Σηκώνονται οι αγρότες σε Τρίπολη, Μεσσηνία και Αργολίδα


Η πολιτική πυγμής ήταν μόνο για τις… βιλίτσες
Στους δρόμους κατεβαίνουν και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας την προσεχή Κυριακή, με παμεσσηνιακή παναγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 το πρωί, στο Σουληνάρι Μεσσηνίας.
Αυτό αποφασίστηκε, χθες βράδυ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Χανδρινού, ύστερα από κάλεσμα της ΠΑΣΥ Μεσσηνίας και του αγροτικού συλλόγου Χανδρινού, με τη συμμετοχή αγροτοσυνδικαλιστών, αγροτικών συλλόγων, αλλά και ανένταχτων αγροτών από όλο το νομό.
Στη σύσκεψη συζήτησαν το αγωνιστικό πλαίσιο κι αποφάσισαν να περιοδεύσουν σε όλα τα χωριά του νομού, μεταφέροντας την απόφαση για μαζική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Στο μεταξύ, για τρίτη ημέρα βρίσκονται στο δρόμο οι αγρότες της Αργολίδας, οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί σ’ ένα μπλόκο στον κόμβο Μάνεση, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.
Ο αριθμός των μηχανημάτων και των αγροτών στο μπλόκο αυξομειώνεται, ενώ στο σημείο, σε ένδειξη συμπάραστης στον αγώνα των αγροτών, μετέβησαν εκπρόσωποι από σωματεία διαφόρων επαγγελματικών τάξεων του νομού.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

  1. Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς

    Στη χώρα που κόβει συντάξεις, μισθούς που δεν μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο, που γίνονται καθημερινά εκατοντάδες απολύσεις, που ξεψυχά...
    T.ΒΑΙΤΣΗΣ

    Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς

    Μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2013 θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους η καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών τους που είχε επιδικάσει το μισθοδικείο.

    Αυτό προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου.

    Η συνολική δαπάνη θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100 εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ
    Σε εκλογικό του Κέντρο έχει μετατρέψει τα γραφεία της ΕΔΕ ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. Χαράλαμπος Αθανασίου, καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
    Με την επιλογή του εν ενεργεία ανώτατου δικαστή, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι θέλησε να σηματοδοτήσει την πρόθεσή του να κόψει τον ομφάλιο λώρο της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία.

    Η αντίληψη που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπου γνωρίζουν καλά την διαδρομή του Αθανασίου, είναι ότι μάλλον την ισχυροποίησή του επιδιώκει.

    Στη συνέχεια η δήλωση των μελών της ΕΔΕ:
    =====================
    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Δικαστές και Εισαγγελείς.

    Σας διαβεβαιώνουμε ότι σε ολόκληρη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μέχρι την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, θα τηρήσουμε το επίπεδο που αρμόζει στην δικαστική μας ιδιότητα, χωρίς αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις με τους λοιπούς συνυποψηφίους.

    Θεωρούμε, όμως, ότι έχουμε υποχρέωση να θέσουμε υπόψη σας ένα γεγονός, το οποίο έλαβε χώρα και το οποίο, κατά την άποψή μας, συνιστά βαρύτατη παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, καθώς και βαρύτατο πλήγμα στην ομαλή και δημοκρατική λειτουργία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θεσμούς τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία των Δικαστικών Λειτουργών σεβόμαστε και προστατεύουμε.

    Συγκεκριμένα,
    ===========
    ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης και νυν υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπος
    ===========================================
    Αθανασίου, βρισκόταν χτες (25-4-2012) στα γραφεία της Ένωσής μας (στο Πρωτοδικείο Αθηνών) και πραγματοποιούσε σειρά τηλεφωνημάτων, από τo σταθερό τηλέφωνο (2108841529) προς συναδέλφους,

    υπηρετούντες σε διάφορα Δικαστήρια,
    ====================
    κάνοντας σ’ αυτούς πρόταση ( υπό ποία ιδιότητα άραγε? ), να είναι υποψήφιοι «της ομάδας του», για την Εξελεγκτική Επιτροπή.

    Ιδιαίτερη πρόκληση για την νοημοσύνη όλων μας συνιστά το γεγονός ότι,
    λίγες ώρες αργότερα, το ίδιο πρόσωπο, έκανε δηλώσεις, ως εκπρόσωπος του Κόμματός του, στους τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ότι στόχος του είναι «να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της εξάρτησης της Δικαιοσύνης από την εκτελεστική εξουσία»!!!

    Τη δήλωση υπογράφουν:
    ===================
    Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, Αρεοπαγίτης
    Βαρβάρα Πάπαρη, Εφέτης
    Μαργαρίτα Στενιώτη, Προέδρος Πρωτοδικών
    Δημοσθένης Βλάχου, Προέδρος Πρωτοδικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου