Αποκάλυψη βόμβα από την Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ

Εγγραφο ΔΝΤ που προειδοποιούσε ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει, θα έρθει βαθειά ύφεση και θα διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός».
Την ύπαρξη εγγράφου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με ημερομηνία 29.3.2010 προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας με το οποίο του επισήμαινε ότι το μνημόνιο θα φέρει βαθειά ύφεση, θα δοκιμάσει τον κοινωνικό ιστό και δεν...πρόκειται να υλοποιηθεί αποκάλυψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατά την τοποθέτησή της στην συζήτηση της προτάσεως για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, εξήγησε ότι διάβασε την δικογραφία με τις καταγγελίες Ρουμελιώτη η οποία περιλαμβάνει δύο αποκαλυπτικά έγγραφα: «Το πρώτο είναι ένα ΦΑΞ του κ. Ρουμελιώτη προς τον κ. Προβόπουλο με το οποίο του γνωστοποιούσε απόρρητο έγγραφο του ΔΝΤ με ημερομηνία 29.3.2010 (σ.σ. προ της υπογραφής του μνημονίου) που ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα φέρει βαθειά ύφεση, θα δοκιμάσει τον κοινωνικό ιστό και δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί.
Το δεύτερο περιλαμβάνει την ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας από το ΔΝΤ ότι το Ταμείο ουδέποτε θα ζητούσε από μια χώρα να προχωρήσει σε ακαριαία μείωση χρέους σε ένα έτος. Από αυτό το έγκλημα υπήρξαν κερδισμένοι. Κέρδισαν οι κερδοσκόποι των αγορών και όσοι κατείχαν τα CDS».

http://dailynews24.gr/
http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_1434.html#more

Σχόλια

  1. Μέρκελ : «Πρέπει να πονέσετε για να μη ζητήσει και άλλος κάτι ανάλογο»
    ========================================
    «Ο κ. Παπανδρέου λέει πως όταν ζήτησε, το 2010, από την Αγκελα Μέρκελ δάνειο από την ΕΚΤ και ευνοϊκότερους όρους έλαβε την απάντηση ότι το πρόγραμμα διάσωσης “πρέπει να πονάει”» αναφέρει στη συνέχεια η Wall Street Journal, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές των συναντήσεων της ελληνικής ηγεσίας με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο λόγος, προσθέτει, κρύβεται στην επόμενη φράση της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανείς άλλος δεν θα θελήσει κάτι παρόμοιο».
    Είναι προφανές ότι, εάν η Ελλάδα είχε βοηθηθεί
    =======================
    από τους «εταίρους» της, με ένα ποσόν της τάξης των 20 δις €, πριν ακόμη καταδικαστεί στην θανατική ποινή του ΔΝΤ, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά: οι αγορές θα είχαν πεισθεί για την αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης μεταξύ τους, θα είχαν σταματήσει αμέσως τις τοκογλυφικές επιθέσεις τους και δεν θα αναγκαζόταν η ευρωπαϊκή περιφέρεια να αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τους «μπράβους των τοκογλύφων» - οι οποίοι συνεχίζουν την επέλαση τους, μετά την επιτυχημένη εισβολή στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια των καταστροφικών όπλων τους (εταιρείες αξιολόγησης, επενδυτικές τράπεζες, hedge funds, αστέρες οικονομολόγοι κλπ.).

    Όπως σημειώσει στη συνέχεια, όταν ΔΝΤ και ΕΕ τον Μάιο ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, το Ταμείο επιχειρηματολόγησε υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές δαπανών να γίνουν σταδιακά ώστε να προστατευθεί η οικονομία.
    «Η Γερμανία απάντησε “όχι” και ζήτησε οι
    ============================
    διαρθρωτικές περικοπές να λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τη δρακόντεια λιτότητα». Αποτέλεσμα; Όπως διαπιστώνει και η οικονομική εφημερίδα, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων ώθησαν την οικονομία σε τόσο βαθιά λιτότητα που το έλλειμμα κόλλησε στο 10% του ΑΕΠ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων..
    Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε δύο χρόνια έζησα τα πάντα …!

    «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση, να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
    Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
    Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
    «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
    «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ‘’ΠΛΑΘΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ’’;
    ======================
    ***ΠΩΣ μια συζήτηση και μία ΣΥΣΤΑΣΗ-ΑΠΟΨΗ ενός δντη του υπουργ. Οικον μιας χώρας ‘’γίνεται… εσχάτη προδοσία!!! για κάποιους …έμμισθους (;) μπλόγκερς ’’!!

    ***Το 2ο έγγραφο με ημερομηνία 1.4.2010 και διαβάθμιση «εξαιρετικά επείγον» αποστέλλεται από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον προς την γενική γραμματεία Διεύθυνσης, Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ενώ κοινοποιείται μεταξύ άλλων στο διπλωματικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού, τον υπουργό Οικονομικών και στο γραφείο του κ. Ζανιά.
    Ως θέμα έχει: «Συνάντηση με αρμόδιο διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών ΗΠΑ επι θέματος ελληνικής Οικονομίας»

    Ενώ το κείμενο (ΣΥΜΒΟΥΛΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ) χωρίζεται σε δυο παραγράφους που αναφέρουν:

    **- Το ΔΝΤ ουδέποτε θα υποχρέωνε μια κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό
    ----------------------------------------
    έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε 1 μέσα σε ένα έτος (στόχος τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίσταται αντίστοιχο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας)

    **- Οι προσπάθειες αντιμετώπισης μιας οικονομικής κρίσης, προκειμένου να καταστούν αποτελεσματικές θα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, αποφευγομενης κατά το δυνατόν,
    ------------------------------------------
    υπερβολικής έξαρσης κοινωνικών εντάσεων που υπονομεύουν το όλο εγχείρημα ή πάντως καθυστερούν την υλοποίησή του.

    Αυτά γράφει-προτείνει ενας Δντής του Υπουργ. Οικον. της Αμερικής.
    ===============================

    ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ:
    ==============
    [[[[Υπήρχε δυνατότητα βοήθειας και φτηνού δανεισμού από άλλες χώρες, κυρίως Ρωσία και Κίνα.
    [[Υπήρχε δυνατότητα εκμετάλλευσης των πλούσιων φυσικών μας πόρων με επέκταση της ΑΟΖ και έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο]]]........
    Καμένος και Χρυσή Αυγή, Σύριζα και Σπίθα, Μαρκεζίνης και αγανακτισμένοι συναγωνίζονταν
    ============================
    στην αναπαραγωγή και διάδοση αυτών των εύπεπτων ιδεολογημάτων που χάϊδευαν τα αυτιά αυτών που δεν τους βόλευε να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα.
    Και ήρθε η Κύπρος να διαλύσει το μύθο στα εξ ων συνετέθη.
    Προσέφυγε και αυτή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, θα εποπτεύεται από τη γνωστή τρόϊκα, θα αποκτήσει μνημόνιο]].


    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΡΩΤΑΜΕ:
    ===========
    Έχει "κάποιος" να προσθέσει κάτι και να ζητήσει συγγνώμη απο τον Γιώργο Παπανδρέου που μας έσωσε η, ; Διαφορετικά τα ...20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ! του κ. Σαββίδη θα ..δοθούν στην Κύπρο;
    Τελικά ο Πούτιν ΓΑΤΑ! Άρχισε το ξεδόντιασμα του κ. Σαββίδη με το ΕΞΩΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ απο την θέση που ήταν.
    Βλέπετε ο Πούτιν δεν ήταν βλάκας να μην αντιληφθεί ΤΗΝ """ ΑΓΑΠΗ"""!!! του κ. Σαββίδη για την..Ελλάδα, που ΕΦΘΑΝΕ μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού !
    Και αφού ο Πούτιν ΑΝΤΕΞΕ και κέρδισε τις εκλογές, τώρα αρχίζουν τα..Ρωσο-ποντιο-ξεβρακώματα !

    Από τον περασμένο Δεκέμβριο και έπειτα από δύο θητείες ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι μέλος της ρωσικής Δούμας (Bουλή), ενώ με διάταγμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον τοποθέτησε στο Συμβούλιο Εθνοτικών Σχέσεων, πρόεδρος του οποίου είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Ιβάν Σαββίδης παραιτήθηκε και από τη θέση του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.ΠΕ.), θέση που κατείχε από το 2010, όταν ιδρύθηκε η Συνομοσπονδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου