Οδυσσέας Βουδούρης: Θα ψηφίσω την παραπομπή Βενιζέλου


Την πρόθεση να ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και του Ευάγγελου Βενιζέλου δηλώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης, εφόσον το περιεχόμενό της τον βρίσκει σύμφωνο.
«Η υπόθεση της κάθαρσης -κατά τη γνώμη μου- δεν είναι υπόθεση μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά ένα πανεθνικό ζητούμενο που χρήζει υποστήριξης όλων των κομμάτων και δη αυτών που κυβερνούν. Εάν, πάντως, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο το οποίο θεωρούμε εμείς σωστό, προφανώς θα το ψηφίσουμε» τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο κ. Βουδούρης.

Όπως αναφέρει, «οι υπουργοί Οικονομικών, που κατείχαν τη λίστα, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στο κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί κάθε Έλληνα πολίτη. Γιατί ενώ είχαν κάνει σημαία την πάταξη της φοροδιαφυγής δε διερεύνησαν ούτε τις περιπτώσεις που στην ουσία τους είχαν “προσφερθεί στο πιάτο”, όπως αυτή της Λίστας Λαγκάρντ;».

Παράλληλα, σημειώνει πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει πολιτικές ευθύνες. «Ως πρωθυπουργός επέλεγε τους υπουργούς και είχε τη γενική ευθύνη για το έργο της κυβέρνησης. Ωστόσο, αν ο ρόλος του περιορίζεται στις γενικές πολιτικές ευθύνες είναι υπό διερεύνηση» υπογραμμίζει

Σχόλια