Είδηση που ενδιαφέρει τους εισαγγελείς του μέλλοντος …. Ξεπούλησαν 28 ακίνητα φιλέτα του δημοσίου. Μεταξύ των οποίων την ΓΑΔΑ, το υπουργείο παιδείας, το υπουργείο δικαιοσύνης, το υπουργείο πολιτισμού...

ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ
Σας συστήνουμε να διαβάσετε όλο το κείμενο για να δείτε τις  "δουλειές" που στήνονται στην πλάτη του λαού με το πρόσχημα της κρίσης..


Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ν. Βαλαβάνη, για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ, 28 δημόσιων κτηρίων προς όφελος των δανειστών

"Πρόκειται για κυριολεκτικό ξεπούλημα", σχολίασε η βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, τονίζοντας ότι η πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ "θα επιβαρύνει τριπλά τον Έλληνα φορολογούμενο".


Ολόκληρη η δήλωση   «Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την κατακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση με την μέθοδο του sale-and-lease-back, 28 ακινήτων του Δημοσίου -ανάμεσα τoυς 5 Υπουργείων (Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας), 13 κτιρίων ΔΟY και 5 αστυνομικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων της ΓΑΔΑ και του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης -  χωρισμένων σε δύο ομάδες, στις κτηματικές εταιρείες Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αντιστοίχως, αντί συνολικού τιμήματος 261,31 εκ. ευρώ.   

 Πρόκειται για......
κυριολεκτικό ξεπούλημα, το οποίο θα επιβαρύνει τριπλά τον Έλληνα φορολογούμενο, για τους παρακάτω λόγους:  

 Πρώτον, μέχρι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο δεν πλήρωνε νοίκι για τα κτίρια αυτά. Σήμερα θα εισπράξει 261,31 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διοχετευτούν εντός 10 ημερών στον Ειδικό Λογαριασμό των δανειστών στην Τράπεζα της Ελλάδας έναντι ενός μη βιώσιμου χρέους. 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, δεσμεύεται να καταβάλλει εγγυημένο μίσθωμα 30 εκ. ευρώ ετησίως επί 20 χρόνια, δηλαδή 600 εκ. ευρώ συνολικά: Μια απόδοση ενοικίου, και μάλιστα εγγυημένη, πολύ πάνω από τις σημερινές τρέχουσες αξίες, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά οπουδήποτε στην Ευρώπη. 

Στην πραγματικότητα, το ετήσιο κόστος  θα είναι αρκετά υψηλότερο από τα ενοίκια, καθώς θα επιβαρύνεται επιπλέον για την επόμενη εικοσαετία με την ετήσια ασφάλιση των συνολικά 270.460 τ.μ. των 28 κτιρίων όσο και με την τακτική συντήρηση τους, ενώ οι νέοι ιδιοκτήτες μόνο με την έκτακτη «βαριά συντήρηση».    
Δεύτερον, με το πέρας των 20 χρόνων το Δημόσιο αποκτά δικαίωμα προαίρεσης αγοράς, δηλαδή δικαίωμα να εξαγοράσει όποια κτίρια το ενδιαφέρουν, αλλά στην τότε αγοραία τιμή τους, αλλιώς οι σημερινοί αγοραστές μπορούν πλέον να τα διαθέσουν όπως θέλουν. 

Με άλλα λόγια, αν το τίμημα της σημερινής πώλησης πάει υπέρ των δανειστών, ετοιμάζεται και δεύτερη καταβολή υπεραξίας από μεριάς του ελληνικού λαού, αυτή τη φορά υπέρ των σημερινών αγοραστών.    

Τρίτον, υπενθυμίζουμε ότι και οι δυο κτηματικές εταιρείες είναι θυγατρικές ελληνικών τραπεζών πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένων με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, κατά 90% στην περίπτωση της Εθνικής (Πανγαία) και κατά 100% στην περίπτωση της Eurobank (Eurobank Properties). 
Στην πραγματικότητα, τα 28 ακίνητα προστίθενται στην «προικοδότηση» των δύο κτηματικών εταιρειών για την πώληση τους, καθώς έχει κλείσει η πώληση της Πανγαίας σε ισραηλινών συμφερόντων fund με έδρα την Ολλανδία, ενώ η Eurobank μαζί με τις θυγατρικές της προσφέρεται ήδη για άμεση ιδιωτικοποίηση στο διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.  

 Το γεγονός ότι επίσημος «Εκπρόσωπος των Χρηματοοικονομικών Συμβούλων» του ΤΑΙΠΕΔ για τη διαδικασία «πώλησης» ήταν η Eurobank Equities Investment Firm AE, είναι το μικρότερο «σκάνδαλο» σ’ αυτή τη σκανδαλώδη, επί της ουσίας, σύμβαση.
 Είναι φανερό ότι η διακοπή της πολιτικής ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου υπέρ των ζωτικών αναγκών του λαού και της χώρας αποτελεί επιτακτική ανάγκη, που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς είναι σε θέση να εγγυηθεί και να παλέψει γι’ αυτήν.    

http://left.gr



Σχόλια

  1. ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΣ..σπούργητας??
    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ …ΙΣΚΙΟ ΣΤΟ «ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ»;
    Γιατί ο κόσμος να πιστέψει το Καμμένο ; Όλα όσα έχουν συμβεί (κλεψιές, κοινοβουλευτικές ατασθαλίες, εγκλήματα κατά του κοινωνικού συνόλου, και γενικώς κάθε επώδυνη πράξη για τους εργαζόμενους Έλληνες φέρει και την υπογραφή του. Πότε αντελήφθη ότι σχεδόν "όλοι" ΠΛΗΝ του ιδίου είναι βουτηγμένοι στην ανομία, στους συμβιβασμούς και στις αρπαγές. Τι είχε αποφασίσει το κόμμα του στην προανακριτική για τον Άκη; Λάδι τον βγάλανε και τώρα τον..δικάζουν; Που ήταν ο κ. Καμμένος για το βατοπέδι, για τα ομόλογα, για τα CFI , για εκατοντάδες χιλιάδες παράνομες προσλήψεις;
    ΠΟΥ ΗΤΑΝ όλο αυτό το διάστημα ο "αντιτρομοκράτης " σεναριογράφος; Προσπαθούσε να ¨μεγαλώσει¨κυνηγώντας τον…ίσκιο του Ανδρέα Παπανδρέου και της 17 Νοέμβρη; Τι κοινοβουλευτικό έργο έχει να παρουσιάσει ώστε να ζητά σήμερα γενικότερη και σοβαρότερη αντιμετώπιση και εκπροσώπηση;
    Όμως τόσο ο Καμμένος όσο και ο κάθε πολιτικός που διετέλεσε από 20 εως 40 χρόνια βουλευτής και υπουργός δεν μπορεί να προσποιείται ότι προήλθε τώρα από τον κρίνο της αλήθειας.

    Να θυμηθούμε; ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
    ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Και ξαφνικά έγινε "φωτοτυπία " του SUPER MAN;
    Ξέχασε τον «Μικρό ήρωα» και ξαφνικά …αυτοπροήχθη σε …υπερασπιστή των πάντων;
    ΥΓ.
    1.Σήμερα ζητά ψηφοφόρους της χρυσής αυλής. Ελπίζω να έχουν μπόλικο ΣΑΛΙΟ!!! Να τον λούσουν ….?
    2.Θυμόσαστε το καράβι που ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ στη Σαντορίνη; Αφήστε δε που ο συμπαθής Πάνος δεν λέει κουβέντα για την εποχή που το καράβι έπεσε στα βράχια και ακριβώς εκείνη την εποχή ο ίδιος ήταν στο υπουργείο ναυτιλίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηταν μια φορά κι έναν καιρό ο Πάνος Καμμένος...
    Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
    Ηταν μια φορά κι έναν καιρό ο Πάνος Καμμένος. Ο βίος και η πολιτεία του βουλευτή της Β’ Αθηνών έχει ως αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Η περίληψη είναι ότι ο Καμμένος έχει πάει με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ, για να τους πουλήσει μετά όλους, και ότι του καταλογίζονται τα περισσότερα από αυτά που καταγγέλλει.

    Μπορεί να ψάχνει αρχηγικό μέλλον στις εκλογές που έρχονται με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Είναι όμως η κλασική περίπτωση πολιτικού που τον κυνηγά το παρελθόν του. Το ρεπορτάζ φέρνει στον αφρό όλα όσα λείπουν από την ιστοσελίδα του Πάνου στο facebook. Και μας υπενθυμίζει ότι όσο κι αν πλένονται διάφοροι φερέλπιδες «εθνοσωτήρες» στο αντιμνημονιακό μέτωπο, όλα όσα έχουν κάνει στην πολιτική δεν ξεπλένονται

    Ο καθένας θυμάται πότε άκουσε πρώτη φορά για τον Πάνο Καμμένο. Και έχει μια ιστορία να πει. Πληθωρικός, εκρηκτικός, ασυγκράτητος, μόνιμα επιρρεπής στον λαϊκισμό, σταθερά ακραίος, εκδικητικός και δικομανής, ο Καμμένος αναδύεται στο στερέωμα της ΝΔ στα μέσα της δεκαετίας του '80. Ο πυρετός της πασοκικής αντισυσπείρωσης έχει χτυπήσει τη γαλάζια πανεπιστημιακή νεολαία.

    Το όνομα του Πάνου ακούγεται για πρώτη φορά στον αστερισμό των Ρέιντζερς και των Κενταύρων, την εποχή που μεσουρανεί στη Νεολαία της ΝΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο Πάνος θεωρείται αβερωφικός.

    Παρ' όλα αυτά, οι έχοντες μνήμη ελέφαντα σημερινοί σαραντάρηδες της ΝΔ επιμένουν ότι η πρώτη κοινοβουλευτική κατάδυση του - μανιώδους αυτοδύτη - Πάνου γίνεται με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου - χωρίς όμως επιτυχία.

    Η αντιπάθεια μεταξύ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κωστή Στεφανόπουλου θα επιβιώσει όλων των μεταλλάξεων της ελληνικής πολιτικής. Και θα διαρκέσει
    είκοσι χρόνια. Μάλιστα, προς το τέλος της δεύτερης θητείας Στεφανόπουλου ο επίτιμος πλέον της ΝΔ θα πέσει θύμα δηλητηρίασης έπειτα από μια δεξίωση στο Προεδρικό - συμβάν που κουκουλώθηκε. Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο Πάνος έχει περάσει στο μητσοτακικό στρατόπεδο.

    Η ροπή του προς τα παρασυστήματα έχει εκδηλωθεί. Πηγές με γνώση της εποχής τον τοποθετούν στο δίκτυο Γρυλλάκη. Ο τότε «στρατηγός» πρωταγωνιστεί στο μητσοτακικό παρακράτος - που εκδηλώνεται παντού. Κοριοί, «παράλληλες» πρωτοβουλίες για το Σκοπιανό και επιτήρηση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Το σύστημα Γρυλλάκη είναι σε υπόγεια αντιπαράθεση με άλλα κομμάτια του μητσοτακικού στερεώματος - όπως οι κομματικοί Σγαρδέλης και Μπεχράκης, αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ωστόσο, οι ελιγμοί του Πάνου αποδίδουν. Η χώρα σε φάση αποκρατικοποιήσεων κάποιων κρατικοποιημένων από το ΠΑΣΟΚ βιομηχανιών. Οι συνομήλικοι του Πάνου τον θυμούνται να διοικεί στη φάση αυτή την Ιζόλα.

    Το 1993 ο μητσοτακισμός γίνεται χίλια κομμάτια. Αλλά ο Καμμένος κατεβαίνει στη Β' Αθηνών και, σε εκλογές δύσκολες για τη ΝΔ, βγαίνει βουλευτής. Αυτό οφείλεται κυρίως στην υποστήριξη του βαρόνου της παράταξης Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.
    Ο «Μπάρμπι» παίρνει τον Καμμένο από το χέρι στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας που είναι το σπίτι του. Αποτέλεσμα;
    Αμέσως μετά τις εκλογές, στην αναμέτρηση για τη διαδοχή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ο Καμμένος «πουλάει» τον Βαρβιτσιώτη και πάει με τον Μιλτιάδη Εβερτ που θα κερδίσει. Είναι ένα έργο που θα παιχτεί ξανά και ξανά τα επόμενα είκοσι χρόνια.

    ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ! ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου