Στον Πύργο σταμάτησαν πλειστηριασμό!

«Καμία κατάσχεση και κανένας πλειστηριασμός δεν θα περάσει», «όλοι για έναν και ένας για όλους» διαμήνυσαν τα ταξικά κλαδικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια του Πύργου Ηλείας, για να ανασχέσουν στην πράξη τον πλειστηριασμό κατοικίαςεπαγγελματία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία των σωματείων απέτρεψε τον πλειστηριασμό αφού δεν εμφανίστηκε τελικά κανένας υποψήφιος αγοραστής.
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα μέλη των ταξικών σωματείων τόνισαν: «Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις σε μισθούς, συντάξεις και κατοικίες από τις τράπεζες. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους επαγγελματοβιοτέχνες, όλους όσοι υποφέρουν από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, τρόικας (ΕΚΤ – ΔΝΤ – ΕΕ) που ενισχύει τα μονοπώλια και καταδυναστεύει τα λαϊκά στρώματα, να δώσουν τη μαχητική απάντηση που τους αξίζει».
Ο πλειστηριασμός αφορούσε την πρώτη κατοικία για οφειλή ύψους περίπου 200 ευρώ σε εταιρεία τηλεφωνίας. Ο επαγγελματίας, ο οποίος διατηρεί.......
συνεργείο για μηχανήματα βαρέως τύπου, όφειλε στην εταιρεία το ποσό των 630 ευρώ συνολικά. Μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στην υποχρέωσή του αυτή, προχώρησε σε διακανονισμό τριών δόσεων, από τις οποίες κατάφερε να αποπληρώσει μόλις τις δύο, καθώς προέκυψαν και υποχρεώσεις προς την εφορία. Η εταιρεία ζήτησε από τον ίδιο να προχωρήσει σε άμεση εξόφληση του ποσού αυτού και όταν ο ίδιος ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να μπορέσει να εξοφλήσει το συγκεκριμένο ποσό, οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος και προχώρησαν τις διαδικασίες πλειστηριασμού.

Σχόλια