ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ & ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ Πανωλεθρία για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους απο τα "μη οριζόντια μέτρα" Γ.Στουρνάρα


Τα «μη οριζόντια μέτρα» που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε μία προσπάθεια να «μαζέψει» τα περι μειώσεων στις κύριες συντάξεις πλήττουν περίπου 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένους. Κόβονται οι πρόωρες συντάξεις, αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από 3 έως 15 χρόνια και μπαίνει «ποινή» σε όσους αποφασίσουν να βγούν στη σύνταξη πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.
Πρόκειται για την απόλυτη πανωλεθρία των ασφαλισμένων πριν το 1983 ή και το 1992, για τις μητέρες ανηλίκων και όσους έχουν δουλέψει αποκτώντας χιλιάδες ένσημα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Και κατά τα άλλα η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει άλλα «οριζόντια μέτρα».
Είναι εμφανές πώς πέρασαν οι απαιτήσεις και οι εκβιασμοί της τρόικας και έρχονται ακόμη χειρότερα με την κυβέρνηση, ειδικά τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα να μιλάνε, προκαλώντας την οργή των πολιτών, για «κόκκινες γραμμές» και όχι άλλα μέτρα, όπως μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Στουρνάρας είναι μέτρα ύψους 2 δις ευρώ. Όσα δηλαδή απαιτεί η τρόικα να ληφθούν για το 2014 προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα. Η διαπραγμάτευση που θέλει ακαριαίο «θάνατο» για τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες, απολύσεις 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και επιπλέον μέτρα 6-8 δις ευρώ για τη διετία 2015-2016.
Ο βουλευτής της ΝΔ Ε. Στυλιανίδης πάντως, μιλώντας πριν λίγη ώρα στον «ΑΝΤ1», επισήμανε πώς «δεν πρόκειται να περάσουν αυτά τα μέτρα από τη Βουλή. Είναι πολύ επώδυνα». Να σημειωθεί πώς ο βουλευτής εκφράζει σε ένα μεγάλο βαθμό το Καραμανλικό «μπλόκ» των βουλευτών της ΝΔ και είναι πολλοί οι βουλευτές που λένε «ως εδώ και μη παρέκει».
Ειδικά η χθεσινή στήριξη του κ. Σαμαρά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έχει οξύνει το κλίμα εντός της Κ.Ο. της ΝΔ που εμφανίζονται αρνητικοί στην ψήφιση νέων επώδυνων μέτρων.
Πόσο μάλλον να διαμορφωθεί επί της ουσίας η σύνταξη όλων των Ελλήνων σε αυτή που χορηγεί σήμερα το ΙΚΑ, να ληφθούν νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών ύψους 2 δις ευρώ. Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν σε όσα....
ς η κατάργησης των φοροαπαλλαγών και η επιστροφή του ΦΠΑ στο 23%.
Τι ανακοίνωσε λοιπόν χθες ο κ. Στουρνάρας; Οτι 1.500.000 ασφαλισμένοι θα μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη. Ουσιαστικά το υπουργείο ανακοίνωσε ένα μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις ειδικά για τους παλιούς ασφαλισμένους προ το '83 ή προ του '92 που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και απλά περιμένουν να συμπληρώσουν και την ηλικία που προβλέπεται από το Ταμείο του.
Έχει επίσης αποφασίσει να αυξήσει την “ποινή” τη μείωση της σύνταξης για κάθε έτος το οποίο υπολείπεται μέχρι τη συμπλήρωση των νέων γενικών ορίων των 62 και 67 ετών που θεσπίστηκαν για όσους επιλέγουν να βγουν νωρίτερα, κάνοντας έτσι απαγορευτική την έξοδο.
Κι αυτό όταν υπάρχουν πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το ισχύον συνταξιοδοτικό 12 χρόνια πριν το 62ο έτος. Αυτές είναι και οι κατηγορίες που πλήττονται περισσότερο.
Συγκεκριμένα, οι μητέρες ανηλίκων που, ανάλογα με τα έτη συμπλήρωσης των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με 5.500 ένσημα στο ΙΚΑ ή 25 έτη στο Δημόσιο και τα ειδικά Ταμεία σε ηλικίες από τα 50 (το 2010) έως τα 60 (το 2013).
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες στο Δημόσιο με 25ετία που μπορούσαν είτε να αποχωρήσουν συμπληρώνοντας το 60ό έτος είτε και χωρίς όριο ηλικίας (οι ασφαλισμένοι πριν από το '83).
Ασφαλισμένοι σε βαρέα και ανθυγιεινά που συμπληρώνοντας 10.500 ημέρες από τις οποίες τις 7.500 στα βαρέα έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν σε ηλικίες από 55 για πλήρη ή 53 για μειωμένη (έως το 2010, καθώς από το 2011 και μετά αυξάνονται κάθε χρόνο τα όρια κατά 9 και 6 μήνες αντίστοιχα).
Αυτά είναι τα «μη οριζόντια μέτρα» της κυβέρνησης που… ανθίσταται στις απαιτήσεις τη τρόικας και χαράζει «κόκκινες γραμμές».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

  1. Για σκέψου ρε Έλληνα τι κατάφερες .
    Από τη μια μεριά ο Σαμαράς και από την άλλη ο Τσίπρας με τον Πάνο.
    Ρε μαλάκα Έλληνα, αυτή τη στάχτη που την πας;

    Ο Αντώνης θα μας σώσει, που μας έχει ζαλίσει με τα ψυχολογικά του ξεσπάσματα, και τα παραμύθια της γιαγιάς του; Τι ξέρει ο Αντώνης από ζωή και από προβλήματα. Μόνο από φασισμό ξέρει. Είδες πως βοήθησε και οργάνωσε τους χρυσαλήτες και τώρα τους ‘’ξεπουλάει’’;

    Από την άλλη ο Τσίπρας του Λαφαζάνη , θα βρει λύση με τον Πάνο του Τέρενς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ CDS του..KAMMENOY
    ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ !!!
    Κατέπεσε η σκευωρία κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για τα CDS. Έκθετος ο Καμμένος.

    Μετά από τόνους λάσπης, επί 3 χρόνια, για την οικογένεια Παπανδρέου και τα "CDS", ήρθε η ώρα της ελληνικής δικαιοσύνης.

    Και η ελληνική δικαιοσύνη εξέδωσε απόφαση - κόλαφο για τους συνωμοσιολόγους.

    Η ουσία της αγωγής του Αντρέα Παπανδρέου κατά του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, έγινε δεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο τελευταίος καταδικάστηκε για εξύβριση και απαξιωτικές δηλώσεις εναντίον του πρώτου, για δηλώσεις που «δεν προσιδιάζουν με εκείνον τον λόγο που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μία ευνομούμενη πολιτεία» όπου «με κανένα τρόπο δεν μπορεί να είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε».

    Με την απόφαση το δικαστήριο απεδέχθη ότι, οι δηλώσεις του κ. Καμμένου εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, είχαν σκοπό την εξύβρισή του, έτρωσαν την τιμή και την υπόληψή του, προσέβαλαν την προσωπικότητά του παράνομα και υπαίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις περιείχαν σαφείς απειλές με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, που θα μπορούσαν από κάποιους να εκληφθούν και ως πρόσκληση βιαιοπραγιών.

    Επίσης στη σελίδα 29 της απόφασης, και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, υπάρχει και η εξής κρισιμότατη, ουσιαστικότατη αναφορά στην υπόθεση: «Ο πλέον όμως κρίσιμος ισχυρισμός των επίδικων δημοσιευμάτων, ότι δηλαδή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πώλησε τα CDS που κατείχε στην εταιρία "Unigestion SA" δεν επιβεβαιώνεται από τα προσκομισθέντα αποδεικτικά στοιχεία».

    Ο Π. Καμμένος καταδικάστηκε όχι μόνο σε χρηματική ικανοποίηση 30.000 ευρώ, αλλά και σε απαγόρευση επανάληψης των εξυβριστικών χαρακτηρισμών με ποινή 500 ευρώ κάθε φορά που αυτοί θα επαναλαμβάνονται στο μέλλον.

    Παρά την καταδίκη του, ο Π.Καμμένος συνεχίζει την παραπληροφόρηση αναγγέλλοντας συνέντευξη τύπου και δηλώνοντας αυτολεξεί τα ακόλουθα:

    «το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας κάνοντας μάλιστα λόγο και για εσωτερική πληροφόρηση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από συνεργάτες του αδελφού του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που μετείχαν στις ίδιες εταιρείες με τον τελευταίο»,

    Για αυτό αξίζει να διαβάσει κανείς αυτολεξεί τι έκρινε η δικαστική απόφαση 2644/2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:

    «Δέχεται εν μέρει την από 19.11.2012 αγωγή.

    Υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στον ενάγοντα το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επομένη της επίδοσης της αγωγής.

    Απαγορεύει στον εναγόμενο να προσβάλει εφεξής τον ενάγοντα διατυπώνοντας για εκείνον με δηλώσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου, εξυβριστικές ή απειλητικές εκφράσεις, ομοίου ή αναλόγου περιεχομένου με εκείνες που κρίθηκαν με την παρούσα απόφαση ως προσβλητικές της προσωπικότητάς του, με αναφορά ή αφορμή τα γεγονότα που αποτέλεσαν αντικείμενο της παρούσας δίκης.

    Απειλεί εναντίον του για την περίπτωση παράβασης της συγκεκριμένης απαγόρευσης και για κάθε φορά που τυχόν τούτο συμβεί χρηματική ποινή ποσού πεντακόσιων ευρώ

    Επιβάλει σε βάρος του εναγομένου μέρος των δικαστικών εξόδων του ενάγοντος ποσού χιλίων εκατό ευρώ.»

    Προς κρίση οποιουδήποτε διαθέτει έστω και ελάχιστη νοημοσύνη…..

    Με λίγα λόγια: Κατέπεσε η σκευωρία κατά του Α. Παπανδρέου και της οικογένειάς του, ψεύτης και συκοφάντης ο Π. Καμμένος για τα CDS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου