Αν ο Σαμαράς είχε @ρχίδι@ να πήγαινε στην Γαύδο η στο Καστελόριζο

Κόντεψε να ανέβει τον Λευκό Πύργο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επισκεπτόμενος τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις άντλησης πετρελαίου στο κοίτασμα "Πρίνος", ανοιχτά του κόλπου της Καβάλας αρκεί να μην ενοχλήσει τους Τούρκους και τα συμφέροντα που τους ελέγχουν.



Αν και  γνώριζε ότι οι Τούρκοι, αποφάσισαν τη διεξαγωγή ερευνών σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου! Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 16 Μαρτίου ...
από το υπουργικό συμβούλιο και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της
Κυβερνήσεως της Τουρκίας, δημιουργώντας και εντυπώσεις ως προς το χρονικό σημείο - εν αναμονή των ελληνικών εθνικών εκλογών - το οποίο επέλεξε η Άγκυρα για να προβεί στη νέα πρόκληση.



Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.





Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ελληνικού ΥΠΕΞ, «η σημερινή δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, σειράς αποφάσεων του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, που είχαν ληφθεί στις 16 Μαρτίου 2012, περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, αντιβαίνει στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας, που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο».



ΣΣ: Τους κλάσαμε τα @ρχίδι@

Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Και πιο αργά θα είναι όταν θα κάνουν τις έρευνες και δεν θα υπάρχουν ούτε φρεγάτες, ούτε μαχητικά, ούτε βαρκούλες για να τους εμποδίσουν...

Αν από αυτούς περιμένουμε να υπερασπιστούν την Ελλάδα μας είμαστε από χέρι χαμένοι.


Σχόλια