Τέλη Μαΐου το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία

Οι Ευρωπαίοι βιάζονται και εκβιάζουν γιατί θα σφίξουν οι κ@λ@ι αν και οι Ιρλανδοι βλέποντας την Ελλάδα ξεσηκωμένη ψηφίσουν ΟΧΙ στο Σύμφωνο Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΜΝΗΜΟΝΙΟ).

Στις 31 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Ιρλανδία το δημοψήφισμα για την επικύρωση του νέου Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού εξωτερικών Eamon Gilmore.

Η Ιρλανδία είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου θα διενεργηθεί δημοψήφισμα για την αποδοχή του επίμαχου.. Συμφώνου, που συντάχθηκε αρχικά τον Ιανουάριο και εγκρίθηκε στις αρχές Μαρτίου κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τυχόν επικύρωση του Συμφώνου από τον ιρλανδικό λαό θα εξουσιοδοτήσει το κοινοβούλιο να νομοθετήσει για την εφαρμογή του.

Το νέο Σύμφωνο επιβάλει αυστηρότατους ελέγχους και όρια, που αποσκοπούν στη μείωση του δημόσιου χρέους και ελλειμμάτων προϋπολογισμού στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το αποδέχονται.

Για το πλήρες κείμενο της συνθήκης δείτε εδώ.
 
Αν οι Ιρλανδοί δεν αποδεχθούν το Σύμφωνο Σταθερότητας  τότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κανένα κρατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι τραπεζίτες θα πρέπει να βρουν άλλο γήπεδο να παίξουν.

Σχόλια