε γιαούρτια..άπαχα για τις μύγες ,δίπλα στο άγαλμα του προσωπικού του ..εξορκιστή ! ενώ στα πόδια του θα βρίσκονται το ψαροντούφεκο και τα πέδιλα της αργοαπασχόλησης του χαζοτρόφου!
    Και δυστυχώς τους ψηφίζουμε για να τους πληρώνουμε. Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε ποιος μας φταίει;
    Βρίζουν ! αμφισβητούν ! Υπονομεύουν ! διαστρεβλώνουν! Μηδενίζουν ! Ευτελίζουν τα πάντα ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν γράφουν κουβέντα για τον παιδοβούβαλο. Υπόσχονται τα πάντα, με μόνο εχέγγυο το αγνώστου συνήθως προελεύσεως οικονομικό και βρώμικο παρελθόν τους.
    Μπλόγκερς , σχολιαστές φαντασμένοι ή φαντασιόπληκτοι, άνθρωποι αδίσταχτοι , προϊόντα του συστήματος και εκτελεστές πολιτικών αντιπάλων και όχι μόνον, αποτελούν την μαγιά, τη βρωμιά, το εφαλτήριο της διαφθοράς και της Εθνικής μας ταπείνωσης και καταστροφής.
    Χωρίς ντροπή , και αίσθημα ευθύνης ,αποτελούν σήμερα την προμετωπίδα της εξειδικευμένης ευρωλαγνείας, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, ανάβουν και κερί στον άγιο που αγνοούν και το ..όνομα του ακόμη ! Το μόνο που τους ενδιαφέρει να μπουν στον ..κήπο της’’ Γεσθημανής’’ κι ας έχουν φιλήσει και του .. κουρή τον κώλο , που τόσο ..άδικα τον είχαν προχαρακτηρίσει ως..βρόμικο ! όταν φιλούσαν άλλους πιο..καθαρούς !
    Αλίμονο στους πολιτικούς μας ..κεφτέδες! που ευτελίζονται τόσο αδιάντροπα δηλώνοντας ότι ..άκουσαν ! η ..διάβασαν από τα μπλόγκς τις πολιτικές μαλακίες που «ταϊζουν» τους αφελείς ψηφοφόρους τους, που περιμένουν μάταια ένα προσωπικό..πολιτικό θαύμα για να «φτιαχτούν» και αυτοί !
    Εμπρός έλληνες σε περιμένουν οι χρυσοέλληνες ! και οι χρυσοβδέλλες!
    ΥΓ.
    Ο Αντωνάκης..βαθμολογεί και κρατά σημειώσεις !
    Και οι ..σκλάβες παρατηρούν και χειροκροτούν τα ..ξόανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2007 -2009: το πάρτι της σπατάλης και των διορισμών
    ΕΝΑ από τα πράγματα που μας διακρίνουν είναι η απώλεια μνήμης, συλλογικής μνήμης. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει αλλού, ούτε και με ενδιαφέρει. Μου αρκεί αυτό που συμβαίνει στα καθ' ημάς. Παράδειγμα: έγινε την περασμένη εβδομάδα ολόκληρος θόρυβος - τι θόρυβος, πα-νι-κός! - με την άσκηση ποινικής δίωξης για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009. Υποστηρίχθηκαν του κόσμου οι ανοησίες, έως και ότι αν δεν είχε συμβεί το φούσκωμα, δεν θα πηγαίναμε στο Μνημόνιο!

    - Ανοησία πρώτη: το περίφημο φούσκωμα συνέβη, αν συνέβη τελικά, ΑΦΟΥ είχαμε πάει στο Μνημόνιο και στον διεθνή δανεισμό, γιατί η χώρα θα χρεοκοπούσε.

    - Ανοησία δεύτερη: το έγραψα και την Παρασκευή, το φούσκωμα αφορά μόλις το 1,8% του ελλείμματος. Από 13,6% ανέβηκε στο 15,4%.

    - Ανοησία τρίτη: ασχολούμαστε με το πώς το έλλειμμα σκαρφάλωσε στο 15,4% και δεν κοιτάζουμε πώς έφτασε έως εκεί!

    ΕΠΕΙΔΗ, λοιπόν, κάποιοι έχουν ιδιαίτερα ασθενή μνήμη, και επειδή θεωρώ ότι γύρω από όλο αυτό παίζεται ένα άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι με στόχο να βγει λάδι (και πού ξέρεις, σε λίγο να παρουσιαστεί και ως «εθνικό κεφάλαιο» τρομάρα του) ο Καραμανλής, καλόν είναι να θυμίσουμε ΠΟΙΟΣ πραγματικά ευθύνεται για όλο αυτό το πράγμα!

    ΟΤΑΝ τον Μάιο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή διαβεβαίωνε ότι το έλλειμμα κυμαίνεται γύρω στο 3,5% με 4% (με τον πρόεδρο «καθαρές κουβέντες» Αντώνη να είναι λίγο πιο... απαισιόδοξος και να το φτάνει ώς το 4,5%), είχε προηγηθεί ένα ανελέητο πάρτι διορισμών στη διετία 2007-2009!

    ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ αυτού του πάρτι, ο πληθυσμός των δημοσίων υπαλλήλων αυξήθηκε κατά περίπου 120.000 και το έλλειμμα αυξήθηκε κατά 25 δισ., ήτοι σχεδόν 10% του ΑΕΠ!

    ΓΙΑΤΙ έγιναν όλα αυτά; Διότι ο μεν αποκαλούμενος και ως «ο καλύτερος πελάτης των χασαποταβερνών Χασιάς και Μεσογείων» τότε πρωθυπουργός τα είχε εντελώς «γραμμένα» - λυπάμαι που δεν μπορώ να αναφέρω εδώ τη φράση που εκείνος χρησιμοποιεί συχνά για να περιγράψει τη σχετική κατάσταση... -, οι δε υπουργοί του ήταν της λογικής «γαία πυρί μειχθήτω!».

    ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ, τι να ξεχάσω... Από τις αυθαίρετες, χωρίς κανένα προϋπολογισμό παροχές στους αγρότες (τα 500 εκατ. του φίλου μου Σωτήρη «ανεβαίνω στα τρακτέρ» Χατζηγάκη, που ακόμη τα ζητάει η Κομισιόν) μέχρι τις παροχές κάθε είδους σε μισθούς - ο επίσης φίλος μου «είμαι σένιος και το δείχνω» Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας, γενναιόδωρος και γαλαντόμος, όπως πάντα, είχε δώσει με μιαν απόφαση 500 ευρώ μηνιαία αύξηση στους γιατρούς, και τα 2/3 τους τα είχε κάνει διευθυντές! Και φυσικά, ο ατέλειωτος «Πάκης» Παυλόπουλος που είχε αφήσει να διορίζονται από παντού - πόρτες, παράθυρα, χαραμάδες, φεγγίτες.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ μην περάσει από κανενός τον νου ότι το έχω γυρίσει στο twilight και κυνηγάω μάγισσες ή φαντάσματα, αποφάσισα να απευθύνω σχετικό ερώτημα στον πλέον αρμόδιο να απαντήσει, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ιδού τι μου είπε:
    - Ο μεγάλος εκτροχιασμός έγινε πράγματι τη διετία 2007-2009, τότε χάθηκε το παιχνίδι. Βεβαίως, η χαλάρωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, ήδη από το 2004, αλλά η έκρηξη συνέβη τη συγκεκριμένη διετία.
    - Θα μπορούσε να αποσοβηθεί η προσφυγή στο Μνημόνιο;
    - Πιστεύω πως ναι, αν το 2007 είχαν ληφθεί σοβαρά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας.
    Η ΔΗΛΩΣΗ Στουρνάρα έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι ανάλογο που μου είχε αναφέρει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. Ο άνθρωπος πίεζε ήδη από το 2008 την κυβέρνηση Καραμανλή να λάβει μέτρα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ο «γεννήθηκα πολύ κουρασμένος» πρωθυπουργός να τον θέσει στο περιθώριο - δεν συνεργαζόταν καν μαζί του την ώρα που κινδύνευε με οικονομική κατάρρευση ολόκληρος ο κόσμος.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η αλήθεια. Ο,τι άλλο λέγεται είναι γιατί εξυπηρετεί σκοπιμότητες, όπως αυτή που προανέφερα: να δημιουργηθεί ο μύθος του «εθνικού κεφαλαίου» Καραμανλής! Ημαρτον Παναγία μου, μη πω καμιά βαριά κουβέντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΡΝΑΙΑ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΕΦΑΛΗ !
    Απλά-χωρίς τσίμπλες στα μάτια….
    Μετά την άνοδο του Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άρχισαν τα συνοικέσια μεταξύ ΠΟΛ-ΑΝ και Καραμανλικών δεξιών. Έτσι στήθηκαν οι πρώτες γέφυρες, και αποφασίστηκε ο Αντώνης να μπεί στο παιχνίδι , αφού βοηθήσει τον Καραμανλή και το κόμμα.
    Καραμανλής και Σαμαράς αγωνίστηκαν από κοινού, να αντιμετωπίσουν τους Μητσοτακικούς και το Πασοκ.
    Στις εκλογές του 2004, ο Αντώνης έριξε την ασπίδα του Πολανιστή και από το παράθυρο επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία.
    Στις εκλογές του 2007, που έγιναν θήθεν για τα θέματα της οικονομίας, στην ουσία έγιναν για να μπεί ο Σαμαράς στο παιχνίδι και να εμποδίσουν την Ντόρα να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
    Συμφώνησαν επίσημα( Ρουσόπουλος: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Σαμαρά), και ο Σαμαράς ‘’εγκαινίασε’’ την πρώτη παρτίδα των παράνομων προσλήψεων.
    Ο Μπούλης ,’’έκανε’’ πως δεν βλέπει στα όργια των Παυλοπούλειων επιθέσεων για την ενίσχυσή του, και των σαρωτικών επιδρομών των ομάδων των παλιών συναγωνιστών του Σαμαρά, δηλαδή των χρυσαλητών.
    Υπεσχέθη ο Αντώνης, να συγκυβερνήσει με την ομάδα των Καραμανλικών εξολοθρευτών της οικονομίας. Η Σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου είναι η πιο τρανή απόδειξη.
    Το συμπέρασμα είναι ότι, η συνεργασία Καραμανλή-Σαμαρά , που ουσιαστικά κατέστρεψε οικονομικά την Ελλάδα, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί , αφού ο Αλέκος είναι η… συμπάθεια του Κώστα.
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως γίνεται και με την συνεργασία Σαμαρά –Μιχαλολιάκου.
    Που να αντιληφθεί ο λαός μας το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του. Τον έχουν μπερδέψει τόσο πολύ, ώστε τον τύφλωσαν να ψηφίσει τους φασίστες της χρυσής αυλής , για να τον σώσουν!!!!!
    Καραμανλής, Σαμαράς, Καμμένος, Μιχαλολιάκος είναι τα πλοκάμια της Λερναίας δεξιάς. Που και που, αλλάζουν κανένα ..κεφάλι ,για να μην τους πάρει είδηση ο λαός.
    Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Η ΜΑΣΑ συνεχίζεται, η κοροϊδία συνεχίζεται, τα βάσανα του λαού μας συνεχίζονται.
    Αυτοί είναι οι ..άνθρωποι του κ Προέδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου