Πέτρος Δούκας: Οι τράπεζες τώρα στον λαό που τις πληρώνει!!!


“Εφόσον ο Ελληνικός λαός και ο Έλληνας φορολογούμενος καλούνται να αποπληρώσουν ΟΛΟ το συσσωρευμένο Δημόσιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κάθε τράπεζας (δηλ. η επανακεφαλαίωση), θα πρέπει να γίνει με...
έκδοση ΜΟΝΟ κοινών μετοχών (προφανώς και με δικαίωμα προτίμησης γιά τους παλαιούς μετόχους), σε τιμή περίπου στο 40-50% του μέσου όρου των τιμών τους στο Χρηματιστήριο, των τελευταίων 50 ημερών.

Και όχι μόνο: Οι μετοχές να δοθούν δωρεάν στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες (αφού αυτοί πληρώνουν φόρους για να εξυπηρετηθεί το τεράστιο χρέος και το κόστος της επανακεφαλαίωσης).

Όποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε τραπεζικές μετοχές θα μπορεί να τις αγοράσει ελεύθερα ως μικροεπενδυτής μέσω του Χρηματιστηρίου, ή αν στοχεύει στην απόκτηση της καταστατικής πλειοψηφίας και του ελέγχου κάποιας από αυτές, με Δημόσια Προσφορά (όπως ορίζει η νομοθεσία) από τους πολίτες στους οποίους θα έχουν δωθεί δωρεάν με βάση την παραπάνω Πρόταση. Όταν κάποιος πολίτης πουλήσει τις μετοχές (που έλαβε δωρεάν) στο Χρηματιστήριο, το 30% να φορολογείται αυτοτελώς και να αποτελεί έσοδο του Δημοσίου.”

Σχόλια