Στο τέλος ξυρίζουν τον Γαμπρό!


Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΑΥΤΟΧΡΙΣΘΗΚΕ ΗΓΕΤΗΣ
samaras-antonis-afisa
Mια αφίσα με ένα νέο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο Facebook ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης.  Στην ασπρόμαυρη νέα αφίσα αναγράφεται το μήνυμα «Politicians talk about change. Leaders make it happen», δηλαδή «Οι πολιτικοί μιλούν για αλλαγές. Οι ηγέτες τις κάνουν πραγματικότητα». Ο σοφός λαός πρόσθεσε τα υπόλοιπα και η αφίσα κυκλοφορεί στο Facebook

Σχόλια

  1. Η τελευταία επιστολή που έστειλε ο Μητσοτάκης στον Σαμαρά πριν την εκδίωξή του από την κυβέρνηση

    Αθήνα 9 Απριλίου 1992
    «Αγαπητέ Αντώνη,
    Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω αυτήν την αλληλογραφία μαζί σου γιατί καταλαβαίνω τον σκοπό για τον οποίο στέλνεις αυτές τις επιστολές, ιδιαίτερα μετά τη ...

    δήλωσή σου, ότι αν ληφθεί απόφαση διαφορετική από αυτήν που εσύ επιθυμείς επιφυλάσσεσαι να καθορίσεις την στάση σου και να κρίνεις αν θα καταψηφίσεις ή όχι την κυβέρνηση.
    Θεωρώ απαράδεκτο το ύφος των κειμένων αυτών για Υπουργό των Εξωτερικών, κάτι για το οποίο, ειλικρινώς, λυπούμαι. Είναι πρωτοφανές φαινόμενο Υπουργός των Εξωτερικών αντί να συνεργάζεται με τον Πρωθυπουργό του και την κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, να αποστέλλει παρόμοιες επιστολές σ’ αυτόν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
    Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία στην οποία βρίσκεσαι και το γεγονός ότι ψάχνεις από κάπου να γαντζωθείς.

    (…)Κλείνοντας την επιστολή μου, θα ήθελα να σου επισημάνω ότι τα μεγάλα και δύσκολα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και να σου επαναλάβω ότι μοναδικός γνώμονας στον χειρισμό τους είναι το συμφέρον του Έθνους.
    Για την υπεράσπιση του οποίου δεν αρκούν οι καλές προθέσεις ή ο πατριωτισμός. Αυτό που έχει, τελικά, σημασία είναι το αποτέλεσμα. Το αλάθητο στον κόσμο αυτόν κανένας δεν το έχει. Ούτε βεβαίως το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Γι’ αυτό υπάρχουν και είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα τα συλλογικά όργανα και η συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης.
    Αυτό που σήμερα ζητώ και από σένα, είναι να συμμετάσχεις χωρίς υστεροβουλίες στην συζήτηση που έχουμε χρέος να κάνουμε, αυστηρά μέσα στα πλαίσια της κυβέρνησης, για την αναζήτηση της καλύτερης για την χώρα μας λύσης στο μεγάλο και δύσκολο αυτό πρόβλημα. Χωρίς στο ενδιάμεσο, να θέτεις σε κανέναν, ούτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε στην κυβέρνηση, τελεσίγραφα και, όρους γι’ αυτήν την διαδικασία.
    Όταν –πολύ σύντομα άλλωστε– θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία την οποίαν προηγουμένως σου ανέφερα, θα συνεδριάσουμε για να πάρουμε την τελική μας απόφαση.
    Και τότε, μετά την λήψη της τελικής απόφασης, αν δεν συμφωνείς με αυτήν είναι φυσικό να πράξεις ό,τι νομίζεις.

    Φιλικά,
    Κ. Κ. Μητσοτάκης

    Υ.Γ.: Λυπούμαι γιατί παρά και τις χθεσινές επισημάνσεις μου υπήρξαν πάλι σήμερα στον Τύπο από το Υπ. Εξωτερικών, απαράδεκτες διαρροές. Δεν καταλαβαίνεις επιτέλους ότι αυτή η μεθόδευση εκτός του ότι είναι απαράδεκτη βλάπτει τη χώρα!».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Le Monde: Θαρραλέος ηγέτης ο Παπανδρέου, ανεύθυνος ο Σαμαράς
    ====================================
    Σε χθεσινό κύριο άρθρο της με τίτλο «Οι προβληματισμοί του αξιόλογου καθηγητή Παπανδρέου», η εφημερίδα "Le Monde" επαίνεσε τον πρωθυπουργό, αλλά και απηύθηνε δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, για την πολιτική στάση τους από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έως σήμερα. Επιπλέον, εξαπέλυσε επικριτικά σχόλια κατά της Εκκλησίας, καθώς και των εφοπλιστών της χώρας, για την άρνησή τους να συμβάλουν στη μείωση του εθνικού χρέους.
    Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
    Le Monde: Θαρραλέος ηγέτης ο Παπανδρέου, ανεύθυνος ο Σαμαράς
    ======================================
    «Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι ένας θαρραλέος ηγέτης που, δυστυχώς, αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης. Είναι εξαντλημένος από τον συνεχή αγώνα που έκανε τα τελευταία δύο χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οξύτατη οικονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε λόγω του υπέρμετρου δανεισμού της χώρας του από ξένες χώρες. Περισσότερο από κάθε άλλον είχε αντιληφθεί ότι η ανευθυνότητα της Ελλάδας είχε θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωζώνη. Μετά από καταβολή τεράστιας προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας, αποχωρεί με αξιοπρέπεια».

    Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, η εφημερίδα, αναφερόμενη στις πολιτικές θέσεις του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνει:
    «Ενώ ο κ. Παπανδρέου είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας επανειλημμένως τους τελευταίους 18 μήνες, ο κ. Σαμαράς την απέρριπτε συνεχώς. Η ελληνική Δεξιά δεν σταμάτησε να βάζει εμπόδια στην πορεία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και δεν ψήφισε ούτε ένα από τα μέτρα λιτότητας που υπαγόρευσαν οι δανειστές της Ελλάδας»

    «Ο κ. Σαμαράς άφησε τον κ. Παπανδρέου να αντιμετωπίσει μόνος του την οργή του ελληνικού λαού απέναντι στη λιτότητα. Αρνήθηκε να κάνει την παραμικρή κίνηση αλληλεγγύης, ενώ το κόμμα του είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για τα δυσμενή οικονομικά του δημόσιου τομέα της Ελλάδας.»«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη, η οποία, με επικεφαλής τότε τον Κώστα Καραμανλή, είχε παραποιήσει τα οικονομικά στοιχεία της χώρας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, δηλαδή είχε πει ψέματα στις Βρυξέλλες για το μέγεθος του ελληνικού χρέους».
    ==================================
    Έπειτα, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι δύο από τις οικονομικά ισχυρότερες μονάδες της χώρας, η Εκκλησία και οι εφοπλιστές, δεν έχουν παραχωρήσει ούτε ένα ευρώ από την περιουσία τους για τη μείωση του χρέους.

    Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται ως εξής: «Μας λυπεί η αποχώρηση του κ. Γ. Παπανδρέου, ενός ηγέτη με σπουδές στο Χάρβαρντ και το LSE, ο οποίος αντιλαμβανόταν περισσότερο από όλους τι συνέβαινε στην χώρα του. Όμως, ο ίδιος έπεσε θύμα μιας από τις παγίδες της διττής φύσης της δημοσιονομικής πειθαρχίας: Τα επιβαλλόμενα μέτρα λιτότητας από τη μία πλευρά είναι αναγκαία για να αποπληρώσει μια χώρα τα χρέη της προς τους δανειστές της, αλλά, από την άλλη, αναστέλλουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την ανάπτυξη, περιορίζοντας τα φορολογικά έσοδα του κράτους που θα βοηθούσαν στη μείωση του χρέους»

    Le Monde: Θαρραλέος ηγέτης ο Παπανδρέου, ανεύθυνος ο Σαμαράς

    «Εξάλλου, ακριβώς λόγω των αλληλοσυγκρουόμενων αποτελεσμάτων που επιφέρει η δημοσιονομική πειθαρχία, εκτιμάται ότι ολόκληρη η ευρωζώνη είναι καταδικασμένη για πολλά χρόνια σε μηδενική ανάπτυξη, δηλαδή σε μαζική ανεργία και σε πολιτική και κοινωνική αστάθεια. Ο καθηγητής οικονομίας, κ. Γ. Παπανδρέου, θα έχει ελεύθερο χρόνο πλέον να τα εξηγήσει όλα αυτά σε κάποιο από τα μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βόμβα Αβραμόπουλου στη ΝΕΤ:
    =========================
    Η ΝΔ έκανε την διαρροή της σκέψης παραίτησης του Παπανδρέου...δεν έπρεπε να το κάνουμε.

    Αν είναι δυνατό.
    Βγαίνουν και το παραδέχονται ανοιχτά ότι η Συγγρού ήταν αυτή που πήγε να φέρει προ τετελεσμένου γεγονότος τον Παπανδρέου! Πήγε να τον παγιδεύσει!

    Και τι κάνεις κύριε Αβραμόπουλε αφού δε συμφωνείς? Το λές στη Έλλη Σταη? Άνδρας δεν είσαι ρε ανδρείκελο να πας να το πεις μπροστά στον Σαμαρά ή μήπως φοβάσαι μην σε....
    αρχίσει στις φάπες ο Λαζαρίδης?

    Παίζει πόκερ και τσαλίμια ο Σαμαράς την ώρα που όλα κρέμονται από μια κλωστή για τη χώρα μας και κανένας εκεί στη ΝΔ δεν βρίσκεται να δικαιολογήσει την ιδιότητα του ως πολίτικος ...

    Ο Αβραμόπουλος ομολόγησε αβίαστα στη Στάη πως οι διαρροές γύρω από τις συνομιλίες Παπανδρέου-Σαμαρά, έγιναν από τη Συγγρού.
    ==============================
    ="Εσείς το...λέτε, διαρροές, κυρία Στάη. Εμείς το λέμε, ενημέρωση των δημοσιογράφων" .
    Κι αφού έριξε τη βόμβα, έβγαλε και την ουρά του απ' έξω.

    ="Αν θέλετε τη δική μου γνώμη, θα 'πρεπε να 'χει αποφευχθεί" .

    Σπουδαία πράγματι, υπηρεσία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. , προς το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σαμαράς… καραμανλικός! Α! Μέρος

    Ο τέως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης Α. Σαμαράς εδώ και αρκετές ημέρες παριστάνει τον πιστό θεματοφύλακα των αρχών του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Οι θεατρινισμοί του μέχρι στιγμής έχουν μείνει αναπάντητοι – η κοντή μνήμη γαρ σ’ αυτόν τον τόπο.

    Μόνον αυτός, λέει, τιμά το «δάκρυ του Εθνάρχη»!
    Σαφώς υπαινίσσεται ότι οι άλλοι υπήρξαν ενδοτικοί, συμβιβασμένοι, αν δεν «πουλήθηκαν».

    Ας θυμίσουμε λοιπόν μερικά μόνο από τα κατορθώματα του νεο-Μακεδονομάχου, όπως περιγράφονται αναλυτικά σε άρθρο του κ. Ηλία Κανέλλη που αναρτήθηκε στο protagon.gr, συμπληρώνοντας ορισμένες ακόμη δηλώσεις του Σαμαρά που βρήκαμε πρόχειρες:

    13.4.1992: Ο Σαμαράς αποπέμπεται από υπουργός Εξωτερικών κατά την συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.

    Η απαράδεκτη συμπεριφορά του να προσπαθήσει να επιβάλει στον Πρόεδρο, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς τους περιβόητους «7 όρους», τους εξοργίζει όλους.

    Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οργισμένος θα πει στους συνεργάτες του ότι όσο θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σαμαράς δεν θα διαβεί το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, πράγμα που συνέβη.

    8.3.1993:

    Ο Σαμαράς απειλεί ότι θα αποκαλύψει την αλληλογραφία του με τον Πρωθυπουργό.

    Και συνεχώς απειλεί ότι «θα αποκαλύψει την προσωπική του αλληλογραφία με κορυφαίους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες».
    Ο κορυφαίος «πολιτειακός παράγων» ήταν προφανώς ο Κ. Καραμανλής.

    Φθινόπωρο του 1994:
    Αλλεπάλληλες επιθέσεις του Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.

    Ήδη τον Σεπτέμβριο του 1994 έχει συμφωνήσει με τον Α. Παπανδρέου για στήριξη κοινού υποψηφίου Προέδρου,
    γεγονός που προκύπτει από την δήλωση του Α. Παπανδρέου την 1η Οκτωβρίου 1994 ότι «δεν θα γίνουν εκλογές την Άνοιξη» αφού θα εκλεγεί Πρόεδρος.

    Ο Κ. Καραμανλής έχει ήδη εκφράσει δημοσίως την επιθυμία του να παραιτηθεί δύο μήνες πριν από την λήξη της θητείας του (η οποία κανονικά έληγε τον Μάιο του 1995), όπως και πράγματι έγινε.

    Ο Σαμαράς, γνωρίζοντας το γεγονός αυτό, εξαπολύει αλλεπάλληλες… γενναίες επιθέσεις στον παλαίμαχο Κ. Καραμανλή:

    15.9.1994:
    Επίθεση Σαμαρά στον πρόεδρο Κ. Καραμανλή και τον πρωθυπουργό Α. Παπανδρέου (από τις εφημερίδες):

    «Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο», «παρεμποδίζουν»,
    «Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει… κι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες».

    «Η Πολ. Αν. δεν δέχεται συμβιβασμό με τα Σκόπια ή οποιονδήποτε άλλο προκλητικό γείτονα».

    Οι επιθέσεις Σαμαρά κατά του Καραμανλή θα συνεχισθούν έως την αποχώρησή του από την Προεδρία.

    10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».

    11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά:
    «Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει…

    Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα».

    ''ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Κύριε Σαμαρά δεν μπορείτε να ομιλείτε για...καθήκον
    οταν ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ !!!!

    ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ;

    ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΟΣ !!!"


    Οι επιθέσεις Σαμαρά κατά του Καραμανλή θα συνεχισθούν έως την αποχώρησή του από την Προεδρία.

    10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».

    11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά:
    «Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει…

    Πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο κ. Σαμαράς να κάνει τον υπερπατριώτη και να θεωρεί όλους τους Έλληνες ως ενδοτικούς στα εθνικά θέματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε δώσει ο Α. Σαμαράς στην τηλεόραση σου Σκάι και στον Γ. Αυτιά:

    Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θυμάστε ότι ήμουν εκείνος τον οποίον τον είχαν βάλει όλοι στη γωνία και του λέγανε, γιατί είσαι εναντίον του Μνημονίου; Και εξηγούσα τη λάθος συνταγή, που είπαμε πριν. Τότε, δεν το είχαν καταλάβει.

    Ίσως χρειάστηκε να έρθει σε βοήθεια της Ελλάδος η εμπειρία των άλλων χωρών και να αντιληφθούν ότι αυτό πια δεν δουλεύει. Ίσως πίστευαν, για παράδειγμα, ότι αυξάνοντας τους φόρους, θα αυξάνανε τα έσοδα του κράτους. Και τι συνέβη; Όταν σε μια περίοδο ύφεσης, κ. Αυτιά, αυξάνεις φόρους, γράφεις τη θανατική καταδίκη του κόσμου, αλλά και...
    των εισπράξεων του κράτους.

    Γιατί από ποιον θα πάρεις; Από εκείνον που πέφτει έξω; Από εκείνον που δεν έχει; Και είδαμε το φοβερό φαινόμενο, από το 2010 μέχρι σήμερα, να αυξάνουν συνέχεια τους φόρους -εσείς τα λέτε κάθε μέρα και τα γνωρίζετε καλύτερα από όλους- από τη βενζίνη, μέχρι το εισόδημα, από το ΦΠΑ μέχρι τα πάντα, όλοι οι φόροι ανέβηκαν.

    Και, τελικά, μέχρι σήμερα, οι φόροι που εισπράξαμε πέσανε, παρά το ότι τους σηκώσαμε, ενώ οι εισπράξεις για το κράτος πέσανε 9%. Αυτή είναι η πραγματικότητα …..

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αναγκαία για να στηριχθεί η χώρα, κ. Σαμαρά, ή παροχολογία;

    Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ακριβώς. Είναι απολύτως αναγκαία για τη χώρα. Διότι, πρώτα απ’ όλα, είναι μέτρα τα οποία ορισμένες μεγάλες αδικίες που γίνανε, τις θεραπεύουν. Παράδειγμα: ο χαμηλοσυνταξιούχος.

    Δεν είναι δυνατόν, κ. Αυτιά, να σας πω κάτι -πρακτικά, που μιλάτε εσείς και μου αρέσει αυτή κουβέντα πολύ παραπάνω-κάποιος, ο οποίος έχει μια χαμηλή σύνταξη, όταν του την κόβεις, ότι του έκοψες -και βάλτε μέσα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, παππούδες, γιαγιάδες- ότι τους έκοψες, αφαιρέθηκε από την αγορά.

    Αυτοί το ξοδεύανε όλο. Και, γιατί ήταν λίγο το ποσό. Και, γιατί αν τους περίσσευε κάτι, παίρνανε ένα παιχνιδάκι για το εγγόνι τους.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστό. Ή τον εγγονό, το φοιτητή, ή οτιδήποτε άλλο.

    Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό, λοιπόν, τους το έκοψαν όλο. Δεν έβλαψε μόνο αυτούς, που είναι για μένα το πρώτο ζητούμενο, η μεγάλη αδικία που τους έγινε, έβλαψε και την αγορά. Διότι, όλα αυτά τα χρήματα εξανεμίστηκαν.

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Σαμαράς τι κάνει εδώ;
    ============================
    Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εδώ πέρα, λοιπόν, εμείς τα δίνουμε πίσω στους χαμηλοσυνταξιούχους, το έχουμε κοστολογήσει. Δίνουμε, επίσης, χρήματα τα οποία απαιτούνται για ποια άλλα ζητήματα, προσέξτε. Δίνουμε για τα ειδικά επιδόματα, τα οποία είχαν κοπεί σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων. Παράδειγμα: Να σας πω για το Στρατό, για την Αεροπορία, για εκείνους οι οποίοι όλη την ημέρα είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.
    ….. Όχι άλλη μείωση μισθών. Και όχι άλλη αύξηση φόρων …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΑΝΕΤΣΗΣ…ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

    Στο καφενείον «Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος
    πουλά τα νούμερα φτηνά
    δραχμή τα ακροβατικά
    οι αλυσίδες δωρεάν
    το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
    χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

    Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε
    τη βρήκανε στην Αφρική
    καπνίζει, πίνει και πονά
    τρελαίνεται για μουσική
    χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές
    ποιος θα τη δει; Περάστε κόσμε.

    Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι
    μ' ασετυλίνη και κεριά
    την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
    με φουστανέλες δανεικές
    και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
    και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε।

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου