Μαζεύουν εγκληματίες στο Πέραμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Πέραμα για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής επίθεσης κατά αφισοκολλήτων του ΚΚΕ, που καταγγέλλουν ότι δράστες είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θυμάτων αλλά και αυτοπτών μαρτύρων οι δράστες χτυπούσαν με λοστούς και καδρόνια, που πάνω τους είχαν καρφιά.
Οι αστυνομικοί έχουν κάνει κατ’ οίκον έρευνες και μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 24 άτομα. Ταυτόχρονα γίνεται έρευνα και για 6 άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί σύμφωνα με μαρτυρίες των θυμάτων. Μάλιστα σε βάρος ενός εκ των έξι, που αναζητούνται είχε σχηματιστεί δικογραφία – σύμφωνα με πληροφορίες – για την επίθεση στην ίδια περιοχή κατά Αιγύπτιων ψαράδων. Από το σημείο της επίθεσης έχουν περισυλλεγεί αντικείμενα για να γίνει εξέταση DNA.
Το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του Περάματος.

Το χρονικό & οι καταγγελίες για την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τα θύματα της επίθεσης περίπου 40 άτομα άλλοι πεζοί και άλλοι πάνω σε μηχανάκια φορώντας κράνη και μπλούζες που έγραφαν επάνω τους “Χρυσή Αυγή” αιφνιδίασαν την ομάδα των συνδικαλιστών και οι επικεφαλής τους ζήτησαν από τα μέλη της ΚΝΕ να αποχωρήσουν από τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν άρχισαν να τους χτυπούν με αποτέλεσμα εννέα άτομα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο......

“Ήμουν τυχερός θα με είχε χτυπήσει το ρόπαλο, γιατί το ρόπαλο είχε καρφιά. Οι άλλοι τα φάγανε τα καρδιά. Δεν τα φάγανε στο κεφάλι, τα έχουν φάει στην πλάτη, στα χέρια, έχουμε τρύπες 3 και 4 εκατοστών. Αυτό δεν είναι απλά πάω να τσακωθώ, είναι πάω να χτυπήσω να έχω θύματα”, είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματα στο κεφάλι του.
Η επίθεση έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης την ώρα που οι δράστες χτυπούσαν τα θύματά τους περνούσαν από το σημείο αστυνομικού που όμως δεν παρενέβησαν.
“Πίσω τους ακριβώς υπήρχαν δυνάμεις, δύο – τρεις αστυνομικοί. Το έχω καταθέσει κιόλας και στην καταγγελία που τους είπα γιατί δεν κάνατε κάτι η απάντησή τους ήταν, τι να κάνουμε να βγάλουμε πιστόλια;”, είπε ο Παναγιώτης Γκούτης, θύμα της επίθεσης.
Ωστόσο η ΕΛΑΣ με επίσημη ανακοίνωση διαψεύδει τις καταγγελίες και τονίζει: “Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί περί ολιγωρίας των αστυνομικών Αρχών. Κατά το χρόνο άφιξης των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει και πραγματοποιήθηκαν επισταμένες έρευνες και αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους”.

Σχόλια