Ρεν: Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ..

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προφανώς υπό το βάρος των διεθνών πιέσεων που ασκούνται κατά της ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, δηλώνει απερίφραστα ότι είναι αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης η απόφαση να πουλήσει τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ. Αυτό απαντά ο Επίτροπος Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής ρώτησε την Κομισιόν κατά πόσο «θα ήταν θετική σε ενδεχόμενο αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για εξαίρεση των εταιριών ύδρευσης από το γενικό ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα».
Στην απάντησή του ο Επίτροπος Όλι Ρέν δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η Κομισιόν «δεν έχει πολιτική που να υποχρεώνει τα κράτη μέλη να ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες ύδρευσης», καθώς επίσης ότι «η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών, και γι αυτόν το λόγο έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ», αναγωρίζοντας ταυτόχρονα ότι 
«το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες».
Στη σύνεχεια της απάντησής του, ο Επίτροπος Ρέν, αναφερόμενος συγκεκριμένα ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δείχνει την ελληνική κυβέρνηση, τονιζοντας ότι....
«Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνον. Οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος, περιλαμβανομένων των εσόδων ιδιωτικοποίησης από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε επενδυτές, αλλά η κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών».

Σχόλια

  1. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΓΑΛΛΟΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΙ»….

    Ενδεικτικό είναι πως μόνο μέσα σε ένα έτος, το 2008 πραγματοποίησε 112.716 νέες προσλήψεις, ενώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2009 πρόλαβε να εγκρίνει άλλες 65.061 θέσεις. Συγκριτικά μάλιστα με το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου εξαμήνου του 2008, παρατηρήθηκε αύξηση 35,2% στον αριθμό των προσλήψεων.
    Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο Δντής του γραφείου τύπου του κ. Υπουργού , υπέβαλε την παραίτησή του για ατασθαλίες χρηματικές στις προσλήψεις, ενώ ο υπουργός δήλωσε ότι δεν αντελήφθη τίποτε!
    Δηλαδή εδώ έχουμε μια παράνομη και αντισυνταγματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος, απροσδιόριστου μεγέθους αφού οι δαπάνες για πληρωμές μισθών και συντάξεων ξεπέρασαν τα 27 Δις. Ευρώ ,και όλοι σιωπούν.
    Και ΚΑΝΕΙΣ(;) δεν κατηγορείται και κανείς δεν τιμωρείται!!!
    αντίθετα σήμερα, κατηγορούμε τον Παπακωνσταντίνου, γιατί..πιθανόν να μην εισέπραξε το κράτος ..120.000 !!! χιλ. ευρώ από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, για την ‘’άφιξη’’ της οποίας και τον τρόπο παράδοσής της, ασχολήθηκαν πολλά πρόσωπα των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών και Γαλλοσπουδαγμένοι πολιτικοί, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα ανάλογο της περιπτώσεως Στρος Καν.
    Αλήθεια, ποιοι είχαν επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, ψάχνοντας για Έλληνες τρομοκράτες πολιτικούς; Ποιους τιμούσε η ηγεσία της Γαλλίας;
    Βέβαια εδώ, το κίνητρο ήταν η πλήρης πολιτική ‘’θανάτωση’’ του Πασόκ και του περιβάλλοντος Γιώργου Παπανδρέου.
    Ποια η ‘’σχέση’’ τους με τη λίστα Λαγκαρντ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτω τα χέρια από τον Παπακωνσταντίνου
    Τώρα που ολοκληρώνεται ο τραγέλαφος της Προανακριτικής, ας αφήσουμε στην άκρη όλες τις τεχνικές και νομικές μπούρδες και ας πάμε στο πολιτικό ζουμί:
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν πληρώνει λάθος χειρισμούς για cd και στικάκια.
    Αρκετά πια με την υποκρισία.
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στοχοποιείται γιατί είναι ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο τρισκατάρατο Μνημόνιο.

    Ναι, αυτό το Μνημόνιο που οι περισσότεροι από αυτούς που το ξέσκιζαν νυχθημερόν από τα τηλεπαράθυρα και το βήμα της Βουλής, τώρα το υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια.

    Όλοι αυτοί ζητάνε ένα θύμα, έναν αποδιοπομπαίο τράγο επειδή δεν έχουν τα καρύδια να βγουν να παραδεχτούν στον κόσμο ότι όσοι έβαλαν τότε την υπογραφή τους στο Μνημόνιο ήταν αληθινοί πατριώτες. Δεν έκρυψαν το κεφάλι στην άμμο, δεν φυγομάχησαν, πήραν μια απόφαση αντρίκια για να μείνει η Ελλάδα όρθια, δεν υπολόγισαν προσωπικό και πολιτικό κόστος.

    Όλοι αυτό ζητάνε ένα θύμα, έναν αποδιοπομπαίο τράγο γιατί δεν έχουν τα καρύδια να παραδεχτούν ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το βαρύ αλλά εθνικό καθήκον της. Και ήταν βαρύ, γιατί οι προηγούμενοι τα έκαναν σαν τα κουρασμένα μούτρα τους.

    Όλοι αυτοί ζητάνε ένα θύμα, έναν αποδιοπομπαίο τράγο για να το παίξουν “αδέκαστοι” και να πουλήσουν “κάθαρση” στους ψηφοφόρους τους. Ζητάνε ένα θύμα, έναν αποδιοπομπαίο τράγο από την κυβέρνηση Παπανδρέου, για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου. Να μην ασχοληθούμε με τους “πριν”, να μην ασχοληθούμε με τους “μετά”.

    Όπως κάνουν, συνειδητά και στοχευμένα, και πολλά μέσα ενημέρωσης (;) , όπως το «Πρώτο Αίσχος»», που έφτασε στο σημείο να δημοσιεύει το περιεχόμενο του κειμένου «συμπερασμάτων» της Προανακριτικής, προτού καν αυτό δημοσιευτεί επίσημα.

    Όλα στημένα. Όλα προδιαγεγραμμένα.

    Κάνουν μεγάλο λάθος όμως.
    Πολλοί έχουν στην μπούκα στον Παπακωνσταντίνου γιατί ήταν δυσάρεστος Υπουργός Οικονομικών επειδή οι προηγούμενοι ήταν ανέμελα ευχάριστοι και μοίραζαν απλόχερα. Ο κόσμος όμως ξέρει ότι ο Παπακωνσταντίνου δεν είναι λαμόγιο. Ούτε περιουσίες έκανε με την πολιτική, ούτε “οφσοράτος” είναι. Όλοι λένε ότι σήμερα έχει λιγότερα από όσα όταν μπήκε στην πολιτική.

    Πόσοι πολιτικοί, είτε κυβέρνησαν είτε όχι, μπορούν να πουν το ίδιο;

    Κάτω τα χέρια από τον Παπακωνσταντίνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου