Κυνηγούν πολίτες σε πολυκατοικίες - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κωνσταντινούπολη Ιούνιος 2013. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους. Οι μάχες με τις ειδικές δυνάμεις καταστολής διαρκούν μερόνυχτα. 
Η αστυνομία κυνηγά τους διαδηλωτές ακόμη και στα σπίτια τους.Πέντε είναι επίσημα οι νεκροί. Ένδεκα άνθρωποι έχασαν το ένα τους μάτι στις συγκρούσεις. Επτά χιλιάδες τριακόσιοι (7.300) είναι οι τραυματίες. Χιλιάδες συνελήφθησαν. Οι αρχές ιχνηλατούν την ταυτότητα των εξεγερμένων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός Μουράτ Ντιλμπέρογλου δέχεται επιδρομή αστυνομικών στο διαμέρισμα του. Μία κάμερα καταγράφει την σκηνή και την βάναυση συμπεριφορά των ένστολων. Καταθέτει την μαγνητοσκοπημένη κασέτα στον Εισαγγελέα. Αντίγραφο στέλνεται στην εφημερίδα «Χουριέτ» η οποία και δημοσιεύει το υλικό.

Στο video εμφανίζονται αστυνομικού με αντιασφυξιογόνες μάσκες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ρόπαλα να ξυλοφορτώνουν και να συλλαμβάνουν όχι μόνον τους νεαρούς που εντόπισαν στα διαμέρισμα αλλά και ένα ζευγάρι μεσήλικων.

Τους ξυλοκοπούν κατεβαίνοντας τις σκάλες αφού όλοι μαζί δεν χωρούν στο ασανσέρ. Στο τέλος ένας εκ των αστυνομικών μαζεύει και τα πεσμένα στο δάπεδο κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.....


Για την ιστορία απλώς αναφέρεται πως: Α) Ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό διαδηλωτή στην Άγκυρα αφέθηκε ελεύθερος έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Το δικαστήριο έκρινε πως ήταν σε υπηρεσία και ότι ενεργούσε νόμιμα.

Αντιθέτως, ο αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία που έσπευσε να καταθέσει συνελήφθη και κρατείται.

Β) Ο διευθυντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας ΤΑΚVIM κατέθεσε μήνυση κατά του τηλεοπτικού δικτύου CNN International και της παρουσιάστριας του δελτίου ειδήσεων. Κατηγορεί το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο ότι παρότρυνε τους Τούρκους πολίτες να εξεγερθούν.

Είναι προφανές το τι συμβαίνει στην Τουρκία. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε πως στις νοτιοανατολικές επαρχίες σκοτώθηκε ένας πολίτης και επτά τραυματίστηκαν από πυρά των δυνάμεων καταστολής κατά την διάρκεια κινητοποιήσεων.

Μετά και τις καταγγελίες του Ταγίπ Ερντογάν περί προδοτών και ξένων πρακτόρων, γνωστός καθηγητής πανεπιστημίου, οπαδός του πρωθυπουργού, έγραψε στο twitter πως αν «ψάξει κανείς καλά το παρελθόν των διαδηλωτών θα ανακαλύψει ότι κατάγονται από οικογένειες Αρμενίων, Εβραίων ή Ρωμιών. Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα ο Τούρκος αθλητής της πάλης στους Μεσογειακούς Αγώνες κατήγγειλε δημόσια τους Αρμένιους και τους Ρωμιούς ότι υποθάλπουν την εξέγερση στην Τουρκία. Το πράγμα έχει ξεφύγει για τα καλά!

Eπιπλέον, σεναριογράφος γνωστής τηλεοπτικής σειράς με μεγάλη τηλεθέαση απολύθηκε από τη δουλειά της γιατί έγραψε στο Facebook «Θα το βρεις από το Θεό Ερντογάν, λες ψέματα».

/www.zougla.gr

Σχόλια