Το απύθμενο θράσος ενός οικονομικού δολοφόνου...Δεύτερη επίθεση Παπανδρέου στη Δικαιοσύνη....

ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ!!


Ενοχλημένος εμφανίζεται ο πρώην "πρωθυπουργός" κ. Γιώργος Παπανδρέου στην αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, η οποία χαρακτήρισε ως απαράδεκτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης πρόσφατες δηλώσεις του. 

Ο κ. Παπανδρέου χωρίς να κατονομάζει την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, αντιδρά στην άσκηση του εισαγγελικού έργου των κκ Πεπόνη και Μουζακίτη με σαφείς αναφορές για την πρωτοβουλία διερεύνησης της υπόθεσης του "φουσκώματος" του έλλειμματος από την ΕΛΣΤΑΤ. 

Σε δήλωσή του ο πρώην "πρωθυπουργός" αναφέρει: "Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του. Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη".

Προς επίροση των παραπάνω αμέσως μετά αναφέρει τον θεσμό της "Διαύγειας", ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική για την υπολειτουργία του και προσθέτει:............


 
"Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.
 
Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.
 
Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.
 
Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.
 
Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.
 Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: “ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;”»" 

πηγη   
σχόλια Λ.Π

Σχόλια

  1. Στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

    Έχουμε ξαναγράψει ότι δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.
    Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

    Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

    Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.

    Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.

    Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;

    Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η πραγματική αποτύπωση και αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.

    Η αποτύπωση του δημοσιονομικού εγκλήματος της περιόδου 2007-2009 σε ένα γράφημα, είναι συγκλονιστική.

    Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

    Και τρίτο, ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.

    Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής: «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

    Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

    Αντί να κυνηγάνε αυτούς που εκτόξευσαν το έλλειμμα, ζητάνε τη δίωξη εκείνων που το μέτρησαν.

    Τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο Γεωργίου ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ η χώρα ήταν ήδη στο μνημόνιο κ.Γεωργαντά..

      Me αφορμή την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας που άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών η κ. Γεωργαντά δήλωσε χαρακτηριστικά :
      «Ήταν ολοφάνερο πως ήταν προγραμματισμένο να έρθει στην ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου για να εκτελέσει ένα έργο», εκφράζοντας την ικανοποίησή της γιατί η ελληνική δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της, προσθέτοντας δε πως έως σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να τη χαρακτηρίσουν «γραφική»
      Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
      Να επισημάνουμε ότι ο κ. Γεωργίου σε υπόμνημα 111 σελίδων που έχει προσκομίσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, έχει προσπαθήσει να αντικρούσει όσα του αποδίδονται για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, υποστηρίζοντας ότι ανέλαβε πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στις 2 Αυγούστου του 2010 και από το Μάιο του 2010 η χώρα είχε μπει ήδη στο μηχανισμό στήριξης με βάση το έλλειμμα της τάξης του 13,6%.
      Είναι ολοφάνερο ότι οι ισχυρισμοί της Γεωργαντά είναι εκτός τόπου και χρόνου και ότι συνεχίζει να είναι γραφική...

      Διαγραφή
    2. Δράση: Σκάνδαλο η διαχρονική απόκρυψη του ελλείματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία
      Σε σχέση με την δίωξη του κ. Γεωργίου, η Δράση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

      Το πραγματικό σκάνδαλο στην υπόθεση δεν είναι το πώς μετρήθηκε το έλλειμμα του 2009, αλλά το γεγονός ότι από προϋπολογισμό που προέβλεπε έλλειμμα 2%, φτάσαμε να έχουμε πραγματικό έλλειμμα 15,6%. Κι αυτό προστίθεται στο διαχρονικό σκάνδαλο των ελλειμμάτων τα οποία από το 2000 μέχρι το 2008 εμφανίζονταν -στον αρχικό απολογισμό που κατέθετε η εκάστοτε κυβέρνηση στη Eurostat- να είναι κατά μέσο...

      ...όρο 2,7% του ΑΕΠ και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν 6,2%. Απεκρύπτετο δηλαδή έλλειμμα υπερδιπλάσιο του ορίου του Μάαστριχτ και από την Eurostat και από τον ελληνικό λαό, για να συνεχιστεί η κρατική σπατάλη και να μην θιγούν τα πελατειακά συμφέροντα. Απόκρυψη που οδήγησε τελικά στη χρεοκοπία.

      Η δίωξη του κ. Γεωργίου ανοίγει διεθνώς και πάλι το θέμα των «ελληνικών στατιστικών», με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και τη χειρότερη δυνατή στιγμή. Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει διερεύνηση του θέματος του ελλείμματος αυτή δεν μπορεί να αγνοεί το πραγματικό διαχρονικό σκάνδαλο, το οποίο αν έγκαιρα είχε διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές η χώρα θα είχε αποφύγει και το μνημόνιο και τη χρεοκοπία.

      Σχόλιο : Απλές, ιστορικά δίκαιες κι ακριβείς κουβέντες. Όαση στην έρημο της μπούρδας.

      Διαγραφή
    3. λεγόμενα μιας καθηγήτριας
      Πέρα από την πλάκα οι συγκεκριμένοι εισαγγελείς είναι εκτός τόπου και χρόνου. Έχουν βασιστεί στα λεγόμενα μιας καθηγήτριας που απλά μια φορά να την ακούσεις καταλαβαίνεις και την γραφικότητά της... Η τύπισσα έλεγε πριν από λίγο στο Real FM του επαναστάτη - ποπολάρου δραχμολάτρη πως το έλλειμα ήταν 3,9% γιατί δεν μπαίνουν μέσα σύμφωνα με την δική της επιστημονική μέτρηση τα έξοδα στρατού, νοσοκομείων, ΔΕΚΟ κλπ. Τα λεφτά αυτά τα βάζει κανάς εξωγήινος και δεν μπαίνουν στη μέτρηση ή τα πληρώνουν εγώ και οι υπόλοιποι μαλάκες Έλληνες πολίτες;;;

      Διαγραφή
  2. Γελάει όλος ο ντουνιάς!
    Ο Καμμένος μάλλον ζήτησε συγγνώμη από τον Αντρίκο!!!

    Ο κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είπε ότι τιμά την προσωπικότητα του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ισχυρίστηκε ότι παρουσίασε γεγονότα που είχαν παραχθεί από διάφορα blogs και διευκρίνισε ότι τα blogs και τα sites που αναπαρήγαγαν τα περί εμπλοκής του ενάγωντος δεν είχαν ως πηγή τον ίδιο τον κ. Καμμένο.
    Αργότερα, ο Αντρίκος Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Καμμένος δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο ότι τιμά την προσωπικότητά μου, ότι ουδέποτε στράφηκε εναντίον μου και ότι τα αναφερόμενα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο δεν έχουν αυτόν ως πηγή. Όλα κρίνονται από τη Δικαιοσύνη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H συγγνώμη του Χίου

    Το τηλεοπτικό κανάλι "Κόντρα" και ο παρουσιαστής της εκπομπής "Μακελειό" Στέφανος Χίος ανακάλεσαν όλους τους χαρακτηρισμούς του παρουσιαστή κατά του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, σε τρεις τηλεοπτικές εκπομπές (14, 21 και 22 Μαΐου 2011).
    Σε σχετική δήλωση αναγνωρίζεται ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν "ιδιαίτερα οξείς" και τονίζεται πως "ο παρουσιαστής και ο σταθμός δηλώνουμε ότι ανακαλούμε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, καθώς δεν υπήρχε από μέρους μας καμία απολύτως πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Νίκου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, τους οποίους τιμούμε πλήρως".
    Εμείς λέμε μπράβο σε αυτούς που έχουν τον ανδρισμό και ζητούν συγγνώμη..... Αλλά ας μας πει ο αγαπητός Χίος τότε ότι από εδώ και πέρα να τον βλέπουμε μόνο και μόνο για να γελάμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρώτο μήνυμα
    ============
    Το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ανδρέα Παπανδρέου για το τι πρόκειται να επακολουθήσει ήρθε στις 19 Φεβρουαρίου 1990 με την προφυλάκιση του υφυπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων του κ. Νίκου Αθανασόπουλου, για την υπόθεση που έμεινε γνωστή ως ‘’γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι’’
    «Η προφυλάκιση του Νίκου Αθανασόπουλου επικυρώθηκε με βούλευμα. Οι τρεις πρώην συνάδελφοί του έδειξαν εμπάθεια. Ο ίδιος, στο παρελθόν, είχε προκαλέσει τους δικαστές.
    Δεν στερήθηκε, όμως, την ελευθερία του μόνο γι΄ αυτό.Η προφυλάκισή του ήταν μήνυμα προς τον Ανδρέα Παπανδρέου.
    Το μήνυμα το εξέπεμψε η Ρηγίλλης.
    Κανείς δεν αμφισβητούσε ποιος ήταν ο αποστολέας. Το μήνυμα ήταν σαφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τη δικαστική εξουσία την έλεγχε προσωπικά ο Κώστας Μητσοτάκης. Και θα τη χρησιμοποιούσε με αυξανόμενη δραστικότητα».
    Αν και η ποινικοποίηση της ζωής του τόπου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ήταν παραπάνω από ορατή, κανείς δεν έδωσε την πρέπουσα προσοχή στις δηλώσεις του τέως προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου, ως αρχηγού ΔΗΑΝΑ, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη το πρωί της Δευτέρας, 9 Απριλίου 1990, μία μέρα μετά την εκλογική του νίκη.
    «Οι πολιτικοί συντάκτες που παρακολούθησαν τις επαφές Στεφανόπουλου – Μητσοτάκη και τη συνάντησή τους δεν κατέγραψαν μία αποστροφή του ίδιου του Κωστή Στεφανόπουλου.

    Δεν την αξιολόγησαν ως σημαντική.

    Ο έντιμος Κωστής Στεφανόπουλος περιέγραψε ένα πρόσωπο που δεν θα έπρεπε να επιλεγεί, τρεις μήνες μετά,(1η Ιουλίου 1990) ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
    Τον Βασίλειο Κόκκινο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλμούνια και Ραντερμαχερ στηρίζουν Παπακωνσταντίνου, αποδοκιμάζουν Παπαθανασίου-Κοντοπυράκη
    ________________________________________
    Από το Real.gr:

    Κάλυψη στους χειρισμούς του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την διαμόρφωση του ελλείμματος του 2009 και ευθύνες στον γαλάζιο πρώην Υπουργό κ. Γιάννη Παπαθανασίου επιρρίπτουν ο πρώην επίτροπος Οικονομικών κ. Χοακίν Αλμούνια και ο πρόεδρος της Eurostat κ. Βάλτερ Ράντερμαχερ.

    Αναλυτικά, τα δύο στελέχη των Βρυξελλών απέστειλαν στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής απαντητικές επιστολές σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του ελλείμματος...

    ...της χώρας μας το 2009 καθώς και τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε η Ελλάδα στη Eurostat.

    Στην επιστολή του ο πρώην Επίτροπος Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προεκλογικά γνώριζε ότι το έλλειμμα θα ήταν τελικά διψήφιο. «Σε σημείωμα προς το eurogroup, της 2ας Ιουλίου 2009, η Επιτροπή επισήμανε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2009 απέκλινε σημαντικά από τους ετήσιους δημοσιονομικούς στόχους και ότι αν συνεχιστούν οι τάσεις αυτές καθ' όλο το έτος το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης θα υπερβεί το 10% του ΑΕΠ, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τον επίσημο ετήσιο στόχο για το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης 5% του ΑΕΠ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Αλμούνια επισημαίνει ακόμα ότι η Ελλάδα, επί ΝΔ, «μολονότι δεσμεύεται από το νόμο διέκοψε τη δημοσίευση των μηνιαίων δεδομένων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το θέρος του 2009».

    Τέλος, σε ό, τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου ο κ. Αλμούνια σημειώνει ότι «αντελήφθη γρήγορα τουλάχιστον το μεγάλο ενδεχόμενο να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι έως τα τέλη του έτους. Ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου μου έστειλε επιστολή στην οποία περιέγραφε τα μέτρα που είχαν ληφθεί σύμφωνα με τη σύσταση του Συμβουλίου του Απριλίου».

    Στην ίδια γραμμή κινείται στην επιστολή του και ο επικεφαλής της Eurostat κ. Ράντερμαχερ ο οποίος υποστηρίζει ότι «τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία από τον Νοέμβριο του 2010 δημοσιεύτηκαν χωρίς επιφυλάξεις και αυτό αντανακλά το βαθμό σημαντικής βελτίωσης που σημειώθηκε στα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία», ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «συνεχή προβλήματα που εντοπίστηκαν στα ελληνικά στατιστικά δημοσιονομικά δεδομένα από το 2004 έως το 2010».

    Παράλληλα, στην επιστολή του ο κ. Ράντερμαχερ αφήνει αιχμές και κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ (επί ΝΔ) κ. Μανώλη Κοντοπυράκη λέγοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη για την διαδικασία παραγωγής στατιστικών στοιχείων την έχει ο επικεφαλής του Εθνικού Στατιστικού
    Ινστιτούτου». Σε ό, τι αφορά όμως τις προβλέψεις ο κ. Ράντερμαχερ επισημαίνει ότι «την ευθύνη για τις προβλέψεις την έχει συνήθως το Υπουργείο Οικονομικών».

    Σχόλιο : Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι από αυτήν την εξεταστική οι Παπαθανασίου-Κοντοπυράκης, μαζί τους και το αντιμνημονιακό μέτωπο. Πώς πάει εκείνη η παροιμία που ξεκινάει κάπως έτσι "ο ψεύτης κι ο κλέφτης..." ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου