Διαψεύδει ο Βενιζέλος ότι πρότεινε στον Άσμουσεν να πειράξουν τα νούμερα...Αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit

Το στέλεχος της ΕΚΤ αναφέρεται πως έφυγε άναυδο από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που φέρεται να του πρότεινε «let’s reorganise the figures»
Την αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιέργκ Άσμουσεν να αλλάξουν τα νούμερα που αφορούν τους υπολογισμούς για το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016, κάνει η εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» που κυκλοφόρησε χτες. «Απολύτως ανακριβές» χαρακτηρίζει ο Ευ.Βενιζέλος το δημοσίευμα.
  Όπως αναφέρει το EnetEnglish.gr η αποκάλυψη γίνεται στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας, που περιλαμβάνει εξασέλιδο αφιέρωμα στον αξιωματούχο της ΕΚΤ. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στο ταξίδι του στην Ελλάδα στις 22 Αυγούστου και στη συνάντησή του με τον Ευ.Βενιζέλο. Εκεί, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρεται πως του πρότεινε “αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί.” Η ακριβής φράση στο δημοσίευμα είναι “Reorganize the figures”, που συνάγεται ότι ήταν τα ακριβή λόγια του Ευ.Βενιζέλου......

Ο Γ.Άσμουσεν δεν εξεπλάγη απλώς, έμεινε άναυδος και έφυγε σχεδόν τρέχοντας από το γραφείο του Ευ.Βενιζέλου. Πιθανόν, γι’αυτό δεν έγιναν καθόλου δηλώσεις από κανέναν από τους δύο μετά το τέλος της συνάντησης, όπως επισημαίνει τοEnetEnglish.gr, επικαλούμενο το ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ.
Η επίμαχη παράγραφος του δημοσιεύματος της  ”Die Zeit” αναφέρει:
“Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο κύριος Άσμουσεν συναντά επίσης τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης [τον Ευάγγελο Βενιζέλο]. Συζητούν το διαφαινόμενο κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό. Μετά τη συνάντηση ο Άσμουσεν σχεδόν φεύγει τρέχοντας από το γραφείο. Εχει μείνει άναυδος. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ζήτησε αν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα νούμερα, ώστε το κενό να περιοριστεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί. Reorganize the figures [σ.σ. η φράση είναι στα αγγλικά στο περιοδικό]. Για τον Άσμουνσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικά της “παλιάς Ελλάδας”. Και για ξεπερασμένα, αναποτελεσματικά συστήματα για τα οποία για τον ίδιο είναι ακατανόητα.”
 Διάψευση Βενιζέλου
Σε δήλωση διάψευσης προέβη ο Ευ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι το δημοσίευμα της “Die Zeit” είναι “απολύτως ανακριβές.” Προσθέτει ότι αναμένει επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος και από πλευράς του ίδιου του Γ.Άσμουσεν και της ΕΚΤ και πως ελπίζει να μη χρειαστεί να επανέλθει.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.
Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».
Διάψευση από την ΕΚΤ αναφέρεται σε τουίτ της ιστοσελίδας mninews.marketnews.com:
Πάντως, μία από τις δημοσιογράφους που υπογράφουν το δημοσιεύμα, η Γιάνα Σιμόν, ερωτηθείσα νωρίτερα την Παρασκευή, επέμεινε ότι όλα όσα αναφέρονται σχετικά με τη συνάντηση είναι ακριβή.
Να σημειωθεί ότι τρόικα υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016 σε 4- 5 δισ. ευρώ, ενώ η ελληνική πλευρά στα 2,5 δισ. ευρώ.
 Enet Newsroom

Σχόλια

  1. Και Καμμένος και δαρμένος
    Με βάση το δημοσίευμα των «Νέων» για την υπεράκτια εταιρεία την οποία φέρεται να έχει ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής έδωσε εντολή στους οικονομικούς εισαγγελείς να διερευνηθεί η υπόθεση για τυχόν φορολογικές παρανομίες με βάση τον νόμο.
    Μια νέα πτυχή για την οφσόρ που θεωρείται ιδιοκτήτρια του σκάφους «Iliatoras of London» δημοσιεύουν «ΤΑ ΝΕΑ»: η εταιρεία, με μηδενική δραστηριότητα, πήρε ενυπόθηκο δάνειο για την αγορά, αλλά δεν το δήλωσε στη Νήσο Μαν [tovima]...
    Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Αφού μάζεψε ψήφους με ψευδή καταγγελτικό λόγο, εθνικιστικές κορώνες και κρέμασμα των υπευθύνων που πρόδωσαν τη χώρα, σιγά σιγά έρχεται η αποδόμηση διότι το ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Τελικά, ο Αντρίκος Παπανδρέου δεν πόνταρε στη χρεοκοπία της Ελλάδας, το μνημόνιο αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Κύπρου ότι ήταν μη αποφευκτέο, ο Φούχτελ και ο Μούχτελ δεν σκόπευαν στη διάλυση της πατρίδας και οι προδότες έκαναν τις πολιτικά υπεύθυνες επιλογές για τη χώρα. Και σα να μην έφτανε η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον Καμμένο, έρχεται η κατραπακιά της off shore και η πιθανή φοροδιαφυγή, η οποία αναμένεται να ρίξει τον πολιτικό Καμμένο στην αφάνεια.
    Σαν χθες θυμάμαι την πύρινη ομιλία Καμμένου στη βουλή, τον Φλεβάρη του 2011, στην οποία μας παρακινούσε να αφήσουμε τους γονατισμένους και τους προσκυνημένους και να πάμε μαζί του, για την πατρίδα, για το μέλλον το παιδιών μας και μας τόνιζε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια. Πιο ώριμοι, σήμερα, δηλώνουμε έτοιμοι να τον ακολουθήσουμε. Προτείνω η πρώτη συνάντηση να γίνει στο *λονδρέζικο* σκάφος και στο μπουφέ να ρέει το σούσι.
    Αναδημοσιεύω τη γνωστή πατριωτική ομιλία Καμμένου, με επίλογο το γνωστό σφίξιμο της γροθιάς την οποία θυμάμαι να κάνουν share και retweet ακόμη και οι ορθολογιστές διαδικτυακοί μου φίλοι. Δείτε τον, ξανά, τώρα πια, με συμπάθεια. Άλλωστε, το δούλεμα που έπεσε σύννεφο, τρένο ήταν και πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΥΜΕΝΟΣ ΗΛΙΘΙΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ κυκλοφορεί ακόμα με προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο αξίας 750.000 ευρώ, που αποτελεί μεγάλης αξίας κρατικό περιουσιακό στοιχείο, ενώ έπρεπε να είναι κατάδικος με… αλυσίδες στα πόδια και ο ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΕΖΟΝΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΟΙ ΤΡΟΙΚΑΝΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ. ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΡΑΤΣΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ» ΚΑΙ «Κ Α Θ Ε Τ Α Ι ΣΤΑ Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α» ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΑΞΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ.ΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΦΕΚΙΣΘΟΥΝ Η ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου