ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥΣ.



Είμαι από τα παιδάκια που μεγάλωσαν ακούγοντας τη περίφημη φράση

«από σήμερον και μέχρι νεωτέρας διαταγής….»

Όμως ξέρετε κάτι. Τούτο δω, μου μοιάζει χειρότερο. Πιο ύπουλο.

Δεν ξέρω.

Δεν έχεις να κάνεις με μια δικτατορία, δεν έχεις να κάνεις με πόλεμο, με μια επέμβαση ξένων δυνάμεων. Έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο τίποτα που ακολουθεί τυφλά κι αυτό με τη σειρά του ότι του υποδεικνύουν «από σήμερα και μέχρι νεωτέρας διαταγής…»

Υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρω αν συνειδητοποιούν και οι ίδιοι τι ακριβώς συμβαίνει και θα συμβεί σ΄αυτόν εδώ το ταλαίπωρο τόπο.

Θυμάμαι ένα φίλο που είχε ένα τρελό πρόβλημα με μια κοπέλα. Της είχε εξηγήσει χίλιες φορές πως δεν πάει άλλο. Εκείνη είχε δημιουργήσει την εντύπωση μέσα της πως την αγαπάει πάρα πολύ αλλά δεν το έχει καταλάβει. Ότι και να έκανε αυτός ο άνθρωπος εκείνη του έλεγε «μ΄αγαπάς αλλά δεν το ξέρεις»

Αυτό που συμβαίνει πλέον ανάμεσα στη πολιτική μας ηγεσία κι εμάς είναι ακριβώς αυτό. Με πολύ ήρεμο τρόπο εδώ και πάρα πολύ καιρό τους λέμε πως αυτό που κάνουν είναι η απόλυτη παράνοια. Φωνάζουμε πως για να συνεχίσει να ακολουθεί κάποιος αυτό το δρόμο ή πρέπει να είναι ανίκανος να καταλάβει το χάος που θα φέρει, ή πρέπει να το κάνει επίτηδες γιατί ακριβώς αυτή είναι η επιδίωξή του.

Και μας απαντάνε. Όχι λέτε ψέματα, ή είστε προβοκάτορες, ή είστε βαθιά νυχτωμένοι. «Σας αγαπάμε αλλά δεν το ξέρετε…»

Νομίζετε πως κάποιος θα ξεφύγει απ΄ολα αυτά?

Κι εσείς που τόσες μέρες βρίζετε τους «παλιοαπεργούς» του μετρό που σας εμποδίζουν να κινείστε με την ησυχία σας, έχετε την εντύπωση πως θα συνεχίσετε να έχετε την ησυχία σας αν κάνετε το παραμικρό κιχ…

Ήσυχος λεγόταν ο φίλος μας που πέθανε έλεγε κάποιος. Ναι οι ήσυχοι δεν έχουν μπλεξίματα. Δεν τους κυνηγάει κανείς. Δεν τους στοχοποιεί κανένας. Είναι αμελητέοι. Μπορείς να τους σκοτώσεις σαν χόμπι. Όπως παίζει κανείς με τα μπαλάκια του γκολφ. Μπορείς να τους πετάς στη μια ουρά να πληρώνουν. Να τους πετσοκόβεις τους μισθούς αυθαίρετα. Να τους βουτάς τα φάρμακα από το ντουλάπι. Να τους κλείνεις τη πόρτα στα νοσοκομεία. Να τους αφαιρείς τη δυνατότητα να ταΐσουν τα παιδιά τους και να μην συμβαίνει τίποτα.

Γιατί είναι ήσυχοι…

Και περιμένουν. Τη νεώτερη διαταγή. Απλά.

Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Η χρυσή αυγή του σήμερα, είναι η Νέα Δημοκρατία του χθές και η αιώνια δεξιά ‘’κοινωνικών φρονημάτων’’του ..προχθές.
      Δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ νέο και ΤΙΠΟΤΑ έντιμο και καθαρό. Είναι η γνωστή δεξιά με όλα της τα κακά και τα αρπακτικά νύχια. Είναι ομοϊδεάτες του..Σόρος και της..Μέργκελ.
      Δεν μισεί λοιπόν η Χρυσή αυγή τον Παπανδρέου ! Η αξέχαστη δεξιά τον μισεί …
      Δεν υπονομεύει, βρίζει και προβοκατόρικα εκφράζεται η Χρυσή αυγή !
      Η γνωστή δεξιά είναι, που ποτέ ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά ….
      Η Χρυσή αυγή είναι το ακραίο κομμάτι της ΑΞΕΧΑΣΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ των εμφυλίων, των παρακρατικών Γκοτζαμάνηδων, της ΕΡΕ του Μήτσου, της Χούντας, του Σαμαρά, των Μιχαλολιάκων, των Γρυλλάκηδων, των Μαμανέων, των Ρίζων, των Παυλόπουλων, των Παναγιωτόπουλων, των Στυλιανίδηδων , των Καυκασοποντίων , των τοκογλύφων,των Ψωμιάδηδων των εμπόρων της νυκτόβιας Θεσσαλονίκης, Δράμας, Φλώρινας….των απανταχού μπαρόβιων και πορτιέρηδων ‘’προστατών’’ της ανομίας και της παρανομίας.

      Διαγραφή
    2. ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ...ΦΑΝΤΑΡΟ..!
      ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ. Ο ..αξιωματικός που πρόδωσε τον όρκο του.
      Υπάρχει, όμως, ένα λεπτό σημείο στο πως διαδραματίστηκαν τα πράγματα κυρίως για την υπόθεση του 1978. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη τον Αύγουστο του 1978 με τίτλο: «Η κλοπή όπλων στην Ελευθερούπολη και ο έφεδρος Μιχαλολιάκος », διαβάζουμε: «Τον Γενάρη του 1978 αποκαλύπτεται κλοπή 35 περιστρόφων από μονάδα επιστράτευσης της Ελευθερούπολης. Τον Αύγουστο του 1978 συλλαμβάνεται μία ομάδα 9 βομβιστών, ανάμεσα τους και ο φασίστας έφεδρος αξιωματικός Ν. Μιχαλολιάκος .

      Διαγραφή
  2. ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΟΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΤΑΣ.
    Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
    υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα.

    Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.

    Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.

    Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:
    • Η μη παραγραφή της κακουργηματικής πράξης «Διακίνηση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» οφείλεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, το 2010 και έγινε νόμος του κράτους 29/10/10και με βάση τον οποίο, κανείς,ούτε ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ! ΔΕΝ καλύπτεται από παραγραφή και ασυλία !!!

    • Ο Ηλεκτρονικός έλεγχος (ΔΙΑΥΓΕΙΑ) στο δημόσιο και στους ΟΤΑ και ΔΕΚΟ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, και η μη ανάρτηση στο διαδίκτυο, έχει σαν αποτέλεσμα την ακυρότητα της πράξης.
    Ο νόμος αυτός είναι αποτελεί διαρθρωτική ενέργεια για την καθιέρωση και επιβολή της διαφάνειας όπως επεξεργάστηκε και την ψήφισε η βουλή, με πρόταση του τότε υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση!
    Η διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες και πράξεις των υπηρεσιών του Δημοσίου, των Δέκο και των Οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν ο πρώτος σπόρος για την εύρυθμη και ευνομούμενη λειτουργία του κράτους
    • Η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος είναι έργο του ΠΑΣΟΚ ! Τα αποτελέσματα με...."χειροπέδες" είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Ο Γ. Παπακωνσταντίνου , για πρώτη φορά σαν υπουργός Οικονομικών, θέσπισε και ψήφισε με το νόμο 3888/10
    Την δημιουργία: Θέση Οικονομικού Εισαγγελέα, οικονομικής αστυνομίας, με δυνατότητες άρση του απορρήτου των καταθέσεων, άνοιγμα των λογαριασμών, σύλληψη όσων οφείλουν χρήματα στην εφορεία, συνεργασία με ξένες υπηρεσίας για την παροχή πληροφοριών λογαριασμών ..άσπρου και ..μαύρου χρήματος εκτός Ελλάδας και τόσες άλλες ενέργειες και δυνατότητες των διωκτικών αρχών.

    • Η εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !

    • Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !

    • Η έρευνα και αποκάλυψη όλων των παράνομων συντάξεων είναι έργο του ΠΑΣΟΚ!

    • Η ανάρτηση και εφαρμογή όλων των εγγράφων και δαπανών σύμφωνα με το πρόγραμμα "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" !!! είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !
    • Η έρευνα και τιμωρία στο χώρο του Ποδοσφαίρου είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά "κάποιοι" βρίσκονται στη φυλακή!

    • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο -φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
    • Αλλά έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.

    • Η δυνατότητα μη παραγραφής και τιμωρίας των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
    Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό Θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, από τον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου