Απάτη, παραπλάνηση και παραμύθι η «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου. Η Ελλάδα θα παραδειγματίσει τους άλλους Ευρωπαίους, λέει η Μέρκελ.



Στην μεγαλύτερη απάτη και παραπλήνηση των πολιτών εξελίσσεται η εξαγγελία των κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.  Και απόδειξη αυτού αποτελεί η χτεσινή ομιλία της Γερμανίδας καγκελάριου Α.,Μέρκελ σε στελέχη του οικονομικού συμβουλίου του κόμματός της. Αναφερόμενη στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος και την επιβληθείσα μέσω των μνημονίων λιτότητα, η Μέρκελ ήταν «κάθετη» και «κυνική». Είπε συγκεκριμένα :
«Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, είναι αναγκαία καθώς εκτός των άλλων αποτελεί και το παράδειγμα για όλη την Ευρωζώνη. Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα θα έχει, ή όχι, επιτυχία, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται».
Και για να καταλαβαινόμαστε, αυτά που είπε σημαίνουν ότι ανεξαρτήτως του τι θα γίνει την 18η Ιουνίου, δεν είναι διατεθειμένη να συζητήσει την ουσία των όρων της νέας δανειακής σύμβασης.
Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης των κομμάτων είναι παραμυθάκια για μικρά παιδιά.
πηγη

Σχόλια