Παπακωνσταντίνου: ” Ξέρω ποιος αλλοίωσε τη λίστα”


“Δεν θα επιδιώξω την παραγραφή.”
Δεν θα καταφύγει στην παραγραφή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Τι φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του, σύμφωνα με κυριακάτικες εφημερίδες
Σαφές μήνυμα ότι δεν θα προσπαθήσει να αποφύγει τις κατηγορίες περί αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ, μέσω της παραγραφής, έστειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είπε μέσω συνεργατών του, ότι στόχος του είναι να δικαστεί και να αθωωθεί.
“Δε με απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δε επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ” είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, σύμφωνα με το “Βήμα της Κυριακής”, ο κ. Παπακωνσταντίνου εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του ότι γνωρίζει ποιος αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ.
“Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Από τη στιγμή που έφυγα από το υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής. Ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε” φέρεται να είπε.
Βαριές κατηγορίες............

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς διαπιστώθηκε ότι λείπουν ονόματα, που ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα.
Ήδη, η εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγος της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης, που εμφανίζονται στην πρωτότυπη λίστα ως δικαιούχοι λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα, κλήθηκαν από τους Εισαγγελείς για εξηγήσεις με την ιδιότητα των ύποπτων για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων και δια των συνηγόρων τους έλαβαν προθεσμία για τις καταθέσεις τους για την ερχόμενη εβδομάδα. Αναμένεται να απολογηθούν για 4 κακουργήματα.
Η υπόθεση της λίστας, έχει αναχθεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να βάλει στο κάδρο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς αναμένεται να τον συμπεριλάβει στην πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
news247

Σχόλια

  1. ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!
    Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, αφού απλά σκεπτόμενος καταλαβαίνει την ΑΤΙΜΙΑ! Τι λόγο είχε να διακινδυνεύσει ο Παπακωνσταντίνου, όταν ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε τη λίστα. Και φυσικά ΗΞΕΡΕ ! ότι υπάρχει το πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορούσαν να τον βρουν και να τον ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝ(;) τολμούσε κάτι να αλλάξει. Έτσι φαίνεται από μακριά ο ΔΡΑΚΟΣ της ατιμίας και της εκδίκησης. Ο χοντρός και ο αδίσταχτος συμφώνησαν. Και τους δύο τους βολεύει προσωρινά η.. "θυσία"!

    Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ! και είναι γυμνοί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιβεβαιώνει Παπακωνσταντίνου ο Αβραμόπουλος για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ
    2012-10-29 19:03:49
    «Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντησης σχετικής ερώτησης του ...ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

    Σχόλιο : Με την απάντηση του, ο Υπ.Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ στις ελληνικές αρχές ήταν πράγματι αυτή που περιέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Αποτελεί μάλλον ντροπή για το ελληνικό Κράτος ότι μια λίστα που παραδόθηκε με τέτοια μυστικότητα λόγω της σημασίας της από τις γαλλικές αρχές, κατέληξε να αραχνιάζει στο συρτάρι του κ.Βενιζέλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;

    “Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα, πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;
    Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο. Δεν αποδέχομαι την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση.
    Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδώσει ευθύνες, πρώτος από όλους, σε μένα προσωπικά. Η σπουδή αυτή μάλλον κάτι δείχνει. Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό τη δική του κρίση”, σχολιάζει μεταξύ άλλων με νόημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου
    Ν.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δεύτερο πράγμα που μας επεσήμαναν οι συνομιλητές μας, ήταν η ενδεχόμενη εμπλοκή της ΕΥΠ στην ανεύρεση της λίστας.
    Τι έγινε τελικά; Μήπως η ΕΥΠ είχε βρει πρώτη τη λίστα και είχε ενημερώσει αρμοδίως; Τελικά είχαν δοθεί χρήματα από τα μυστικά κονδύλια για τη λίστα;
    Στη συνέχεια μας προέτρεψαν να θυμηθούμε από πού ήρθε η λίστα στα χέρια του κ. Παπακωνσταντίνου και ποια πολιτικά γεγονότα είχαμε στη συνέχεια.

    Οι Γάλλοι αποφάσισαν να δώσουν το αντίγραφο που αφορούσε την Ελλάδα, ώστε να αξιοποιηθεί όπως έκαναν οι άλλες χώρες της ΕΕ. Ήταν πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ. Στην αρχή δεν είχε διευκρινιστεί πως είχε φτάσει η λίστα στην Αθήνα, κυβερνητικές πηγές άφηναν να εννοηθεί ότι ήρθε μέσω μυστικών υπηρεσιών.
    Σήμερα γνωρίζουμε από τις καταθέσεις ότι η λίστα δόθηκε θεσμικά στα χέρια του κ. Χαλαστάνη του πρέσβη μας στην Γαλλία.
    Όμως, αυτή η λίστα κατέληξε “μυστηριωδώς”, στα χέρια του Παπακωνσταντίνου όχι μέσω διπλωματικής οδού, αλλά πως;
    Πρέπει άμεσα να ελεγχθεί ο πρέσβης κ. Χαλαστάνης που περιέργως ακόμα δε έχει μιλήσει για την υπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου