Προφητείες!!!



Παρακολουθώ με τρόμο πλέον την πολιτική μας κατάσταση ,ο κατά τα άλλα αισιόδοξος και μετριοπαθής πολίτης. 

Προσπαθώ από τη μία να βρω μια καλή δικαιολογία για τον κυβερνητικό σχηματισμό ,να εξηγήσω με ένα λογικό επιχείρημα γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση ,αυτόν τον υπουργό οικονομικών και αυτόν τον πρωθυπουργό, και δυστυχώς για μένα ,επειδή πίστεψα στα πατριωτικά αντανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά ,δεν μπορώ να βρω ούτε ένα απλό επιχείρημα του τύπου έστω «για να μην πεινάσουν τα παιδάκια μου».

Επειδή η φτώχια είναι πλέον ΕΔΩ και ζει ανάμεσά μας.

Από την άλλη περιμένω να ακούσω μία εμπεριστατωμένη πρόταση εξόδου από την κρίση από την αντιμνημονιακή αντιπολίτευση , διότι το μνημόνιο το καταγγέλλουν και όλοι οι μνημονιακοί , ο Τόμσεν ομολογεί ότι ήταν λάθος, η Μέρκελ συμφωνεί για τα υπερβολικά μέτρα και για το δικαίωμα των Ελλήνων να διαμαρτύρονται, ο Βενιζέλος το θεωρεί αναποτελεσματικό ο Κουβέλης δεν υπογράφει και ο Σαμαράς έχει δηλώσει φανατικός του πολέμιος.

Έχουμε να κάνουμε με μία πρωτοφανή ταύτιση απόψεων όλοι συμφωνούν ότι οι οικονομικές πολιτικές; που εφαρμόζονται στην Ελλάδα είναι αδιέξοδες, ΟΛΟΙ.

Ένα μήνα περίπου πριν την 4η Οκτωβρίου 2009 όταν ζήτησε την «νωπή εντολή» σε βαρυσήμαντο διάγγελμά του, την ημέρα που κατά τον Λιάπη ο Καραμανλής έκανε «ιστορικό λάθος για την χώρα και ατόπημα για την παράταξη», μου ακούγεται τρία χρόνια και κάτι μετά ,σοφή και προφητική η άποψη του αμφιλεγόμενου αυτού πολιτικού.

Με τις μέχρι τώρα οικονομικές πολιτικές λιτότητας που έχουν εφαρμόσει οι εγχώριες μαριονέτοκυβερνήσεις μαζί με την τρόικα - που μας την εγκατέστησε περιτέχνως ο αγωνιστής της Δημοκρατίας ,ο εφευρέτης της πράσινης ανάπτυξης ,ο γιός του Ανδρέα του «μεγάλου» ,ο εγγονός του «γέρου της Δημοκρατίας» - η οικονομική επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια .

Καμία λογική απολύτως 

Δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως καταγεγραμμένο κάτι αντίστοιχο με το Ελληνικό πείραμα..........

 

Αυτή η άδικη δημοσιονομική "προσαρμογή" δεν υπάρχει ούτε στις σκληρότερες πολιτικές λιτότητας που ακολουθήθηκαν ποτέ .

Ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί με την Δημοκρατία της Βαϊμάρης όταν οι Γάλλοι για να εξασφαλίσουν την πληρωμή των πολεμικών χρεών κατέλαβαν την περιοχή του Ρούρ μαζί με το Βέλγιο (11 Ιανουαρίου 1923) .

Η βαρβαρότητα των δανειστών μας είναι προφανώς χειρότερη επειδή εφαρμόζουν ίδιες μεθόδους σε ένα ελεύθερο κράτος για την εξασφάλιση χρεών που όμως δεν είναι πολεμικά. 
Η τραγικότητα της κατάστασης έχει να κάνει με το ότι και ο ψυχιατρικός κλάδος της Ιατρικής έχει μείνει αποσβολωμένος παρατηρητής των πολιτικών δρώμενων του τόπου.

Προφητική ακούγεται και η περίφημη φράση που είχε πει ο θείος του Μιχάλη Λιάπη το 1989 εν μέσω της τότε πολιτικής κρίσης "η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο".

Προφητική και η προεκλογική ομιλία του ξάδελφου του Μιχάλη Λιάπη το 2009 στην Αθήνα που θα πρότεινα να την διαβάσετε : http://www.greekmoney.gr/permalink/19774.txt .

σήμερα τα κούφια προεκλογικά λόγια του «play station boy» μου ακούγονται αλλιώτικα. 

Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Γ Α Παπανδρέου ότι με τις ανεύθυνες επιλογές του: 
Πλήττεται η πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική της Πατρίδας μας.
Πλήττεται η διεθνής αξιοπιστία της Χώρας.
Πλήττεται η δυνατότητά μας να προσελκύουμε ξένες επενδύσεις.

Προφητικός και ο Αντώνης Σαμαράς συμμαθητής για έντεκα χρόνια του Μιχάλη Λιάπη ,αυτός που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο πολιτισμού στον ανασχηματισμό στις αρχές του 2009 και δεν ψήφισε το «μνημόνιο νούμερο 1» ως αρχηγός της αντιπολίτευσης επειδή είναι "ολέθριο λάθος"

Προφητικός και ο συνταξιδιώτης του Μιχάλη (ή Μισέλ λόγω της Γαλλικής του ανατροφής ) Λιάπη στο Σάλτσμπουργκ ο πρώην αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Ελληνο-γερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος Μιχάλης (ή Μίκαελ λόγω της Γερμανικής του ανατροφής ) Χριστοφοράκος λέγοντας ότι «υπάρχουν διάφορα CD΄ς με ονόματα, που έχει δώσει σε συμβολαιογράφους και διαπραγματευόμενος» .

Προφητική ή καλύτερα … προνοητική και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, και γι `αυτό μάλλον επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά στην περίπτωση Βαξεβάνη ίσως και ενθυμούμενη τον ανακριτή κ. Νίκο Ζαγοριανό που κατηγορήθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, με επίκεντρο την καθυστέρηση στην έκδοση εντάλματος προς τον Χριστοφοράκο καθώς και την καθυστερημένη και ελλιπή παροχή στοιχείων στη Γερμανική δικαιοσύνη για το κατοπινό αίτημα έκδοσής του. 

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου επί της νέας παραλίας με σταμάτησαν κάτι συμπαθέστατοι αστυνομικοί και μου είπαν ότι δεν επιτρέπεται λόγω της γενικής απεργίας να περάσω ούτε με τα πόδια ούτε με το ποδήλατο μου απέναντι από την Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και από πίσω, και όταν αναρωτήθηκα φωναχτά «ως που θα φτάσει ρε παιδιά ο παραλογισμός» μου απάντησαν με πικρό χαμόγελό «και εμείς αυτό αναρωτιόμαστε».

Αισθάνθηκα πολύ οργισμένος που μου στερούσαν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης μέσα στην ίδια μου την πόλη, στο σπίτι μου, πιο πολύ και από την ημέρα που τα δακρυγόνα γέμισαν σε παράλογο βαθμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ήρθε για τελευταία φορά στην ΔΕΘ ως πρωθυπουργός το 2011 ο μαραθωνοδρόμος των 10.000 μέτρων το 2010.

Ο πληθυσμός της πόλης αντί να τον υποδεχθεί με πράσινα σημαιάκια και επευφημίες όπως τον πατέρα του παλαιόθεν ήταν κλεισμένος και έκλαιγε από οργή και δακρυγόνα μέσα στα σπίτια του.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012 όταν διαπίστωσα ότι η 71η Α/Μ Ταξιαρχία «Πόντος» με τα κόκκινα μπερέ εκτελεί αστυνομικά καθήκοντα η οργή μου μετατράπηκε σε τρόμο!!!

Θυμήθηκα όλα τα προφητικά άρθρα που δημοσιεύθηκαν εδώ στους Aegean times, σε τέσσερα εξόχως αποκαλυπτικά άρθρα του Γιώργου Αδαλή, για τα νέα καθήκοντα που έμελλε να ανατεθούν στις ένοπλες δυνάμεις ,τις αντιδράσεις της ηγεσίας του στρατεύματος, θυμήθηκα και τα ελικόπτερα στην Αργεντινή , και τις ασκήσεις εκκένωσης Κρατικών κτηρίων και πολλά άλλα . 

Τέσσερα προφητικά άρθρα, που είχαν αφήσει με το στόμα ανοιχτό, αρκετούς αστέρες της δημοσιογραφίας!

Θυμήθηκα και τον μεγάλο δάσκαλο των Οικονομολόγων Τζων Μέυναρντ Κέυνς 
που υποστήριζε ότι μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις ,όπως επίσης για το ΚΡΑΧ το 1929 έλεγε ότι για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας θα έπρεπε το κράτος χρηματοδοτώντας την οικονομία και τις επιχειρήσεις να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Η Κευνσιανή ρύθμιση μιλούσε για την αναδιανομή μέρους των κερδών του κεφαλαίου στις κατώτερες τάξεις, προκειμένου να αποφεύγεται η κοινωνική δυσαρέσκεια και οι αναταραχές.

Θυμήθηκα και την γνωστή σε όλους ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Στην πρώτη διαπραγμάτευση με το που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ασθενής και δικαιολογημένα απών και είχε πάει αντί αυτού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τότε που ανακαλύψαμε ότι την ανακεφαλαίωση των Ισπανικών και Ιταλικών τραπεζών δεν θα την πληρώσουν οι λαοί αλλά οι τραπεζίτες.

Το «προνόμιο» να πληρώνει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών το έχει μόνο ο Ελληνικός λαός .

Από τις «μεγάλες επιτυχίες» του πολιτικού προσωπικού της χώρας, πρωτοστατούντος του ΠΑΣΟΚ.

Στην τωρινή διαπραγμάτευση ο Αντώνης Σαμαράς ο ειδικός επί των οικονομικών που ήταν επιτέλους παρών αναρωτιέμαι τί περισσότερο κατάφερε από τον συγκάτοικό του στα φοιτητικά του χρόνια ;

O οποίος μάλιστα έχει αποκτήσει την φήμη ότι δεν καταλάβαινε - να το πω κομψά - και πολλά από οικονομικά....
Και για να μην φανώ και πικρόχολος απέναντι σε πρώην πρωθυπουργό, που θέλει να τον αποκαλούμε και διδάκτορα στο Harvard (χωρίς όμως να είναι), αναγνωρίζω την βαθιά του γνώση σε κοινωνικά θέματα.

Ίσως γι`αυτό επί των ημερών του να σχεδιάστηκε και επί των ημερών του συγκάτοικού του και σημερινού πρωθυπουργού να εφαρμόσθηκε, ο αστυνομικός ρόλος του Στρατού.

Θα θυμίσω πάντως ότι στα χρόνια της δικτατορίας αστυνομικοί και όχι στρατιώτες ξυλοφόρτωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου όταν τον είχαν πιάσει να βάφει με συνθήματα τους τοίχους του Αρσακείου και μετά από αυτό το γεγονός η Μαργαρίτα τον έστειλε στο Σικάγο!!! 

Από την αποδοχή και των δύο της πολιτικής που μετατρέπει τον Ελληνικό Στρατό σε αστυνομική δύναμη αστικών περιοχών βγάζω το συμπέρασμα ότι πρέπει να γνωρίζουν την παρακάτω φράση:

«Οι άνθρωποι δεν είναι πάντοτε διατεθειμένοι να πεθάνουν ήσυχα. Διότι η λιμοκτονία, που σε ορισμένους φέρνει λήθαργο και την ανημποριά της απόγνωσης, σε άτομα διαφορετικού ταμπεραμέντου προξενεί τη νευρική αστάθεια της υστερίας και τρελή απόγνωση. Κι αυτοί στην απελπισία τους μπορεί να ανατρέψουν τα υπολείμματα οργάνωσης και να καταποντίσουν τον ίδιο τον πολιτισμό στη προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν όπως μπορούν τις κυρίαρχες ανάγκες του ατόμου.» 
— Τζων Κέυνς
Εάν αντικαταστήσουμε την λέξη «πολιτισμό» με την λέξη «Δημοκρατία» καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όχι τυχαία επί των ημερών τους ανδρώνονται τα άκρα και πολώνεται επικίνδυνα η Ελληνική κοινωνία.

Ή μήπως υπάρχει σχέδιο και μας το κρατάνε μυστικό για έκπληξη , για εκείνη τη ρημάδα την ανάπτυξη που λέγαμε;;;



πηγη

Σχόλια