Τσιπρας: Ο Σαμαράς, έχει λιγότερες αρμοδιότητες από όσες έχει ένας δήμαρχος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ο δρόμος που έχετε επιλέξει οδηγεί στην καταστροφή, σύντομα ο λαός θα ανατρέψει την κυβέρνηση, δεν θα πέσετε από αποφάσεις μέσα στη Βουλή αλλά από τη λαϊκή αντίδραση». Δεν είπατε τίποτα επί τηςουσίας απάντησε ο κ. Στουρνάρας, «επενδύετε στο φόβο του κόσμου ενώ εμείς εργαζόμαστε σκληρά».
Τις συγγένειες σας και το φλερτ σας με τη Χρυσή Αυγή τις γνωρίζουμε πολύ καλά, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, απευθυνόμενος στην ΝΔ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «αλλά εσείς οδηγείτε το λαό σε εκφασισμό παίρνοντας μέτρα που καθιστούν την πολιτική έρμαιο τρίτων κέντρων εξουσίας».
Συνεχίζοντας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «περιφέρεται ως κομματάρχης του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας και ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση του κ. Σόιμπλε στην Επαρχία. 
Όπως κατάντησε ο κ. Σαμαράς, έχει λιγότερες αρμοδιότητες από όσες έχει ένας δήμαρχος του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας που ανεβάζει και κατεβάζει μόνος του το φόρο στην εστίαση».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ακόμα πως....
«ο δρόμος που έχετε επιλέξει οδηγεί στην καταστροφή, σύντομα ο λαός θα ανατρέψει την κυβέρνηση, δεν θα πέσετε από αποφάσεις μέσα στη Βουλή αλλά από τη λαϊκή αντίδραση και ο πάταγος θα είναι εκκωφαντικός».
Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κι εκείνοι που σας στηρίζουν με ψευτοδώρα, είναι εκείνοι που θα πάρουν όσα μπορούν από σας που έχουν του χεριού τους, μέχρι να έρθει μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εθνική κυριαρχία στη χώρα. Μην χαίρεστε για τα μικρά δωράκια που σας φέρνει ο κ. Σόιμπλε. Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες».
Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, είπε ότι «αποτελεί προσωρινό δώρο του κ. Σόιμπλε με αστερίσκο, να παρθεί πίσω αν συνεχιστεί η φοροδιαφυγή και τα κακά αποτελέσματα στα έσοδα. Αντί να παρουσιάζετε προσωρινά μέτρα και να ενοχοποιείτε τον κόσμο για την απόσυρση σε έξι μήνες, μονιμοποιείστε το 13% στην εστίαση, και ενισχύστε το ΣΔΟΕ και ελάτε σε συνεννόηση με τον κόσμο της εστίασης ώστε να έχει η μείωση άμεσο αντίκρισμα στον καταναλωτή και τους εργαζόμενους στην εστίαση».
Η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών
Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντάς του «με απογοητεύσατε πλήρως και δεν είπατε τίποτα επί της ουσίας, επενδύετε στο φόβο του κόσμου ενώ εμείς εργαζόμαστε σκληρά».
Ο υπουργός πρόσθεσε πως «όσους έχουν εισόδημα ή σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ, προσπαθούμε να τους ελαφρύνουμε με το πολυνομοσχέδιο. Καταθέσαμε τόσες προσθήκες για πολυτέκνους και αναπήρους. Ένδειξη της δικής σας πολιτικής, είναι αυτό που προσπάθησε να κάνει η Κύπρος πριν λίγο καιρό – και είδαμε το αποτέλεσμα».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανταπάντησε πως «δεν έχετε σχέδιο το μόνο σχέδιό σας είναι να υλοποιείτε ότι ζητήσουν οι δανειστές σας με μικροδωράκια. Το δικό τους συμφέρον κοιτούν, είστε του χεριού τους».
ΣΚΑΙ

Σχόλια