Ο Εισαγγελέας Πεπόνης ξανά ζητάει την "πρωτότυπη" λίστα από την Γαλλία


 Την γνησιότητα της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ που έχουν στα χέρια τους, αμφισβητούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και ζητούν με επίσημο αίτημα τους να ξανασταλεί η "αυθεντική" λίστα!
Μια κίνηση που αφήνει έκθετους τους Γιώργο Παπακωνσταντίνου (πρωτίστως) και Ευάγγελο Βενιζέλο στην συνέχεια, αφού επί της ουσίας αφήνονται υπόνοιες πως η λίστα Λαγκάρντ (που έχουν στα χέρια τους) έχει....
"πειραχθεί" κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδρομής της, από τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ως τα ερμάρια των τέως ελλήνων υπουργών Οικονομικών...
Το αίτημα Πεπόνη - Μουζακίτη
Στις γαλλικές αρμόδιες αρχές απευθύνθηκαν οι Οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ώστε να του παραδοθεί η αρχική "λίστα Λαγκάρντ". Δηλαδή το πρωτότυπο αρχείο δεδομένων, εκείνο που είχε παραλάβει αρχικά ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Με έγγραφό τους ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να ζητήσει εκ νέου το CD που είχε παραδώσει η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Με αυτή του την κίνηση ο κ. Πεπόνης αμφισβητεί τη γνησιότητα της λίστας που έχουν στα χέρια τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, ειδικότερα αναφέρουν :......
«Επειδή κρίνεται αναγκαίο, επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνουμε σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμε επί του τελευταίου τούτου, να έχουμε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση».
Ακόμη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, στο έγγραφό τους προς τον κ. Στουρνάρα, ζητούν να τους διαβιβάσει το CD που παραδόθηκε αρχικά από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του, αλλά και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που έλαβε ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο το ως άνω CD και το συνοδευτικό αυτού έγγραφο..


Σχόλια

  1. ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΡΥΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΨΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου