Συνεχίζει τις διατυπώσεις…ευχών για την ανεργία η Δημοκρατική Αριστερά



Παραθέτω σημερινό δελτίο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς με προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας:

Η ανεργία έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις και πρέπει να υπάρξουν έκτακτες δράσεις για την υποστήριξη των ανέργων. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι άνεργοι που ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, οι μακροχρόνια…
…άνεργοι και οι άνεργοι προστάτες ανήλικών τέκνων. Οι δράσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αύξηση του χρόνου για την επιδότηση της ανεργίας, διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ανέργων σε υγειονομική περίθαλψη χωρίς προϋποθέσεις, ένταξη σε δράσεις κοινωφελούς εργασίας, επιδότηση της εργασίας και στοχευμένη κατάρτιση.

Η χρηματοδότηση των δράσεων θα προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και την διοχέτευση των πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας. Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση με συγκεκριμένες προτάσεις και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη λήψη μέτρων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Απορώ που στο τέλος κάθε τέτοιας ανακοίνωσης δεν υπάρχει μια πρόταση τύπου “τέλος, ευχόμαστε ειρήνη στον κόσμο και να σταματήσει η πείνα στην Αφρική”.
πηγη

Σχόλια