Έχασαν την ψυχραιμία τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την προσέγγιση Τσίπρα - Καμμένου



Ευκαιρία για αντιπαράθεση και επικριτικά σχόλια προκάλεσε το άνοιγμα του Α. Τσίπρα προς τον Π. Καμμένο στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού μετώπου.
Συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ επεσήμαιναν ότι «έπεσαν οι μάσκες, έκλεισε η συμφωνία Καμμένου - Τσίπρα», ενώ ο ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική εκδήλωση διατύπωσε ερωτηματικά για το αν υπάρχει κρυφή συμφωνίαμεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook:.....

«Θα ήθελα να έβλεπα από μια μεριά τους φίλους Γιώργο Αναγνωστάκο, Πέτρο Τζώρτζη, Κώστα Μαρκόπουλο και Νίκο Χιδήρογλου, αν ψηφίσουν Καμμένο και μπουν στη Βουλή, να υποστηρίξουν τον "συνωστισμό" στην αποβάθρα της Σμύρνης, να υιοθετήσουν τους κουκουλοφόρους, να ενθαρρύνουν την αθεΐα, να συμμετέχουν σε πορείες κατά του "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας", να υποστηρίζουν σχολεία χωρίς Θρησκευτικά, να συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις στη "Βόρεια" (κατεχόμενη για μας) Κύπρο...
Κατανοούμε την εξαπάτηση που υπέστησαν».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του μέσω της  Φώφης Γεννηματά, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο άλμα και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο για να κυβερνήσει τη χώρα. Αρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν».

«Αν ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει ο κ. Τσίπρας κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο» επισήμανε επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης.

Επίσης αντιδράσεις υπήρξαν και από τη Δημοκρατική Αριστερά.  Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης δήλωσε:

«Η Δημοκρατική Αριστερά σταθερά αγωνίζεται για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σταδιακής απαγκίστρωσης από τους επαχθείς  όρους του μνημονίου. 

Η πρότασή μας απευθύνεται στις προοδευτικές δυνάμεις και είναι ακριβώς στον αντίποδα της πρότασης του κ. Τσίπρα για τη δήθεν αντιμνημονιακή συνεργασία ετερόκλητων δυνάμεων, που συμπεριλαμβάνουν και ακραίες εκδοχές της λαϊκιστικής δεξιάς, όπως το κόμμα του κ. Καμμένου».

Από:  citypress.gr

Σχόλια