Ξαναβαζουν “κρισημότητα” στην κατάσταση


Σήμερα ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ  κάνουν χρήση των παραδοσιακών μνημονιακών τεχνικών του ΓΑΠ, βάση των οποίων μαντρώνονται οι βουλευτές και τρομάζει η κοινωνία. Πολύ “Κρισιμότητα”, τετελεσμένα και σκηνικό γενικώς πανομοιότυπο  με όλες τις προηγούμενες φορές που τα μέτρα περνούσαν  με απώλειες. 
Αυτή την φορά την κρισιμότητα την βάζει ο Κουβέλης και όχι κάποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Οι τεχνικές αυτές οδηγούν σε  κολωτούμπες  βουλευτών, γιαούρτωματα, έκτροπα κλπ.
Αλλά αυτή η ησυχία – εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής- τρομάζει περισσότερο. Θα περίμενε κάνεις το κοινοβούλιο να είναι αποκλεισμένο σήμερα όπως εγινε στην Ισπανία και στην πορτογολια αρχές του Μήνα. Όμως δεν είναι….
Να δεις που οι Ρωμιοί κάτι μαγειρεύουν… Αλλά ας δούμε χαλαρά το ρεπορτάζ :
Εξελίξεις προκαλεί η απόφαση της ΔΗΜΑΡ να καταψηφίσει το πακέτο μέτρων, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος ακολουθώντας την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη  πλην Μπίστη επιμένει ότι τα εργασιακά πρέπει να αποσυνδεθούν από το υπόλοιπο πακέτων και ζητά να έρθουν ως δύο νομοσχέδια στην κρίσιμη ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στη Βουλή.
Ο Στουρνάρας  εμφανίζεται ανένδοτος και δηλώνει πως όλα τα μέτρα θα έρθουν προς ψήφιση σε ένα άρθρο. «Αν κάνουμε πίσω σε αυτό, το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε δεκαπέντε τέτοια άρθρα τότε. Και έχουν δίκιο», θα πει. Εμφανίζεται μαλιστα και η τρόικα στην εικόνα  όχι απλά σε μια λογική «take it or leave it» αλλά προειδοποιεί πως θα επιστρέψει σε ακόμη πιο σκληρές θέσεις …
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  έχει γίνει μύλος αν και  εκτιμάται πως το κόμμα θα υπερψηφίσει τελικά ίσως με διαρροές.......
«της τελευταίας στιγμής». Όμως αν τα μέτρα ψηφιστούν οριακά τότε θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση. Αν οπότε αν πάμε σε εκλογές οι μισοί από αυτούς δεν θα εκλεγούν…
Την ίδια στιγμη το ΔΗΜΑΡ θέλει να πει όχι αλλά θέλει και την κουτάλα της εξουσίας. Μέσα στο φαΐ και έξω από την ευθύνη.  Τα μηνύματα που φτάνουν στο Κουβελη είναι πως αν  περασουν τα μέτρα -ενώ καταψηφιστούν από την ΔΗΜΑΡ- θα γίνει ανασχηματισμός και θα πεταχτούν όλοι οι Δημαριωτες έξω.
Το κακό κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί και στις Βρυξέλλες με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας κ. Τσακλόγου να ζητά παράταση των διαπραγματεύσεων. Έτσι το Euro Working Group θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για το ελληνικό ζήτημα και γενικώς οι έξω παρακολουθούν.
Αλλά Ανησυχητικό ερώτημα είναι που είναι ο λαός;

Σχόλια