Υπόμνημα Παπαδήμου, εκθέτει Παπανδρέου – Βενιζέλο!


Αποκλειστικό: Υπόμνημα Παπαδήμου, εκθέτει Παπανδρέου - Βενιζέλο!Υποστηρίζει ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ και δηλώνει αθώος

Στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο το υπόμνημα του πρώην πρωθυπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης κ. Λουκά Παπαδήμου, αφού δεν θα είναι ο ίδιος στη Βουλή για να μιλήσει.
Ο κ. Παπαδήμος υποστηρίζει ότι ουδείς τον ενημέρωσε για την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ!
Κοινώς, ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Βενιζέλος, 
ενώ γνώριζαν, δεν τον ενημέρωσαν, άρα είναι αθώος!
Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει δεν συντρέχει καμία ευθύνη στο πρόσωπό του και κατά συνέπεια η πρόταση παραπομπής του δεν ευσταθεί.
Η ημέρα μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις…
Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαδήμου:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής
Ενόψει της συζήτησης και λήψης απόφασης για σύστασης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με το ανωτέρω θέμα, επιθυμώ να πληροφορήσω τη Βουλή των Ελλήνων τα εξής:..........
Πρώτον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, ουδέποτε
ενημερώθηκα αρμοδίως για την ύπαρξη της επονομαζόμενης ΄΄λίστας Λαγκάρντ΄΄ ούτε για οποιοδήποτε ζήτημα που συνδέεται για την υπόθεση αυτή.
Δεύτερον, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Πρωθυπουργού, το όλο θέμα δεν
είχε λάβει δημοσιότητα και δεν περιήλθαν σε γνώση μου πληροφορίες από καμία
άλλη πηγή για τη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄ ούτε για τα ζητήματα που αναδείχθηκαν τον Οκτώβριο του 2012 και μετά τις πρόσφατες καταθέσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και από την έρευνα που διεξάγεται από τους εισαγγελείς.
Δεν υπήρξαν, επομένως, ενημέρωση, γεγονότα ή άλλες πληροφορίες που να
αιτιολογούν, εκ μέρους μου, τη διερεύνηση των ζητημάτων σχετικών με την
επονομαζόμενη ΄΄λίστα Λαγκάρντ΄΄.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ουδεμία ευθύνη συντρέχει στο πρόσωπό μου και η πρόταση των ως άνω βουλευτών δεν ευσταθεί.
Με τιμή,
Λουκάς Παπαδήμος».

Σχόλια

  1. ΤΟ ‘’ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ’’ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


    Με ποια λογικη ρε παιδια αποτελει εναλλακτικη πολιτικη λυση ,ενα απο-κομμα του συστηματος,του οποιου τα πολιτικα στελεχη προερχονται απο τη Νεα Δημοκρατια,ενα κομμα δηλαδη που τοσα χρονια εναλλάσσεται στην εξουσια μαζι με το ΠΑΣΟΚ και μας εφτασε στα σημερινα χαλια και αποτελεσματα.;;;
    Για ποιο λογο αυτοι οι ανθρωποι,που τοσα χρονια δεν καταφεραν να κανουν το παραμικρο ωστε να αποτραπει η σημερινη κατασταση...να αποτελουν τους νεους μικρους αντιμνημονιακους σωτηρες της χωρας.....οταν τοσα χρονια με τις πολιτικες που ακολουθουσε το κομμα τους , ηταν σιγουρο πως θα μας εφερναν στις σημερινες καταστασεις.
    Δεν γινεται τα προσωπα αυτα να μας μιλουν για "Ανεξαρτητους Ελληνες" οταν μεχρι και πριν απο λιγο καιρο, υπερασπιζονταν με παθος,το κομμα της Νεας Δημοκρατιας ,το οποιο αποδειχθηκε περιτρανα το τι ειδους κομμα ειναι....και το τι ρολο βαραγαν πολλα απο τα μελη και μεγαλοστελεχη του ,επι κυβερνησης Καραμανλη και επι προεδριας Σαμαρα.
    Κομματα,τα οποια απαρτιζονται απο πληρως ανακυκλώσιμα ιδεολογικα προϊοντα (μελη) του υπαρχοντος συστηματος...δεν αποτελουν κινδυνο ουτε για την εξουσια ,ουτε και για κανεναν...ανεξαρτητα απο αυτα που λενε...
    Ουσιαστικα ειναι παραμαγαζα των μεγαλων κομματων...τα οποια την "κρισιμη ωρα" και κατω απο "ειδικες συνθηκες" θα ενωθουν!!!
    Επισης παρατηρήστε πως οι Ανεξαρτητοι Ελληνες δεν ειναι τυχαιο πως εχουν την υποστήριξη και ολων των Media που τοσα χρονια ηταν φιλικα προσκειμενα στη Νεα Δημοκρατια.
    Μην τρωτε κουτοχορτο...
    Αυτοι που λενε πως μπορουν να μας βγαλουν απο την κριση και το μνημονιο...ειναι οι ιδιοι που σε καμια περιπτωση δεν το ειχαν προβλεψει πως θα ερχονταν...αλλα δημιουργουσαν τις συνθηκες για να υπαρξει,με την πολιτικη τους σταση και τις επιλογες τους.
    ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΌ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εις ανώτερα κ. Καμμένε
    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου αγκαζέ πλέον με τους φασίστες του Μιχαλολιάκου εμφανίζονται στη Βουλή ζητώντας και την δικαστική έρευνα με κατηγορούμενους τον Γ. Παπανδρέου και τον Λουκά Παπαδήμο για τη «λίστα Λαγκάρντ».

    Μία μνημειώδης πολιτική κίνηση που βγάζει τους νεοναζί από το περιθώριο που τους έχουν βάλει όλα τα κόμματα της Βουλής. Και ένας μνημειώδης πολιτικός αμοραλισμός για να εμφανιστεί ντε και καλά ο κ. Πάνος στη Βουλή ως ηγέτης κόμματος και φοβερός τιμωρός δύο πρώην πρωθυπουργών.
    Δεν έχω καμία αντίρρηση και πλειοδοτώ μάλιστα να διερευνηθεί πλήρως η άθλια αυτή ιστορία της λίστας και όποιος βρεθεί ότι είναι υπεύθυνος για το «πνίξιμό» της από Παπακωνσταντίνου μέχρι Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμο, να κάτσει στο σκαμνί.
    Άλλο αυτό όμως που είναι ένα πανελλαδικό αίτημα όλων μας και άλλο αυτή η ανίερη σύμπραξη ενός δημοκρατικού κόμματος που το στήριξε ο ελληνικός λαός (δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες) με ένα πολιτικό – φασιστικό μόρφωμα που οι άνθρωποί του μέσα στη Βουλή ασχημονούν, βρίζουν τη Δημοκρατία και φτύνουν ακόμα και την ίδια τη Βουλή.
    Μπράβο κ. Καμμένε μου. Και εις ανώτερα. Άσχημα θα είναι δηλαδή να δούμε μεθαύριο και ένα ιδιαίτερα... δημοκρατικό κόμμα με το όνομα «Χρυσοί Έλληνες» και την συνεργασία Καμμένου με Κασιδιάρηδες και λοιπούς συγγενείς;
    Δεν ξέρω γιατί αυτή τη στιγμή σκέφτομαι με πολύ αγάπη τους καλούς μου φίλους μέσα στους Ανεξάρτητους 'Έλληνες, τον Γιάννη, τον Τέρενς και τον Βασίλη και στενοχωριέμαι. Πόσο άσχημα άραγε θα νιώθουν με τον πολιτικό αμοραλισμό του αρχηγού τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου