Στο χάος η Αίγυπτος..Παραιτείται ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι από αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ελ-Μπαραντέι σημειώνει ότι πλέον «έχει γίνει υπερβολικά δύσκολο να συνεχίσω να επωμίζομαι την ευθύνη για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ, και τις συνέπειες των οποίων φοβάμαι»....

Την παραίτησή του από την αντιπροεδρία της Αιγύπτου, ως διαμαρτυρία για το θάνατο δεκάδων ανθρώπων κατά τις πολύνεκρες επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά καταυλισμών των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο νομπελίστας Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι. 
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός από το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για 149 νεκρούς και 1.403 τραυματίες σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο κ. Ελ-Μπαραντέι διεμήνυσε την παραίτησή του μέσω επιστολής προς τον μεταβατικό πρόεδρο Αντλί Μανσούρ το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Ελ-Μπαραντέι σημειώνει ότι πλέον «έχει γίνει υπερβολικά δύσκολο να συνεχίσω να επωμίζομαι την ευθύνη για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ, και τις συνέπειες των οποίων φοβάμαι».
Παράλληλα , τονίζει πως η συνείδησή του είναι προβληματισμένη από το χαμό τόσον ανθρώπων, «ειδικά καθώς πιστεύω πως [οι θάνατοι] θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί.
»Δυστυχώς, αυτοί που κερδίζουν από τα συμβάντα του σήμερα είναι αυτοί που καλούν για βία και τρόμο, οι εξτρεμιστικές ομάδες», καταλήγει ο κ. Ελ-Μπαραντέι. -

Σχόλια