Eπιστολή διαμαρτυρίας




Αγαπητοί φίλοι, Με αυτή την επιστολή θέλω να εκφράσω μια προσωπική διαμαρτυρία η οποία όμως αφορά κ μεγάλο μέρος συναδέλφων μου. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι σχεδόν αμισθί (εάν εξαιρέσω εξωτερικές συνεργασίες κ περιοδικά) σαν επιστημονικός συνεργάτης συνεχίζοντας παράλληλα τις επιστημονικές δημοσιεύσεις μου χωρίς να διαμαρτύρομαι, πληρώνοντας αγόγγυστα φόρους, κ με τουλάχιστον 3 πατέντες στο ενεργητικό μου τις οποίες ούτως η άλλως δεν μπορώ να προωθήσω. Σε κάθε προσπάθεια κρούσης σε πιο αρμόδια πρόσωπα η στερεότυπη απάντηση - αν αφαιρέσω τα φληναφήματα! - είναι να βρεθεί πρώτα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κ μετά να...


πληρωθείτε. (Στην πράξη αυτό πάντα σήμαινε να κάνουμε δουλειά για πέντε – έξι υποβολές από τις οποίες είναι ζήτημα αν θα περνούσε η μια την οποία κ θα πληρωνόμαστε!)


Μια από τις ευρεσιτεχνίες αυτές όπως είπα σε αρμόδιο πρόσωπο θα επέτρεπε την αναμόρφωση της βιομηχανίας υπολογιστών κ παρ' όλα αυτά επειδή η Ευρωπαϊκή πολιτική είναι πρακτικά εχθρός της βασικής έρευνας κ οποιασδήποτε ενασχόλησης θα οδηγούσε σε παραγωγική ανεξαρτησία την χώρα μας, δεν μπορώ να κάνω τίποτε καλύτερο από το να τις κρατάω στο συρτάρι.



Αυτή τη στιγμή είμαι ούτως η άλλως υποτιθέμενα απασχολούμενος σε κάποιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα ΤΕΙ Πειραιά το οποίο αν κ έχει ξεκινήσει από 1-1-2012 δεν έχει κάνει ούτε βήμα επειδή δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για βίδες κ παξιμάδια, ιδίως μετά που φαγώθηκαν τα αποθεματικά των ιδρυμάτων για το περιβόητο PSI! (Μιλάω για την περιβόητη συμφωνία του κου Παπαδήμου για το κούρεμα των ομολόγων μέσω της οποίας πληρώθηκαν κάμποσα δις τα οποία φυσικά αφαιμάχθηκαν από ότι υπήρχε διαθέσιμο στις Ελληνικές τράπεζες από καταθέσεις .) Την ίδια στιγμή, μου αποστέλλεται έγγραφο από το Υπ. Οικονομικών που αφορά σε εφαρμογή της Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1167/2011 όπου μου ζητείται να πληρώσω κ από πάνω τέλος επιτηδεύματος σαν να ήμουν μανάβης η μπακάλης!


Την ίδια στιγμή που στην εφορία όταν ακούνε τη δική μας κατηγορία μας στέλνουν στο ΤΕΒΕ χαμογελώντας επειδή ξέρουν ότι είμαστε εκείνοι που δεν ξέρουν τι να μας κάνουν! Οι ίδιοι που χωρίς εμάς δε θα έτρεχε ούτε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στη συφοριασμένη παράγκα που λέγεται Ελλάδα του 21ου αιώνα!



Την ίδια στιγμή που η οικογένεια μου στενάζει από άλλους πρόσθετους φόρους κ χαράτσια. Την ίδια στιγμή που συνάδελφοι τρέχουν να προλάβουν να σωθούν σε ξένη χώρα - όπως ο κος Βαρουφάκης που μυρίστηκε την κατάρρευση ως ειδικότερος περί τα οικονομικά.



Με όλα αυτά λοιπόν, αναρωτιέμαι πως φαντάζονται οι κύριοι ότι μπορούν να βάζουν διαρκώς το μαχαίρι στο λαιμό σαν κοινοί εκβιαστές κ να μην αντιμετωπίσουν σαν την πιο άμεση συνέπεια την πλήρη κατάρρευση κάθε νομιμότητας κ τον εμφύλιο πόλεμο. Στη διάθεση σας για περαιτέρω διευκρινίσεις.

φιλικά


Θεοφάνης Ρ.


Φυσικός –Προγραμματιστής-Συγγραφέας


Επιστημονικός Συνεργάτης ΔΤΕ-ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Τμ. Φυσ/Χημ. Παν/μιου Αθηνών



Σχόλια