"Βόμβες" Γεωργαντά...



Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά...
τις δικές τις καταγγελίες.

Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.

«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

 «Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε:.............. «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα  για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».

Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’.»

«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.

Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».

«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.


Από:  enikos.gr

Σχόλια

  1. Όταν ο Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ η χώρα ήταν ήδη στο μνημόνιο κ.Γεωργαντά..

    Me αφορμή την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας που άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η κ. Γεωργαντά δήλωσε χαρακτηριστικά :
    «Ήταν ολοφάνερο πως ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου για να εκτελέσει ένα έργο», εκφράζοντας την ικανοποίησή της γιατί η ελληνική δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της, προσθέτοντας δε πως έως σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τη χαρακτηρίσουν «γραφική»
    Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
    Να επισημάνουμε ότι ο κ. Γεωργίου σε υπόμνημα 111 σελίδων που έχει προσκομίσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, έχει προσπαθήσει να αντικρούσει όσα του αποδίδονται για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στις 2 Αυγούστου του 2010 και από το Μάιο του 2010 η χώρα είχε μπει ήδη στο μηχανισμό στήριξης με βάση το έλλειμμα της τάξης του 13,6%.
    Είναι ολοφάνερο ότι οι ισχυρισμοί της Γεωργαντά είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι συνεχίζει να είναι γραφική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε.
    Κι αν όχι, διαβάστε το άρθρο αυτό του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012
    της κας Γεωργαντά, έτσι για να καταλάβετε το μέγεθος της επιστημονικής της...περιωπής.
    Στο οποίο, μήνες μόλις πριν, μας λέει πως το έλλειμμα, ήταν τελικά....(κρατήστε αναπνοή) 3,9% (ολογράφως, τρία, κόμμα, εννέα τοις εκατό) του ΑΕΠ!!
    Δεν πιστεύετε;
    Για γευτείτε την αρχή του άρθρου από τα ελληνοπρεπή ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ:

    "... Ζωή Γεωργαντά
    Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας
    Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών

    τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ
    μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων
    3 Σεπτεμβρίου 2012

    Μας είπαν ότι το έλλειμμα της χώρας μας το κρίσιμο έτος 2009 ήταν 15,6% της συνολικής εγχώριας παραγωγής μας, ή, με την οικονομική ορολογία, το 15,6% του Ακαθάριστου (δηλαδή με τις αποσβέσεις συμπεριλαμβανόμενες) Εγχώριου Προϊόντος μας (ΑΕΠ). Μας είπαν, δηλαδή, ότι το έλλειμμα της χώρας μας ήταν το μεγαλύτερο στην ΕΕ. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η χώρα μας είχε ένα από τα μικρότερα ελλείμματα στην ΕΕ και αυτό ήταν 3,9%.
    Η Γαλλία είχε 7,5%, η Ολλανδία και το Βέλγιο είχαν 5,6%, και η Γερμανία είχε 3,2%.
    Η αλήθεια για το Ελληνικό δημόσιο έλλειμμα απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα που μας κάνει να θυμηθούμε τα λόγια του Αρθούρου Σοπενχάουερ: Όλες οι αλήθειες περνούν από τρία στάδια.
    Πρώτον διαπομπεύονται.
    Δεύτερον, πολεμούνται με βία.
    Τρίτον, γίνονται αποδεκτές ως ολοφάνερες και αυταπόδεικτες.
    Το άρθρο αυτό συμπληρώνει τις μέχρι τώρα δηλώσεις και μαρτυρικές καταθέσεις μου. Η διαφορά είναι ότι περιλαμβάνει ένα σαφές ποσοτικό συμπέρασμα που βασίζεται σε συνεχιζόμενη μελέτη των γεγονότων και των αριθμών, ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο του 2009 που εκλέξαμε την σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, θεωρώ ότι μπορώ σήμερα, δύο ακριβώς χρόνια μετά την δεύτερη συνεδρίαση της τότε ανεξάρτητης 7-μελούς Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), να συμβάλω παραπέρα στην διαλεύκανση του ζητήματος της διόγκωσης του δημόσιου ελλείμματος της χώρας μας δείχνοντας ότι το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009 ήταν 3,9% του ΑΕΠ....."

    Και για το ακόμα πιο αληθές του λόγου

    http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/2009.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι, ετοιμαστείτε να αναθεωρήσετε.
      Κι αν όχι, διαβάστε το άρθρο αυτό του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2012
      της κας Γεωργαντά, έτσι για να καταλάβετε το μέγεθος της επιστημονικής της...περιωπής.
      Στο οποίο, μήνες μόλις πριν, μας λέει πως το έλλειμμα, ήταν τελικά....(κρατήστε αναπνοή) 3,9% (ολογράφως, τρία, κόμμα, εννέα τοις εκατό) του ΑΕΠ!!
      Δεν πιστεύετε;
      Για γευτείτε την αρχή του άρθρου από τα ελληνοπρεπή ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ:

      Διαγραφή
  3. Δράση: Σκάνδαλο η διαχρονική απόκρυψη του ελλείματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία
    Σε σχέση με την δίωξη του κ. Γεωργίου, η Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    Το πραγματικό σκάνδαλο στην υπόθεση δεν είναι το πώς μετρήθηκε το έλλειμμα του 2009, αλλά το γεγονός ότι από προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα 2%, φτάσαμε να έχουμε πραγματικό έλλειμμα 15,6%. Κι αυτό προστίθεται στο διαχρονικό σκάνδαλο των ελλειμμάτων τα οποία από το 2000 μέχρι το 2008 εμφανίζονταν -στον αρχικό απολογισμό που κατέθετε η εκάστοτε κυβέρνηση στη Eurostat- να είναι κατά μέσο...

    ...όρο 2,7% του ΑΕΠ και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 6,2%. Απεκρύπτετο δηλαδή έλλειμμα υπερδιπλάσιο του ορίου του Μάαστριχτ και από την Eurostat και από τον ελληνικό λαό, για να συνεχιστεί η κρατική σπατάλη και να μην θιγούν τα πελατειακά συμφέροντα. Απόκρυψη που οδήγησε τελικά στη χρεοκοπία.

    Η δίωξη του κ. Γεωργίου ανοίγει διεθνώς και πάλι το θέμα των «ελληνικών στατιστικών», με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει διερεύνηση του θέματος του ελλείμματος αυτή δεν μπορεί να αγνοεί το πραγματικό διαχρονικό σκάνδαλο, το οποίο αν έγκαιρα είχε διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές η χώρα θα είχε αποφύγει και το μνημόνιο και τη χρεοκοπία.

    Σχόλιο : Απλές, ιστορικά δίκαιες κι ακριβείς κουβέντες. Όαση στην έρημο της μπούρδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου