Σύσκεψη στο Μαξίμου ειδικά για τις απολύσεις...Κόκκινες γραμμές για το θέμα θέτει ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Να κλείσει το θέμα του Δημοσίου ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο επιθυμεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και αυτό είναι και το κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα πραγματοποιηθεί στη μια και μισή μετά το μεσημέρι.
Στο Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέστησαν σαφές ότι η Τρίτη είναι η «καταληκτική» ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.
Το μοναδικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι ο αριθμός αλλά και ο τρόπος των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο.
Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι............
«το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
Στη ΔΗΜΑΡ πάντως φαίνεται πως διαφωνούν με τη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι για να μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία, ενώ θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις.
Σε σχέση με το θέμα του Δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα σχετικά ζητήματα θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή. Η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.

Σχόλια