Τζάμπα μάγκας με τους απεργούς,κότα λιράτη με τους τροικανούς..Η Χαλυβουργία άνοιξε - Η απεργία συνεχίζεται!



Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι εργαζομενοι στην Χαλυβουργικη κατά τη γενική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, μετά τα χθεσινά γεγονότα όπου με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά άνοιξε το εργοστάσιο. Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε ψήφισαν 169 ενώ 5 απο αυτούς ψήφισαν όχι στη συνέχιση της απεργίας. Οπως είπε ο γενικός τους γραμματέας κ. Παυλάκης: "Καλούμε τα ΜΑΤ να φύγουν απο το εργοστάσιο και την ιδιοκτησία να πάρει πίσω άμεσα τις απολύσεις και τα καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου".

Οι εργαζόμενοι καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης που έχουν αποφασιστεί από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα τη Δευτέρα.

Στην Αθήνα η συκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν την ίδια μέρα για το θέμα των Χαλυβουργών και εκτός Ελλάδας σε Βρυξέλλες, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη, Μόναχο. Την Κυριακή σε Ντίσελντορφ, Βερολίνο.

Το εργοστάσιο άνοιξε χθες, μετά απο παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά και έπειτα από.....
απόφαση της εισαγγελίας Αθηνών και επέμβαση της Αστυνομίας.
Η απεργία, που είχε διαρκέσει περίπου εννέα μήνες, είχε κηρυχθεί παράνομη στις 5 Ιουνίου.Μετά το άνοιγμα του εργοστασίου ύστερα από εννέα μήνες, στο Μέγαρο Μαξίμου, επικρατεί ικανοποίηση. 


Σχόλια