Αυτο είναι το ευρώ. Αυτος ειναι ο νεοφιλελευθερισμός σας........


Με νόμο θα εξασφαλίσει η Ανδαλουσία τρία γεύματα ημερησίως σε φτωχά παιδιά
Τεράστια η κοινωνική κρίση
Περίπου έξι στα 100 παιδιά στην Ανδαλουσία ζουν σε συνθήκες έσχατης φτώχειας (φωτογραφία αρχείου)Περίπου έξι στα 100 παιδιά στην Ανδαλουσία ζουν σε συνθήκες έσχατης φτώχειας (φωτογραφία αρχείου)  (Φωτογραφία:  Reuters 
Με το ποσοστό ανεργίας στο 35,86% και έξι στα 100 παιδιά να ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, η αυτόνομη περιοχή της Ανδαλουσίας, που πλήττεται βάναυσα από την κρίση με το κοινωνικό ρήγμα βαθαίνει ανησυχητικά, ετοιμάζεται να εγκρίνει νομοθέτημα που θα εγγυάται πως όλα τα παιδιά θα μπορούν να έχουν τρία γεύματα την ημέρα.
«Πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που θα εγγυάται πως όλα τα παιδιά στην Ανδαλουσία θα τρώνε τουλάχιστον τρία γεύματα την ημέρα», επεσήμανε η τοπική υπουργός Ισότητας Σουσάνα Ντίαθ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.
«Οι στατιστικές μας αποδεικνύουν πως περίπου έξι στα 100 παιδιά στην Ανδαλουσία ζουν σε συνθήκες έσχατης φτώχειας», προσέθεσε.
«Δυστυχώς, τα παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα σε στιγμές μεγάλης ανέχειας και σε μία ωμή οικονομική κρίση όπως αυτή εδώ», είπε η Ντίαθ, προσδιορίζοντας ότι τα γεύματα θα σερβίρονται στα σχολεία κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας και σε μη ΜΚΟ και σε κέντρα υποδοχής τα Σαββατοκύριακα.
Η πολυπληθέστερη αυτόνομη περιοχή στην Ισπανία, με πληθυσμό οκτώ εκατ. κατοίκων, υποφέρει ιδιαίτερα αφότου έσκασε η φούσκα των ακινήτων, που έχει παρασύρει και ολόκληρη τη χώρα.
Τα στοιχεία για τους ανέργους στην περιοχή είναι συντριπτικά:...................
ο σχετικός δείκτης ανέρχεται στο 35,86% του ενεργού εργασιακά πληθυσμού, όταν ο εθνικός μέσος όρος καταγράφεται στο 26,02%.
Η τοπική κυβέρνηση η οποία έχει σχηματισθεί από πέρυσι με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών —που για πάνω από 30 χρόνια βρίσκονται ανελλιπώς στην εξουσία— και τους οικολόγους-κομμουνιστές της Ενωμένης Αριστεράς (IU) έχει προβλέψει να κυρώσει το μέτρο σίτισης ύψους 16 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Απριλίου προτού το υποβάλλει στο τοπικό Κοινοβούλιο.
Το μέτρο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια ευρύτερου νομοθετήματος για τη μάχη κατά του «κοινωνικού αποκλεισμού» και θα αφορά την απασχόληση και τον κατώτατο μισθό στην τοπική Περιοχή, δήλωσε η Ντίαθ.
Και η εθνικιστική κυβέρνηση των Καναρίων Νήσων, που επίσης σαρώνεται από την ανεργία, που φθάνει το 32,96%, ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου πως 132 σχολεία θα παραμένουν ανοικτά προκειμένου να υποδέχονται και να προσφέρουν φαγητό στα πλέον αναξιοπαθούντα παιδιά, που υπολογίζονται σε 8.000 μαθητές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχόλια

  1. Εμπρός πατριώτες
    Με τους πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Αλ. Χρυσανθακόπουλο, Αστ. Ροντούλη και Ουρανία Παπανδρέου συναντήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με εκπροσώπους του "Πατριωτικού Κέντρου" και αποφασίσθηκε η συμμετοχή τους σε διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος. Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το συνέδριο θα είναι αυτό που θα πάρει την τελική απόφαση για το είδος και την μορφή συνεργασίας των δυο κινημάτων. Το "Πατριωτικό Κέντρο" εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ κ.κ. Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Αστ. Ροντούλης και Ουρανία Παπανδρέου.[news247]

    Epikairo: Ο Καμμένος κάνει το κουμάντο του, διευρύνοντας τους ορίζοντες του κόμματος του με τα ρέστα του ΛΑΟΣ, αλλά το λογαριασμό πίσω από τις λέξεις θα τον πληρώσει ο Αλέξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ο Πάνος Καμμένος αλλαξοπροσκυνάει τη …δεξιά του;
    Πολλοί, κυρίως νέοι άνθρωποι που ενημερώνονται μέσα από
    το ίντερνετ έχουν κάνει "ήρωά " τους ίδιο φανταστικό ήρωα ‘’τον Σπίθα’’ από το περιοδικό «Μικρός ήρως», με τον ανεξάρτητο βουλευτή Πάνο Καμμένο . Και μπορεί οι καταγγελίες του για όλους τους ‘’εχθρούς του πνεύματος’’ να έχουν ενδιαφέρον, όμως το παρελθόν του κ. Καμμένου δεν είναι ούτε επαναστατικό ούτε και με μεγάλες επιτυχίες ως προς αυτά που κατά καιρούς παρουσίαζε για "μεγάλες αποκαλύψεις".
    Καταρχήν ο κ. Καμμένος είναι άνθρωπος αυτό που λέμε "συστημικός ".
    19 χρόνια βουλευτής!!!! δεν άλλαξε και πολλά από τις θέσεις που υπηρέτησε αν και ενδεχομένως είχε καλές προθέσεις!
    Απέτυχε στην προσπάθειά του να..συλλάβει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη και έκτοτε παραμιλά μόνος αλλά και με ..παρέα.
    Οργώνει τη θάλασσα και ψαροτουφεκίζει τα κύματα , νομίζοντας ότι κάπου εκεί πιθανόν να ‘’κρύβεται’’ η γοργόνα, η δίδυμη αδελφή της 17ης του Νοέμβρη.
    Σπούδασε στην Γαλλία και την Ελβετία(!).
    Παντρεύτηκε την κόρη του κ. Γιάννη Φιλίππου της ΦΑΓΕ με την οποία έχει τρεις γιούς. Ένας γάμος που άνοιξε διάπλατα πολλές πόρτες χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Πριν λίγα χρόνια χώρισε και είναι πλέον παντρεμένος με την δικηγόρο Έλενα Τζούλη με την οποία απέκτησε άλλη μια κόρη.
    Έχει τιμηθεί: (...) και με το παράσημο του Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας
    από τον πρόεδρο της Γαλλίας,
    Νικολά Σαρκοζί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου