Εχασαν τον έλεγχο: Ξέφυγε η ύφεση!


Διέλυσαν την χώρα

Χειρότερα από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις τα στοιχεία της Eurostat
Χειρότερη από το πλέο απαισιόδοξο σενάριο του ΔΝΤ αποδεικνύεται η ύφεση στην οποία βυθίστηκε η ελληνική οικονομία στο πρώτο τρίμηνο του έτους, παρα το γεγονός ότι τα πρώιμα στοιχεία έδειχναν μικρότερη συρρίκνωση. Η αναθεώρηση των στοιχείων από τη Eurostat έδειξε ότι το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε με ρυθμό 5,6%, έναντι 5,2% που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον έλεγχο και πως η κτάσταση στην οικονομία επιδεινώνεται πέρα και πάνω από τις προβλέψεις. 
Η πρόβλεψη του ΔΝΤ έκανε λόγο για 5,5%, επίπεδο που ήταν το κατώτερο αποδεκτό ώστε να βγαίνουν οι αναπτυξιακοί στόχοι και να διατηρείται υπό έλεγχο η δυναμική του Δημοσίου χρέους.
Ρίγη προκαλλούν στο οικονομικό επιτελείο τα στοιχεία για την καταναλωτική δαπάνη η οποία καταγράφεται μειωμένη κατά 8,3% σε ετήσια βάση, ένδειξη της αντίστροφης λειτουργίας των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.

Σχόλια

  1. ΕΜΕΙΣ ΑΜΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου