Αντιπαράθεση Π. Καμμένου με Π. Κουκουλόπουλο και Α. Ψυχάρη για το θέμα των υποβρυχίων

Ο Δ. Παπαδημούλης, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση για Εξεταστική
Σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλο και τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου και αιχμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια.
«Το 2010 που έφερε ο κ. Βενιζέλος, ως υπουργός Άμυνας, προκειμένου να συμφωνήσει με τον κ. Σάφα, το θέμα της επέκτασης της συμφωνίας και της παράτασης των ΝαυπηγείωνΣκαραμαγκά, η ΝΔ όχι απλώς καταψήφισε, αλλά ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την συμφωνία για την ανανέωση της παραγγελίας δύο υποβρυχίων αξίας 1 δις 350 εκ. ευρώ με την άμεση καταβολή 500 εκ. ευρώ που τα πήρε ο κ. Σάφα κι έφυγε» είπε ο κ. Καμμένος.........

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είχε επίσης ξεκαθαρίσει ότι το σχέδιο που εκπονήθηκε ως αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης του κ. Νίκου Παπανδρέου θα οδηγούσε στο κλείσιμο των ναυπηγείων, και κατηγόρησε την ΝΔ ότι σήμερα αλλάζει στάση για την εξεταστική «την οποία ουσιαστικά εδέχθη ο κ. Αβραμόπουλος» και υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο διαφυλάττει τον συνέταιρό της κ. Βενιζέλο.
Απαντώντας στον κ. Καμμένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι με ανάλογες ρητορικές και πρακτικές συμμετείχε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων το 2012 οδηγώντας τα σε προβληματική κατάσταση μετά το κούρεμα. «Επειδή μας μίλησαν για συνεταίρους και μας είπαν ποιοι θα κυβερνήσουν μαζί αν ποτέ γίνουν πλειοψηφία, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ μας εγκαλεί για να εισπράξουμε από τις λίστες, δεν ψήφισε την άρση τραπεζικού απορρήτου».
Αναφορικά με το θέμα των υποβρυχίων ο κ. Κουκουλόπουλος είπε πως είναι τουλάχιστον περίεργο να εγκαλούν τον μόνο υπουργό που έφερε το θέμα στη Βουλή, μόνο και μόνο επειδή είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όπως πρόσθεσε αυτό «καθίσταται τουλάχιστον περίεργο να γίνεται αυτό μια μέρα που η Βουλή παίρνει την ιστορική απόφαση για πρόταση που έκανε ο κ. Βενιζέλος και υψώνει τείχος απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα».
«Έχει μπερδέψει τα αδέρφια του πρώην πρωθυπουργού το ΠΑΣΟΚ» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος και ανέφερε ότι το πόρισμα Καλούδη για ποινική δίωξη κατά του κ. Προβόπουλου «γύρισε πίσω στον εισαγγελέα Αθανασίου γιατί πάνε να καλύψουν τις κομπίνες με τους προφυλακισμένους τραπεζίτες όπως τον κ. Λαυρεντιάδη που μαζί με εκδότες συνέταιρους όπως ο κ. Ψυχάρης, που μαζί με τον κ. Ρέστη είχαν κοινούς λογαριασμούς. Ο ένας βρίσκεται στη φυλακή και ο άλλος βρίσκεται στην ηγεσία των ΜΜΕ και καλύπτονται από τη συγκυβέρνηση». Τέλος είπε ότι το κόμμα του δηλώνει ανοιχτό για την σύσταση μιας Εξεταστικής και για τα ομόλογα.
Ζητώντας τον λόγο ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης είπε πως ο κ. Καμμένος μόνο λάσπη πετάει, ενώ για την ταμπακιέρα δεν μιλάει ποτέ, για όλες τις δικές του κατηγορίες, για το πόθεν έσχες του κλπ. «Αλλά από δω και πέρα, επειδή οσονούπω το δικαστήριο μπορεί να τον κρίνει και καραγκιόζη επισήμως δεν χρειάζεται άλλη απάντηση» πρόσθεσε.
«Καλούνται οι γιοι των εκδοτών να εκπροσωπήσουν τον πατέρα τους» ανταπάντησε ο κ. Καμμένος, ενώ μετά από έντονη λογομαχία από τα έδρανα ο κ. Ψυχάρης ανέφερε πως ο κ. Καμμένος δεν αντιλαμβάνεται πως εκλέγονται οι βουλευτές και είναι ένας ανεπάγγελτος.
Παίρνοντας τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις επόμενες μέρες πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και πρόσθεσε πως «εδώ θα κριθούν όλοι».
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν απάντησε σε δύο σημεία της τοποθέτησής της. Πρώτον: έχοντας κάνει ήδη δύο Εξεταστικές επιτροπές για το θέμα τι ακριβώς περιμένει από μια τρίτη και δεύτερον πως θα βοηθήσει η πρόταση αυτή να αποκτήσει δουλειά ο κόσμος στα Ναυπηγεία; Καταλήγοντας η κ. Βούλτεψη είπε πως το να ανακαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορές, δεν είναι δα και τόσο σπουδαία ανακάλυψη.

Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ;
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ !!! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ..παιδί μου;
    Μήπως αντελήφθης πόσοι ανείσπρακτοι φόροι και νόμιμες υποχρεώσεις των Ελλήνων κατέστησαν στα χέρια των οπαδών του ‘’ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’, φονικά σπαθιά !!! σε βάρος της οικονομίας, της ανεργίας, της οικογενειακής γαλήνης και των ονείρων εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτών που σήμερα τους υπόσχεσαι να τους κάνεις νοικοκύρηδες άμα σε ψηφίσουν;
    Μα ΗΤΑΝ νοικοκύρηδες κύριε Τσίπρα και τους έκανες μπατίρηδες !
    Κατηγορείς τον συνέταιρο σου κ. Σαμαρά και προκαλείς το κοινό αίσθημα; Το ποιος έχει την πιο μεγάλη ευθύνη της αποτελμάτωσης της οικονομίας και της καταστροφής της πατρίδας μας, κύριε Τσίπρα είναι θέμα και ζήτημα, που θα μπορούσε να λυθεί σε ένα ανοικτό ΔΗΜΟΣΙΟ διάλογο με την παρουσία κοινού όχι ’’επιλεγμένου’’….!
    Πάντως, και οι δύο θέλετε κρέμασμα με αντίβαρο τον βαγγελάκη, ενώ ακριβώς δίπλα ο λαός θα ‘’σούβλιζε’’ τους δύο λυχνοστάτες της ακροδεξιάς, Καμμένο και .. ΝικολοΚαημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Μπούρδες λέει ο Καμμένος»
    «Ο κ. Καμμένος μας εξαπάτησε και αποδείχθηκε ανεπαρκής. Το non paper ήταν μια υπόγεια απόπειρα συνεννόησης με τον κ. Σαμαρά» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ».
    «Ο κ. Καμμένος λέει πολλές μπούρδες. Αλλά αυτές δεν δεσμεύουν ούτε τον ίδιο», πρόσθεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πνιγήκαμε στην πολιτική μπουρδολογία
    Πνιγήκαμε στην πολιτική μπουρδολογία. Ο διάσημος μπουρδολόγος Πάνος κατακαημένος μας έκαψε τα αυτιά. Δεν είναι που δεν ξέρει τι του γίνεται. Δεν είναι που είναι DEEP ! αγράμματος, είναι και ο τρόπος που τα λέει. Γι αυτό οι ΑΝΕΛ δεν γράφουν τα κείμενα του Πάνου, γιατί θα ..έπεφταν τα αεροπλάνα από τα πολιτικά και απολίτιστα βλήματα του Πάνου.
    Αλήθεια τι ακριβώς προτείνει, τι ακριβώς γνωρίζει, τι ακριβώς θέλει ο πυρπολητής του κυκλαδίτικου βοριά;
    Μήπως πιστεύει ακόμη ότι θα συλλάβει τον Αείμνηστο αγκαλιά με την 17 Νοέμβρη. Μήπως νομίζει ότι θα του ‘’κάνουν προξενιό’’ με καμιά πιο γαλακτερή βιομηχανία αυτή τη φορά ???
    Πόση πολιτική τρικυμία έχει στο στεγανό διαμέρισμα του έσω ωτός; Πως μπορεί να λέει όλα αυτά που την επομένη στιγμή έχει ξεχάσει; Είπε ο Μητσοτάκης στη βουλή : Για να κλέψεις και να μη σε πιάσουνε ΠΡΕΠΕΙ να θυμάσαι αυτά που λές.
    Ο Πάνος είναι η πρώτη μηχανή που δουλεύει με ΜΑΖΟΥΤ ! και παράγει ..υδατάνθρακες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαλύονται οι ΑΝ ΕΛ .....ποιοι αποχωρούν ! ! ! ! - Νέο πολιτικό κόμμα ?
    Τα παραιτούμενα μέλη και οι συνυπογράφοντες για την δημιουργία νέου πολιτικού χώρου.
    1. Γιαλούρης Μανώλης 2ο Αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των
    ΑΝΕΛ
    2. Κοντέα Πέννυ Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
    3. Μαλακός Γ. Μηνάς Εκπρόσωπος του Κινήματος “Αλληλοβοήθεια Ελλήνων”
    Συνυπογράφων το....
    Συμβόλαιο Τιμής

    4. Μάμαλη Χριστιάννα Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ

    5. Μπανάκος Τάσος Πολιτευτής Α΄ Αθήνας
    Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής
    Ευθύνης Εσωτερικών
    Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης
    Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

    6. Χριστόπουλος Γιάννης Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ

    7. Κληρονόμου Σοφία Πολιτευτής Β΄ Αθήνας
    Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνη
    Εσωτερικών

    8. Καλαμαράς Αντώνης Μέλος ΑΝΕΛ
    9. Γεωργιάδου Νινόν Μέλος ΑΝΕΛ
    10. Καφούνη Σταυρούλα Μέλος ΑΝΕΛ
    11. Κοτσώνης Γιώργος Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
    12. Βασιλείου Ειρήνη Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
    13. Σαρακίνης Διονύσης Μέλος ΑΝΕΛ
    14. Λουκάς Σπύρος Μέλος ΑΝΕΛ
    15. Σπανού Αλεξάνδρα Μέλος ΑΝΕΛ
    16. Σπανός Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ
    17. Σπανού Ανδριάννα Μέλος ΑΝΕΛ
    18. Κατσιροπούλου Ρία Πολιτευτής Α' Αθήνας
    Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας

    19. Χαμάκος Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ
    20. Κοτελίδου Ιωάννα Πολιτευτής Α' Αθήνας
    Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

    21. Αντωναράκης Νικόλαος τέως Πολιτευτής Β' Πειραιά
    22. Σαμπατακάκης Γιάννης Μέλος ΑΝΕΛ
    23. Αραποπούλου Νατάσσα Μέλος ΑΝΕΛ
    24. Κόλιας Χρήστος Μέλος ΑΝΕΛ
    25. Κάπα -Κόλια Ευαγγελία Μέλος ΑΝΕΛ
    26. Παγιάντζα Θωμαή Μέλος ΑΝΕΛ
    27. Πεχλιβανίδης Γιώργος Μέλος ΑΝΕΛ
    28. Πατσιατζή Μαριάνθη Μέλος ΑΝΕΛ
    29. Αστεριάδου Ελένη Μέλος ΑΝΕΛ
    30. Καμπουτζιδιανός Θανάσης Μέλος ΑΝΕΛ
    31. Μανέτας Κίμων Μέλος ΑΝΕΛ
    32. Παπαδόπουλος Αλέξιος Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Β.Β.Β.
    Μέλος Τομέα Ναυτιλίας

    33. Νέστορας Γιάννης Πολιτευτής Μαγνησίας
    34. Κουμπάνης Σίμος τέως Βουλευτής Καστοριάς
    35. Καταλαχαράκη Βασιλική Πολιτευτής Α' Αθήνας
    Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας,
    Πολιτισμού και Αθλητισμού
    Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω πω τι μισος απυθμενο ειναι αυτο για τον καμμενο.....φαντασου και να ψηφιζε τα μνημονια....
    βρε μπας και τον φοβαστε????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου