O Παπακωνσταντίνου εμπλέκει την Λαγκάρντ, Γάλλους και εισαγγελείς;


”Με ενοχοποίησαν. Δεν θα γίνω η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός” λέει ο Παπακωνσταντίνου

Ο πρώην υπουργός οικονομικών φαίνεται πως έχει ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για τη στιγμή που θα κληθεί ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο ίδιος μιλώντας στα Νέα όχι μόνο αρνείται τις κατηγορίες, αλλά κάνει λόγο και για χοντροκομμένη αλλοίωση εις βάρος του χωρίς να αναφέρει σε ποιους στρέφονται οι υποψίες του. Καθώς αφήνει και αιχμές για το αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί Γάλλοι, Ελληνες χειριστές του θέματος  ακόμη η ίδια η Λαγκαρντ  εμπλέκονται στην υπερασπιστική γραμμή του.
Λέει χαρακτηριστικά: «Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιός είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση με στόχο την ενοχοποίησή μου».
Κάνει επίσης λόγο για «κατασκευή ενόχου» λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με το αδίκημα το οποίο θίγει κατ’ εξοχήν εμένα, καθώς πρόκειται για μια αλλοίωση που δεν είχα κανένα κίνητρο να κάνω» και επαναλαμβάνει ότι δεν θα γίνει η πρόθυμη Ιφιγένεια κανενός.

tragik

Σχόλια



  1. Επι τέλους !!!! Μπράβο Γιώργο. Πέστα όλα. Καιρός ήταν γιατι ΠΗΞΑΜΕ στο σκατό και στη ΜΠΟΧΑ!!!

    ξεβράκωσέ τους για να θυμούνται ότι η εντιμότητα ούτε πωλείται ΟΥΤΕ ..νοικιάζεται !

    Τα..γαλλικά "αλλού" !

    Ήρθε η ώρα μα μιλήσουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ νταβατζήδες πολικάντηδες ..!

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [[Le Monde: Θαρραλέος ηγέτης ο Παπανδρέου, ανεύθυνος ο Σαμαράς
    ======================================
    «Ο κ. Σαμαράς άφησε τον κ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει μόνος του την οργή του ελληνικού λαού απέναντι στη λιτότητα. Αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή κίνηση αλληλεγγύης, ενώ το κόμμα του είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τα δυσμενή οικονομικά του δημόσιου τομέα της Ελλάδας.»«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη, η οποία, με επικεφαλής τότε τον Κώστα Καραμανλή, είχε παραποιήσει τα οικονομικά στοιχεία της χώρας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή είχε πει ψέματα στις Βρυξέλλες για το μέγεθος του ελληνικού χρέους».]]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν βοήθησε τον Γιώργο Παπανδρέου, να υλοποιήσει το μνημόνιο
    1. Πολλοί, από την αντιπολίτευση, και ‘’κάποιοι’’ από την συμπολίτευση ασκούσαν κριτική, τραβούσαν χαλιά, και άνοιγαν ΛΑΚΚΟΥΣ! Έκαιγαν και ξεθεμελίωναν την Ελλάδα.

    2.Τον Νοέμβρη του 2011, τα δομημένα συμφέροντα με έκπληξη παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη σύνοδο της Κάννες, να θέτει ζήτημα δημοψηφίσματος, χωρίς να έχει φυσικά γνωστοποιηθεί ποιο ήταν το περιεχόμενο του ερωτήματος – διλήμματος, το οποίο θα ετίθετο στους Έλληνες. Όταν άκουσαν τις αποφάσεις τους για τις τράπεζες και τους φόρους που ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ, όρμηξαν για τον κατασπαράξουν.

    3.Ο Αντώνης Σαμαράς, φίλος του Γιώργου Παπανδρέου από το πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, έδινε καθημερινά Show λαϊκισμού. Πρώτος, αυτός, από τον Μάιο του 2010 είχε σηκώσει την αντιμνημονιακή «παντιέρα», γνωρίζοντας πολύ καλά, όμως, ότι ούτε στο Βερολίνο, ούτε βέβαια στους μεγαλοτραπεζίτες, στους μεγαλοεκδότες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες , στους πετρελαιάδες και στους εφοπλιστές θα μπορούσε να φέρει πολλές αντιστάσεις.

    4.Πως θα μπορούσε εξάλλου να συμβαίνει αυτό, δηλαδή να αντιστέκεται στους εκφραστές των αντιλαϊκών συμφερόντων, όταν συνέτρωγε με όλους αυτούς στα υψηλά πατώματα των μαυσωλείων.
    Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό όταν οι
    =============================
    Γερμανοί είχαν ... έτοιμα πεσκέσια για να στείλουν στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από τη χθεσινή τοποθέτηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Βουλή:

    Χρειάζονται έξυπνες πολιτικές προσέλκυσης φρέσκου χρήματος τις οποίες προτείνει και υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δυνατόν οι εκτός Ελλάδος Έλληνες να κατέχουν σε λογαριασμούς τους σε ξένες τράπεζες πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ και η Ελληνική Κυβέρνηση να μην μπορεί να τους εμπνεύσει και να τους κινητοποιήσει. Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία οφείλεται στη σπασμωδικότητα των αντιδράσεων, στην έλλειψη ψυχραιμίας, στην απουσία σχεδίου, στη διοικητική αναποτελεσματικότητα και κυρίως στην υποταγή του ΠΑΣΟΚ στις κομματικές συντεχνίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιώργος Παπανδρέου πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι το δημοψήφισμα εξασφαλίζει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως αποκαλύπτει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από τον ίδιο για τα σχέδιά του. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να άρουν την υποστήριξή τους και να τον οδηγήσουν στον εξοστρακισμό από την πρωθυπουργία.
    (...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: "ουδείς αναμάρτητος".

    Τι θα πει « ουδείς αναμάρτητος» κύριε Σαμαρά;

    Θα πει, ότι ζητάς συγγνώμη από τον Γ. Παπανδρέου, τον οποίο υπονόμευσες με
    νύχια , δόντια και ..λιπόσαρκους παμφάγους συνυπονομευτές ;
    Θα πει, ότι αναγνωρίζεις την λιποταξία σου και τη ζημιά που προκάλεσες στον τόπο;
    Θα πει, ότι αναγνωρίζεις ΤΩΡΑ ! ότι ο αγώνας του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την αποφυγή της πτώχευσης ήταν ο ενδεδειγμένος, και ότι επί δύο χρόνια ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τον υπονόμευες μόνο και μόνο για τον «ρίξεις» από την κυβέρνηση,
    αγνοώντας την καταστροφή και διάλυση της οικονομίας;
    Θα πει , ότι μπροστά στην προσωπική σου ιδιοτέλεια, και στον κίνδυνο να ..χάσεις και πάλι το τραίνο, έδωσες τα ρέστα της προσωπικής πολιτικής ανυποληψίας σου;
    Θα πει, ότι είσαι τόσο επικίνδυνος ώστε να φοβόμαστε τα χειρότερα, δηλαδή το ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της Ελλάδας μας;
    Θα πει ότι απέδειξες ότι είσαι ότι χειρότερο πολιτικά, φύτρωσε σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο;
    Θα πει, ότι οδήγησες την Ελλάδα στην καταστροφή για να σωθείς πολιτικά εσύ και το απερίγραπτο μικροκομματικό σου «άγημα», ενώ ταυτόχρονα κήρυξες άτυπη ανακωχή και ζήτησες ενίσχυση από τους καταληψίες του Πασόκ ώστε να ..κερδίσετε τον εκλεγμένο με 43% πρωθυπουργό της Ελλάδας, ποσοστό που ΟΛΟΙ μαζί δεν συγκεντρώσατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1996 MHNYMA ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟΤΕ ; ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
    (Παράκληση να μελετήσετε τον..αντίπαλο, ειδικά οι «παντογνώστες α..δέξιοι»!
    "Αίσθημα απογοήτευσης επικρατεί σήμερα στον Έλληνα και την Ελληνίδα για την πολιτική ζωή στη χώρα μας. Δεν μιλώ για το ποιός κυβερνά ή το τι επαγγέλλεται, αλλά για το πρότυπο της εξουσίας που επικρατεί.
    ...Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και τελικά τα μέσα διαπαιδαγωγούν, διαμορφώνουν συνειδήσεις και καθορίζουν τον προορισμό μας που τελικά δεν μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο του κυνηγητού της εξουσίας. Ολα επιτρεπτά και νόμιμα, εφόσον υπηρετούν τον υπέρτατο σκοπό: της εξουσίας για την εξουσία.
    ...Ολα υποτάσσονται στις σκοπιμότητες της εξουσίας, της κάθε εξουσίας, που θέλει να διατηρήσει την καρέκλα.
    ...Οταν ο λαός χάνει την ελπίδα του η συντήρηση, το κατεστημένο, χαίρεται. Και τότε τι αντιπροσωπεύει ο βουλευτής; Γίνεται πιόνι ανάμεσα σε οικονομικά συμφέροντα. Βλέπει το δέντρο του ρουσφετιού και όχι το δάσος των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων."

    • Φίλες και φίλοι,
    Αυτά έγραφα το 1996, πριν από 16 χρόνια, στο μικρό βιβλίο που εκδόθηκε με την ονομασία "Το Δέντρο και το Δάσος".
    Τα ίδια υπογράμμιζα και το 2009. Δηλαδή την αδίρρητη ανάγκη να εμβαθύνουμε την δημοκρατία, να σπάσουμε το πελατειακό κράτος, που είχε επί δεκαετίες διαβρώσει τη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και την κοινωνία μας συνολικά.
    Να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον μπροστά από το ατομικό ή συντεχνιακό συμφέρον που κατακερμάτισε τις δυνάμεις του Ελληνισμού.
    Πίστη μου, ότι έπρεπε να απελευθερωθούμε από τον κρατισμό, που επικράτησε και δημιουργήσε μια παρασιτική οικονομία, τις μεγαλύτερες εξαρτήσεις και τελικά, μια ευάλωτη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΠΕΡΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνα Συμπατριώτη
      Σίγουρα έχεις μετανιώσει πικρά, που ψήφισες Χρυσή αυλή και Σαμαρά(το ίδιο είναι)
      Σίγουρα έχεις μάθει την αλήθεια για το βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε εις βάρος σου και εις βάρος των παιδιών μας.
      Σίγουρα γνωρίζεις, ότι σήμερα ΟΛΟΙ αναγνωρίζουν πόσο δίκιο είχε ο Γιώργος Παπανδρέου, για τα μέτρα που είχε προτείνει τότε (2010), και πόσο πιο ΕΠΩΔΥΝΑ έγιναν μετά τον πόλεμο των δύο χρόνων από όλους , ώστε να εγγίζουν σήμερα τα όρια της γενοκτονίας.
      Κι όμως Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος, Ακρο-ακραίοι , ακόμη και σήμερα έχουν στο νου τους την νομή της εξουσίας της παραπολιτικής και της ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΗΣ ψευδολογίας.;
      Σήμερα οι πολιτικοί εγκληματίες Σαμαράς Τσίπρας Καμμένος και Μιχαλολιάκος αποδεικνύουν το μέγεθος της απάτης που έπαιξαν εις βάρος της πατρίδας μας.
      Πετρέλαια..πουλάγανε, βρομιά και μίσος μας ..δωρίζανε. Γκάζι βρίσκανε στην Κρήτη, χρήμα βρίσκανε και «ξεχρεώνανε» το χρέος χωρίς..αναπνοή.
      Σήμερα, αυτές τις ώρες του 2012 που θα κάνουμε προσωπική ανασκόπηση των αποφάσεων μας , ας λάβουμε υπόψη ότι στη ζωή ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ με το μέλλον των παιδιών μας.
      Ας είμαστε προσεκτική αλλά ΟΧΙ επιλήσμονες!
      Ας είμαστε Έλληνες και όχι Ωχαδερφιστές και ανεμοδούρες.
      Επι τέλους ας βάλουμε μια τάξη στο σπίτι μας και στην Πατρίδα μας.

      Διαγραφή
  9. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΧΙ ΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (4:11)! Είσαι ένας ψηφοφόρος και με τόσα που έχουν συμβεί έχεις μπλέξει και δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Έτσι ΑΝ(;) αποφάσιζες να ψηφίσεις Χρυσή αυλή για ποιους λόγους θα το έκανες;
      Α. από πεποίθηση –γνώση ότι γνωρίζουν οικονομικά και έχουν έτοιμες λύσεις;
      Β. Από συναισθηματική φόρτιση λόγω ιδεολογικής συγγένειας-ταύτισης;
      Γ. Από όσα γνωρίζεις ή έχεις ακούσει για τα μέλη της χρυσής αυλής;
      Δ. Από αντίδραση για όσα γίνονται που δεν σου αρέσουν;
      Ε. Από εκδίκηση ,επειδή πιστεύεις ότι μπορούν και πως(;) να τιμωρήσουν όσους θεωρείς ότι σε αδίκησαν;
      ΣΤ. Ποιο είναι το πιο σοβαρό στοιχείο που έχουν τα μέλη της Χρυσής αυλής και θα σε επηρέαζε;
      Η. Ή δεν θα ψηφίσεις ποτέ χρυσή αυλή γιατί την θεωρείς επικίνδυνη για την Ελλάδα;

      Διαγραφή
  10. 4:07
    Επειδή ..περνάς τόσα "δεινά" πες μας τι δουλειά κάνεις;

    και επειδή ρωτάς αν κρυώνω, σου απαντώ ότι δεν είμαι ΚΡΑΤΙΚΟΦΑΓΑΝΑΣ ,όπως είσαι εσύ. Απλά προσπαθώ να δω ΤΙ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ και γιατί.
    Πιστεύω ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές(απρόσωπες) θα αποκαταστήσουν με την εφαρμογή τους το πνεύμα της αδικίας που επικρατούσε τόσα χρόνια.
    Τώρα αν θέλεις να ..ψηφοθηρίσεις, αυτό είναι δικό σου θέμα και αυτών που θα σε(;) διαβάσουν.
    Αν έχεις λύση και πρόταση την..διαβάζουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου